Rally Sweden 2018 -Υπερειδική: Ταχύτερος οTanak

Ο αγώνας της Σουηδίας, δεύτερος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος , ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ με την υπερειδική διαδρομή στην πίστα Karlstad Trotting Track.

Ο Ott Tanak έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του, καθώς με το Yaris σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη μήκους 1.9km διαδρομή. Το δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Latvala επίσης με TOYOTA Yaris, ο οποίος ήταν κατά 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός.

 

Τρίτος πλασρίστηκε ο Mads Ostberg στην επιστροφή του στη Citroen και τέταρτος ο ομοσταυλός του Kris Meeke. Στις θέσεις 5,6 και 7 είναι τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC των Andreas Mikkkelsen, Thierry Neuville και Hayden Paddon. Όγδοος βρίσκεται ο Esapekka Lappi (TOYOTA Yaris) και ένατος ο Sebastian Ogier, ο οποίος έχασε χρόνο λόγο μεγάλης πλαγιολίσθησης στην τελευταία στροφή πριν τον τερματισμό. Τη δεκάδα συμπληρώνει ο Craig Breen με Citroen C3.

Οι μάχες με τα χρονόμετρα συνεχίζονται την Παρασκευή στα χιονισμένα δάση της Σουηδίας και Νορβηγίας με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές μήκους 140.10 αγωνιστικών χιλιομέτρων.