43ο ΗΚ ΑΕΒΕ ΡΑΛΛΥ ΚΡΗΤΗΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΛΛΥ ΑΣΦΑΛΤΟΥ 25-26 Σεπτεμβρίου 2021

Μπήκαμε στο Σεπτέμβριο, με τις προετοιμασίες για το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου θα πραγματοποιηθεί με επίκεντρο το Ηράκλειο το διήμερο 25 και 26 Σεπτεμβρίου, με τους αγωνιζόμενους να έχουν να αντιμετωπίσουν 9 ειδικές διαδρομές! Ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης για άλλη μια χρονιά θα διοργανώσει τον αγώνα, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και της ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, έχοντας εξασφαλίσει σημαντικές παροχές για τα πληρώματα που θα επισκεφτούν την όμορφη μεγαλόνησο.

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης διεξάγεται με τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μέσω του Υφυπουργού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Πέρυσι, ο Υφυπουργός επισκέφτηκε τον αγώνα, κάτι που αναμένεται να πράξει και φέτος, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στο μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στο νησί.

Θέλοντας όπως κάθε χρόνο το Σωματείο να διασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, στο πλευρό του βρίσκονται η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το Υφυπουργείο Αθλητισμού αναπτύσσει δράσεις με στόχο τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των οδηγών και ιδίως της νέας γενιάς. Οι δράσεις «Road Safety» ξεκινούν με αφετηρία την Κρήτη με σκοπό να προωθήσουν καλές πρακτικές και μηνύματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς με στόχο να αναδειχθεί το κοινωνικό «πρόσωπο» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου, την Κρήτη θα επισκεφθεί το «καραβάνι» κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών «Road Safety ΕΚΟ Acropolis Rally», αποτελούμενο από οχήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας (ΕΟ ΦΙΛΠΑ). Σε συνεργασία με τους Δήμους, την ΕΛ.ΑΣ. και τοπικούς φορείς, θα διοργανωθούν σχετικές εκδηλώσεις, μεταφέροντας μηνύματα οδικής ασφάλειας στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Σπήλι, την Αγία Γαλήνη, τον Κόκκινο Πύργο, τις Μοίρες, το Καλαμάκι, τα Μάταλα και τις Αρχάνες, πριν το «καραβάνι Road Safety» καταλήξει, το απόγευμα του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Εκεί, με τη συμμετοχή των αρμόδιων τοπικών φορέων, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση σύγκρουσης (crash test) και απεγκλωβισμού τραυματία.

Στα του αγώνα, η Εκκίνηση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα δοθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από το χώρο του Service Park, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.).

Το κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και η γραμματεία θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκειά του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.)

Η περίοδος αίτησης συμμετοχής στον αγώνα έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59. Πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr).

Για άλλη μια φορά, αξίζει να αναφερθούν οι παροχές που εξασφάλισε ο Αθλητικός Όμιλος Κρήτης για τα πληρώματα που θα συμμετέχουν στον αγώνα:

  • Για όλα τα πληρώματα, αμιγώς μέλη του ΑΟΚρήτης:

100€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)

  • Για όλα τα Κρητικά πληρώματα, μη μέλη του ΑΟΚρήτης, που διαμένουν εκτός Ηρακλείου:

– 50€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)

-Ένα Τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν για μία (1) διανυκτέρευση, για την Παρασκευή 24 ή το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

  • Για όλα τα πληρώματα εκτός Κρήτης:
  1. Ένα τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν – για δύο (2) Δωρεάν διανυκτερεύσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
  2. Δωρεάν Μεταφορά από/προς Πειραιά, 4 ατόμων (πλήρωμα και δύο μηχανικοί) σε τετράκλινη καμπίνα
  3. Δωρεάν μεταφορά της κλούβας ή του ΙΧ με το τρέιλερ (που θα σέρνει) το αγωνιστικό όχημα
  4. 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά, σε ο,τιδήποτε επιπλέον

 

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.