Δύο νίκες για την BMW στο θεσμό “Best Cars Award”

Για μια ακόμη χρονιά τα αυτοκίνητα της BMW διακρίνονται στον διαγωνισμό «Best Cars Award». Πρόκειται για τη σειρά 5 και το BMW X1 που πήραν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους κατά τη ψηφοφορία αναγνωστών που πραγματοποίησε το περιοδικό του ειδικού Τύπου «auto, motor und sport». Ο διαγωνισμός “Best Cars Award” είναι από τους πιο έγκυρους και καθιερωμένους στο χώρο του αυτοκινήτου. Η ψηφοφορία αναγνωστών του “auto, motor und sport” πραγματοποιήθηκε φέτος για 42η φορά. Συμμετείχαν περισσότεροι από 117.000 αναγνώστες, οι οποίοι επέλεξαν από 378 τρέχοντα μοντέλα σε έντεκα κατηγορίες. Η απονομή των βραβείων έγινε στα πλαίσια εορταστικού γκαλά στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Στουτγάρδης.

Με ποσοστό 28,8%, οι αναγνώστες έδειξαν την προτίμησή τους στην BMW Σειρά 5 στην “Upper Midrange” κατηγορία. Έτσι το αυτοκίνητο συνέχισε το σερί επιτυχιών του από πέρσι, καθώς εκτός από το “Best Cars Award” που απέσπασε από το “auto, motor und sport”, κέρδισε τη διάκριση “Auto Trophy –World’s Best Cars ”από το “Auto Zeitung” και ψηφίστηκε “Αυτοκίνητο της Χρονιάς” στη Μ. Βρετανία. Πέραν αυτών, η BMW Σειρά 5 έλαβε αρκετές ακόμα περίοπτες διακρίσεις, ανάμεσά τους το “Red Dot Award” και το “iF Gold Award” για την εξαιρετική της σχεδίαση, το “Car Connectivity Award” και ο τίτλος “Goldener Computer” για την προηγμένη τεχνολογία δικτύωσης. Η BMW Σειρά 5 αναδείχτηκε επίσης “Value Champion 2017”, ένας τίτλος που πιστοποιεί την διαχρονικότητα της αξίας της.

Με νίκη στην κατηγορία της στο θεσμό πήρε επίσης η BMW X1 που συνέχισε τις προηγούμενες επιτυχίες της. Το 2016, πήρε τη νίκη σε ψηφοφορία αναγνωστών του “auto, motor und sport”. Αυτή τη φορά, διεκδίκησε την πρώτη θέση στην κατηγορία “Compact SUV”, συγκεντρώνοντας το 15,9% των ψήφων. Το μυστικό της επιτυχίας της δεν περιορίζεται μόνο στην ευελιξία, την πολυτέλεια και τα κλασικά δυναμικά χαρακτηριστικά BMW, αλλά επεκτείνεται και στην πρωτοποριακή τεχνολογία δικτύωσης που την κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

Η επιτυχία της BMW στο φετινό θεσμό “Best Cars Award” ολοκληρώνεται με έξι ακόμα μοντέλα που βρέθηκαν στα τρία καλύτερα της κατηγορίας τους. Πρόκειται για τις αξιοσημείωτες θέσεις που βρέθηκαν τα ηλεκτρικά μοντέλα BMW i στη γενική κατάταξη όλης της γκάμας. Για παράδειγμα, το αμιγώς ηλεκτρικό BMW i3 κατέκτησε τη 2η θέση στην κατηγορία “Small Cars”, ενώ το BMW i8 Coupe με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης πήρε την τρίτη θέση στην κατηγορία “Sports Cars”.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τόσο το BMW X1 όσο και η σειρά 5 απολαμβάνουν ψηλούς αριθμούς πωλήσεων και στην Κυπριακή αγορά και βρίσκονται στις ψηλές θέσεις της κατηγορίας τους. Το ίδιο και για το καινοτόμο BMW i8 που ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στους Κυπριακούς δρόμους.