Hyundai Motorsport Preview- 9ος Αγώνας: Acropolis Rally

Η Hyundai Motorsport μεταβαίνει στο θρυλικό Rally Acropolis, ένατο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) της FIA 2021, σε μια προσπάθεια για μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη την εχρόμενη εβδομάδα (9-12 Σεπτεμβρίου).

Στον τελευταίο αγώνα στο Ypres Rally Belgium, η HyundaiMotorsport κέρδισε έδαφος στη βαθμολογία των κατασκευαστών με ένα εντυπωσιακό τερματισμό 1-2. Οι ThierryNeuville και Martijn Wydaeghe ήταν άπιαστοι καθώς κέρδισαν μια εμφατική νίκη στην πατρίδα τους. Το βελγικό πλήρωμα βρέθηκε στο βάθρο μαζί με τους ομόσταυλους του Craig Breenκαι Paul Nagle, οι οποίοι τερμάτισαν στη δεύτερη θέση μετά από εξαιρετική οδήγηση. Οι Ott Tänak και Martin Järveoja σημείωσαν τέσσερις νίκες στις ειδικές, αλλά αναγκάστικαν να αρκεστούν στην έκτη γενική θέση μετά που ένα σκασμένο ελαστικό τους έριξε εκτός βάθρου.

Καθώς το WRC επιστρέφει στις χωμάτινες επιφάνειες για το Ράλι Ακρόπολις, οι Neuville/Wydaeghe, Tänak/Järveoja θα πλαισιωθούν μαζί με τους Ισπανούς Dani Sordo και CándidoCarrera στην πρώτη αγωνιστική παρουσία ως δίδυμο. Και τα τρία πληρώματα έχουν δοκιμάσει  το Hyundai i20 Coupe WRC για να εγκλιματιστούν σε ένα από τους πιο δύσκολους αγώνες στο ημερολόγιο του WRC.

Το Acropolis Rally περιλαμβάνει 15 ειδικές συνολικής απόστασης 292,19 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο θρυλικός αγώνας επιστρέφει στο κορυφαίο πρωτάθλημα ράλι για πρώτη φορά από το 2013. Οι ελικοειδής ορεινές ειδικές και οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν μεγάλο άγχος στα πληρώματα, με τις ειδικές να γίνονται πιο επικίνδυνες στο δεύτερο πέρασμα καθώς οι πέτρες μετακινούνται μέσα στο δρόμο.

Αν και οι ειδικές είναι πιο ομαλές από ό, τι ήταν κάποτε, εξακολουθούν να θέτουν τις ίδιες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχει βιώσει το WRC στο Rally Turkey τα τελευταία χρόνια.

Ο αγώνας ξεκινά με το shakedown, ακολουθούμενο την τελετή της εκκίνησης στην Αθήνα. Τα πληρώματα θα έχουν αντιμετωπίσουν στη συνέχεια μια μικρή ειδική στο δρόμο γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Μετά από διανυκτέρευση στην πόλη, η δράση κινείται δυτικά την Παρασκευή για πέντε ειδικές πριν τα πληρώματα κατευθυνθούν βόρεια προς το πάρκο εξυπηρέτησης στην Λαμία. Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα με έξι ειδικές, ενώ η τελευταία ημέρα περιλαμβάνει τρείς ειδικές στα δυτικά της πόλης.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο ημερολόγιο του WRC και ανυπομονούμε για την πρώτη μας συμμετοχή σε αυτό το ξεχωριστό αγώνα. Θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη πρόκληση για ομάδες και πληρώματα, αλλά έχουμε προετοιμαστεί ανάλογα και είμαστε έτοιμοι να τα αντιμετωπίσουμε. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που προσεγγίσαμε τους πρόσφατους αγώνες. Καταφέραμε να αποδώσουμε σε υψηλό επίπεδο και να εξασφαλίσουμε αποτελέσματα που είναι πιο αντιπροσωπευτικά των δυνατοτήτων μας. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο και να στοχεύσουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στην Ελλάδα».

Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

Ο Neuville δήλωσε: «Το Acropolis Rally θα είναι ένας δύσκολος αγώνας. Όταν αγωνιζόμουν εκεί το 2012 και το 2013 ήταν ένα από τα πιο σκληρά ράλι – μαζί με την Αργεντινή εκείνη την εποχή. Πάντα το απολάμβανα. Κάναμε δοκιμαστικά στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια για να προετοιμαστούμε για το Ράλι Τουρκίας, οπότε έχουμε κάποια γνώση του εδάφους εκεί. Οι ειδικές έχουν πολύ ελικοειδή προφίλ με πολλές πέτρες και υψηλές θερμοκρασίες και θα μπορούσε να μοιάζει πολύ με τις δύσκολες συνθήκες της Τουρκίας. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση καθώς πρέπει να διαχειριστούμε το αυτοκίνητο και τα ελαστικά. Η στρατηγική θα είναι πολύ σημαντική, αλλά αυτό είναι κάτι που μας αρέσει. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες για ένα άλλο καλό αποτέλεσμα και περιμένουμε τον αγώνα με ανυπομονησία ».

 

Ott Tänak/Martin Järveoja (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

Ο Tänak είπε: «Πάει πολλής καιρός από τον τελευταίο αγώνα WRC στην Ελλάδα πριν από οκτώ χρόνια. Το Ράλι Ακρόπολις είναι ένας αγώνας με πολλή ιστορία και παράδοση πίσω του. Είναι ένας αγώνας που ανήκει στο WRC και είναι καλό να επιστρέψουμε. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκα εκεί ήταν το 2012 – πολύ καιρό πριν, αλλά έχω μερικές υπέροχες αναμνήσεις. Το Ράλι Ακρόπολις είναι μια καλή αντικατάσταση για το Ράλι Τουρκίας, το οποίο είναι συνήθως ο πιο σκληρός αγώνας της χρονιάς. Νομίζω ότι θα είναι ένας πολύ ωραίος αγώνας. θα είναι αρκετά απαιτητικός, αλλά οι ειδικές είναι πραγματικά ιδιαίτερες και υπάρχει ροή. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα».

Dani Sordo/Cándido Carrera (#6 Hyundai i20 Coupe WRC)

Ο Sordo είπε: «Το Ράλι Ακρόπολις ήταν ένα από τα πιο σκληρά ράλι όταν αγωνιζόμουν εκεί στο παρελθόν, αλλά, συνολικά, είναι ένα ωραίο ράλι με καλές διαδρομές. Κανονικά οι κύριες προκλήσεις είναι η βραχώδης επιφάνεια, η οποία είναι πραγματικά απαιτητική για τα ελαστικά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να έχουμε πολλά θέματα σε αυτό το ράλι, αλλά τώρα έχουμε άλλους παρόμοιους αγώνες στο ημερολόγιο, όπως την Πορτογαλία και την Σαρδηνία που είναι παρόμοια απαιτητικές, οπότε ίσως είμαστε πιο προετοιμασμένοι για αυτού του είδους αγώνα. Η θέση μας στην εκκίνηση μας δίνει ένα πλεονέκτημα όταν δούμε τη μεγάλη εικόνα. Είναι καλό να ξεκινάμε από τις πίσω θέσεις και θα προσπαθήσουμε να το αξιοποιήσουμε στο έπακρο την πρώτη μέρα. Ανυπομονώ να ξεκινήσει ο αγώνας. Θα είναι το πρώτο ράλι με τον Cándido δίπλα μου και ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα ».

Ανασκόπηση WRC2

Το Ράλι Ακρόπολις θα είναι o δεύτερoς συνεχόμενος αγώνας για το ολοκαίνουργιο Hyundai i20 N Rally2, το οποίο εξασφάλισε τη νίκη στο ντεμπούτο του στο Ypres Rally Belgium.

Οι Oliver Solberg και Aaron Johnston θα είναι το μοναδικό πλήρωμα στο τιμόνι του αυτοκινήτου στην Ελλάδα και ελπίζουν σε καλύτερη τύχη αφού έχασαν τη νίκη στο Ypres RallyBelgium . Το δίδυμο ήταν επικεφαλής την τελευταία μέρα, αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει το πρωί της Κυριακής λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Ο Solberg δήλωσε: «Ανυπομονώ να οδηγήσω το Hyundaii20 N Rally2 στην Ελλάδα. Έκανα πολλές δοκιμές με το αυτοκίνητο σε χωμάτινες επιφάνειες, οπότε γνωρίζω τις δυνατότητες και την ταχύτητα που έχει. Πρέπει να θυμόμαστε όμως, είναι ακόμα νωρίς για το αυτοκίνητο, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε πολλά χιλιόμετρα. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ράλι όπου οδηγάς περισσότερο με το μυαλό παρά με το βαρύ δεξί πόδι. θα υπάρχουν πολλές μεγάλες πέτρες στο δρόμο, ειδικά στον δεύτερο πέρασμα των ειδικών. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα την πρώτη μέρα επειδή δεν έχουμε ενδιάμεσο σέρβις το μεσημέρι. Θα είναι φανταστικό ».

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo δήλωσε: «Χαιρόμαστε που είδαμε την απόδοση του Hyundai i20 NRally2 στο Ypres, αλλά το Ράλι Ακρόπολις θα φέρει το αυτοκίνητο σε μια εντελώς διαφορετική σειρά προκλήσεων. Δεν έχουμε δείξει το πλήρες δυναμικό αυτού του νέου αυτοκινήτου και παρόλο που εξασφαλίσαμε τη νίκη στο WRC 2 την προηγούμενη φορά, εντοπίσαμε επίσης τομείς βελτίωσης. Η αποστολή του Όλιβερ στην Ελλάδα είναι να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω την κατανόησή μας, καθώς και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα ».