Την Κυριακή ο 4ος γύρος για το πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil

Διοργανώνεται από το Power Drift Club την ερχόμενη Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου ο τέταρτος γύρος για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil  της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Σταθμός και για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς είναι η πίστα Achna Speed Way και πιο συγκεκριμένα το γνωστό “Parking”.

Το πρόγραμμα του αγώνα αναμένεται να ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί με την προθέρμανση, μετά σειρά παίρνουν τα μονά βαθμολογημένα και ακολούθως κορυφώνεται ο αγώνας με τις διπλές μονομαχίες, οι οποίες αναμφίβολα κεντρίζουν το ενδιαφέρων των θεατών. Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι sports1HD channel της Cablenet.

Σχεδιαστικά η πίστα θα ακολουθήσει την λογική του Ευρωπαϊκού Drift με τις πολύ ψηλές ταχύτητες, τις ακραίες στροφές και τα επιθετικά περάσματα. Οι κριτές που έχουν την ευθύνη για τις βαθμολογίες του πρωταθλήματος είναι οι κριτές του King Of Europe/King Of Nations.

Ο αγώνας είναι μείζονος σημασίας για τους φετινούς πρωταγωνιστές καθώς μετά το πέρας αυτού οι πρώτοι πέντε οδηγοί της βαθμολογίας θα συγκροτήσουν την Εθνική Drift η οποία θα αγωνιστεί τον Οκτώβριο στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος Drift Kings International Series ο οποίος θα διεξαχθεί στις Σέρρες.

Στις συμμετοχές, ξεκινώντας από την κατηγορία Pro, ο περσινός Πρωταθλητής και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Γιώργος Χριστοφόρου “Έλα Κόκο” έχει σαν στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Απέναντι του όμως θα βρει για ακόμα μια φορά πολύ ανταγωνιστικούς οδηγούς όπως τον Κυριάκο Μάριου “Τσόδα”, Σέργιο Γρηγορίου, τον οδηγό της ENEOS Πάμπο Νικολάου, τον αναγεννημένο Δημητράκη Χριστοφή “Τακαμούρα” με το ENEOS BMW, τον Αντρέα Αντρέου “Wax” αλλά και τον πάντα εντυπωσιακό Δαύιδ Δαύιδ.  Δυο οδηγοί έκπληξη της φετινής χρονιάς που έδειξαν να μπορούν να μπουν σφήνα στους πρωταγωνιστές είναι οι Γιώργος Τσιελεπής και Πόλυς Κωνσταντίνου αλλά και ο Άντρος Αντωνίου.  Σε αυτούς έρχονται να προστεθούν και οι Πάμπος Τσουρής και ο Νικόλας Νικόλα “Πατάκ” οδηγοί οι οποίοι στην καλή τους μέρα μπορούν εύκολα να κυνηγήσουν τη νίκη.

Στη κατηγορία Semi Pro τέσσερις οδηγοί έχουν ήδη ξεχωρίσει και αναμένουμε να τους δούμε και πάλι να διεκδικούν την νίκη και αυτοί είναι οι Σίμος Τίκκης, Πλούταρχος Ανδρέου, Ευτήχιος Χριστοδούλου με το Psaltis/Eneos ΒΜW και Γιάννος Μιχαήλ. Όσο για προγνωστικά και οι τρείς έχουν πιθανότητες για την νίκη.

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.