5ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Preview

Την Κυριακή 17 Μαρτίου διεξάγετε ο πέμπτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαρας 2019 στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.
Οι δυο συνεχόμενες αναβολές των προηγούμενων αγώνων λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, ανάγκασαν την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα ούτως ώστε να διεξαχθεί ομαλά από δω και πέρα το φετινό πρωτάθλημα. Η τελευταία φορά που έγινε αγώνας ήταν και πάλι στην Ποταμιά στις 13 Ιανουαρίου.

Σαν φυσικό επακόλουθο ήταν τα δεδομένα στη βαθμολογία να παραμείνουν αναλλοίωτα και όλοι πλέων αναμένουν με ανυπομονησία τον Κυριακάτικο αγώνα. Στις εφτά κατηγορίες που τρέχουν στο πρωτάθλημα όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοικτά καθώς αν και ορισμένοι αναβάτες πήραν προβάδισμα εντούτοις τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί, αφού υπάρχουν ακόμα αρκετοί βαθμοί στο τραπέζι.


Στην κατηγορία ΜΧ1, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Χρύσανθος Χαραλάμπους θα επιδιώξει ακόμα μια νίκη ούτως ώστε να αποσπαστεί περισσότερο από τον περσινό πρωταθλητή και υποψήφιο για τη νίκη Χρίστο Τσαγγαρά.
Στην κατηγορία ΜΧ2 το ενδιαφέρων αναμφίβολα θα είναι στραμμένο στους Χρύσανθο Γεωργίου και Μάριο Πάμπουκκα καθώς τους δυο αναβάτες χωρίζουν μόλις 6 βαθμοί. Στη διεκδίκηση της νίκης αναμένετε να είναι και ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Πάμπουκκας και καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει την Κυριακή.
Αγωνιζόμενος εντός έδρας και μεγάλο φαβορί στην κατηγορία ΜΧ3 είναι ο Γιώργος Παουλής, ο οποίος μετρά το απόλυτο και θα επιδιώξει στην Ποταμιά να κάνει ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.


Στην κατηγορία MX3 OVER ο Μαρίνος Τσαγγαράς είναι επίσης το φαβορί, με τον Γιώργο Σιδερένιο να είναι ένας εκ των αναβατών που θα προσπαθήσει να σταματήσει την αήττητη πορεία του Τσαγγαρά. Δυνατός αντίπαλος είναι και ο Ντίνος Κωνσταντινίδης, όπως επίσης και οι Σοφοκλής Σοφοκλέους και Κοσμάς Βασιλείου.
Στην κατηγορία ΜΧ4 ο πρωτοπόρος Χρίστος Κημητρη θα επιδιώξει να αυξήσει τη διαφορά από τον Βίκτωρα Ζαχαρία και σε αυτή την περίπτωση η μεταξύ τους μονομαχία αναμένετε να μαγνητίσει τα βλέμματα.
Ο Αριστόδημος Έλληνας είναι το φαβορί στην κατηγορία ΜΧ85, όμως έχει να αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους. Μεταξύ αυτών είναι ο Βρυώνης Βλάσιου, ο Dominic Κολοκάσης και ο Αντώνης Γεωργίου.


Τέλος στην κατηγορία MX65, τους τέσσερις αναβάτες που έτρεξαν στον προηγούμενο αγώνα, χωρίζουν 14 βαθμοί και σε αυτή την περίπτωση τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί.
Οι διαγωνιζόμενοι εκτός από το κυνήγι της διάκρισης, στον Κυριακάτικο αγώνα πρέπει να ακολουθήσουν και σωστή τακτική ούτως ώστε να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί, καθώς την αμέσως επόμενη Κυριακή είναι ο έκτος αγώνας του πρωταθλήματος και οποιαδήποτε απώλεια βαθμών θα είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί.

Η πίστα MXPRO είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τον πέμπτο αγώνα της σεζόν και οι ιθύνοντες σε μια προσπάθεια να διεξαχθεί ομαλά προέβησαν τις προηγούμενες μέρες σε βελτιωτικά έργα για να αποφευχθούν τυχών προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν από βροχόπτωση.
Οι στεγασμένες κερκίδες δίνουν τη δυνατότητα στον κόσμο να απολαύσει τον αγώνα ενώ παράλληλα η καντίνα είναι έτοιμη να εξυπηρετήσει διαγωνιζόμενους και θεατές.