4ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς 2018/19: Preview

Ο πρώτος αγώνας για το 2019 είναι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας και θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, με διοργανωτή τον Όμιλο Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας.

Σε πολλές κατηγορίες υπάρχουν τα φαβορί, όμως σε ένα αγώνα motocross οι ανατροπές είναι πάντα στο παιχνίδι, καθώς μια πτώση ή μια ατυχία μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα.

Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην κατηγορία ΜΧ1 και αυτό το αποδεικνύουν οι τρείς συνεχόμενες νίκες που πέτυχε. Προηγείται με 150 βαθμούς έναντι 132 του δεύτερου Χρίστου Τσαγγαρά. Ο τελευταίος θα προσπαθήσει να αντιδράσει καθώς περεταίρω απώλειες βαθμών θα δυσκολέψουν το έργο του που είναι η διεκδίκηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου. Πολύ καλή σεζόν διανεύει ο αειθαλής Σάββας Σάββα ο οποίος είναι τρίτος στη βαθμολογία και στοχεύει ακόμα ένα τερματισμό στο βάθρο.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία ΜΧ2. Τον πρωτοπόρο Χρύσανθο Γεωργίου και το δεύτερο Μάριο Πάμπουκκα χωρίζουν μόλις δυο βαθμοί (141 έναντι 139) και αναμένετε ακόμα μια μεγάλη μάχη μεταξύ τους. Ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Πάμπουκκας φαίνεται να ξεπερνά τον τραυματισμό του και αυτό θα τον βοηθήσει να διεκδικήσει επι ίσοις όροις τη νίκη.

Έχοντας το απόλυτο, ο Γιώργος Παουλής προηγείται στην κατηγορία ΜΧ3 με 125 βαθμούς και θεωρείται φαβορί για ακόμα μια νίκη. Ο δεύτερος Γιάννος Παπαλοΐζου έχει 104 και μαζί με τους Σάββα Σάββα, Παναγιώτη Ζηντήλη, Γιώργο Νικολάου και Εύανδρο Καμέρη θα διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο.

Αήττητος συνεχίζει τη φετινή σεζόν και ο Μαρίνος Τσαγγαράς στην κατηγορία MX3 OVER. Όντας το μεγάλο φαβορί για ακόμα ένα αγώνα, ο Τσαγγαράς αναμένετε να διεκδικήσει τη νίκη μαζί με τον δεύτερο Γιώργο Σιδερένιο, ο οποίος στον προηγούμενο αγώνα στην MXPRO τον δυσκόλεψε αρκετά στο δεύτερο hit. Σε αυτή την κατηγορία θα τρέξει επίσης και ο Ελλαδίτης Δημήτρης Κεραμιδάς.

Ο Χρίστος Κημήτρη στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία ΜΧ4 έδειξε ότι είναι υπολογίσιμος αντίπαλος. Μέχρι στιγμής πραγματοποιεί πολύ καλό πρωτάθλημα και είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Ο δεύτερος Βίκτωρας Ζαχαρία θέλει να ξεπεράσει την ατυχία του προηγούμενου αγώνα και το γιατρικό είναι η νίκη η οποία θα τον φέρει πιο κοντά στον πρωτοπόρο.

Θέση με αξιώσεις στο βάθρο διεκδικούν επίσης και οι Χρίστος Καΐκκης, Λούκας Τσόκκου, Κυριάκος Μαυρονικόλας και Κοσμάς Ιωάννου.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ85 ο Αριστόδημος Έλληνας θεωρείται και όχι άδικα φαβορί για ακόμα μια νίκη. Είναι πρώτος με 125 βαθμούς μετρώντας μέχρι στιγμής το απόλυτο. Το δεύτερο DominicΚολοκάση και τον τρίτο Αντώνη Γεωργίου χωρίζουν τέσσερις βαθμοί (104 έναντι 100) και η μεταξύ τους μονομαχία αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρων. Στο κόλπο για τερματισμό στο βάθρο είναι και ο Βρυώνης Βλάσιου αφού έδειξε με τα αποτελέσματα του ότι και αυτός μπορεί να πρωταγωνιστήσει.

Μαζί με τους υπόλοιπους νεαρούς θα τρέξει για πρώτη φορά και ο Παναγιώτης Κεραμιδάς στην κατηγορία ΜΧ65.

Ο αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις 10 και οι στεγασμένες κερκίδες της πίστας MXPRO δίνουν τη δυνατότητα στο θεατή να παρακολουθήσει τις μάχες των αναβατών ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Βαθμολογία μέχρι τον τρίτο αγώνα: