Dakar 2019 – Μέρα 1η: Δυναμικό ξεκίνημα για τον Nasser Al-Attiyah

Άμμος, αμμόλοφοι και έρημος. Αυτές είναι οι συνθήκες που θα αντιμετωπίσουν οι μοτοσικλετιστές και τα πληρώματα του φετινού Dakar το οποίο φέτος θα διεξαχθεί αποκλειστικά στο Περού. Οι διαγωνιζόμενοι πήραν εκκίνηση χθες και από σήμερα ρίχθηκαν στη μάχη του δυσκολότερου αγώνα μηχανοκινήτων ο οποίος θα διαρκέσει 15 μέρες.

Η πρώτη διαδρομή ήταν από την Limaστο Piscoκαι ο Al-Attiyah με το Toyota Hilux είναι ο οδηγός που κατάφερε να κάνει το καλύτερο ξεκίνημα κερδίζοντας την. Δυο λεπτά πιο πίσω είναι ο περσινός νικητής Carlos Sainz με το X-Raid Mini και τρίτος ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον Ισπανό βρίσκεται ο Jacub Przygonski επίσης με Mini.

 

Για τον Sebastien Loeb τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά από τα προηγούμενα τρία χρόνια καθώς φέτος αγωνίζεται σαν ιδιωτική συμμετοχή. Ήδη ο Αλσατός στα πρώτα 84km αντιμετώπισε δυσκολίες με το περσινό Peugeot 3008 και είναι έξι λεπτά μακριά από τον πρωτοπόρο.

Ο Joan Barreda Bort με τη Honda CRF450 είναι ο αναβάτης που πήρε προβάδισμα στις μοτοσυκλέτες. Ήδη μετά από 84km άνοιξε απόσταση πέραν του ενάμισι λεπτού από το δεύτερο Pablo Quintanilla (Husqvarna FR450), ενώ ο τρίτος Rcky Brabec (Honda CRF450) είναι σχεδόν τρία λεπτά μακριά από τον πρωτοπόρο.

Πιο κλειστές είναι οι διαφορές στα φορτηγά όπου ο Eduard Nikolaev με KAMAZ προηγείται μετά το τέλος της πρώτης διαδρομής. Ο Ton Van Genugten με IVEGO POWERSTAR είναι δεύτερος με διαφορά 18 δευτερολέπτων με τον Federico Villagra, επίσης με IVEGO POWERSTAR να συμπληρώνει μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία Quad, ο αργεντίνος Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) ο οποίος τερμάτισε δεύτερος στο περσινό Dakarπήρε από νωρίς προβάδισμα σχεδόν τεσσάρων λεπτών. Δεύτερος είναι ο συμπατριώτης του JeremiasFerioli(YamahaRaptor700) και τρίτος ο TomasKubienna(IBOS HAWK690).

Τέλος στην κατηγορία SxSο Reinaldo Varela με CAN-AM Maverick X3 είναι ο οδηγός που προηγείται. Δεύτερος είναι ο Frnacisco Contardo (CAN-AM Maverick) και τρίτος ο Gerard Guell (CAN-AM Maverick).

Η δεύτερη διαδρομή είναι από το Pisco στο San Juande Marcona. Είναι μήκους 342km με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να είναι 211.