Η πρώτη γνωριμία του Loeb με το i20

Ο Sebastien Loeb κάνει μάχη με τον χρόνο για να εξοικειωθεί με το i20 WRCτης Hyundai Motorsport πριν από την πρώτη του παρουσία με το συγκεκριμένο αγωνιστικό στο RallyeMonteCarlo(24- 27 Ιανουαρίου).

Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των έξι αγώνων του με τον Κορεάτη κατασκευαστή στις γαλλικές Άλπεις αργότερα αυτό το μήνα και πρόσφατα επισκέφθηκε την έδρα της ομάδας στο Alzenau για να βάλουν στα μέτρα του το αγωνιστικό κάθισμα στο αγωνιστικό.

Ωστόσο, η συμμετοχή του Γάλλου στο επερχόμενο Ράλι Ντακάρ (6-17 Ιανουαρίου) σημαίνει ότι αυτός και ο συνοδηγός Daniel Elena θα έχουν μόνο περιορισμένο χρονικό διάστημα για να δοκιμάσουν το i20 πριν μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς στην άσφαλτο του Monte.

“Έχουμε ένα πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας για να δοκιμάσουμε το i20 Coupe WRC πριν από το Rallye Monte-Carlo”, παραδέχτηκε. “Θα επιστρέψω από το Dakarστις 18 [Ιανουαρίου], και ο αγώνας του Monte είναι προγραμματισμένος για τις 21.

“Είμαι αισιόδοξος ότι θα είμαστε όσο το δυνατό καλύτερα προετοιμασμένοι για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο WRC, ακόμη και με το μικρό χρονικό διάστημα που θα έχουμε στην διάθεση μας”.

Αναγνωρίζοντας ότι έχει μόνο δύο ημέρες για να μάθει το i20, ο Loeb χρησιμοποίησε την επίσκεψή του στη βάση της ομάδας της Hyundai στη Γερμανία για να ολοκληρώσει ζωτικής σημασίας προετοιμασίες που πιστεύει ότι θα βοηθήσουν ώστε να «μεγιστοποιηθεί ο ήδη περιορισμένος χρόνος δοκιμών πριν από το Monte».

Χωρίς την πολυτέλεια ενός εκτεταμένου προγράμματος εξοικείωσης, ο Loeb είναι ρεαλιστής για τις πιθανότητες επιτυχίας του στο Μόντε Κάρλο, ένα αγώνα που έχει κερδίσει ήδη επτά φορές κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας.

Είπε: «Φυσικά, ελπίζω ότι μπορούμε να αγωνιστούμε για νίκες αλλά ταυτόχρονα ξέρω ότι θα είναι δύσκολη η πρόκληση να επιστρέψουμε στο WRC με ένα νέο αυτοκίνητο και μια νέα ομάδα.

“Έκανα τρείς αγώνες τον περασμένο χρόνο [με τη Citroën] και κέρδισα έναν από αυτούς. Ελπίζω ότι θα συνηθίσω γρήγορα το i20 Coupe WRC και θα μπορέσω να επιδείξω ανταγωνιστικό ρυθμό – και ίσως ακόμη και να κυνηγήσω την πρώτη θέση”.

Για τον αγώνα Rallye Monte-Carlo η ομάδα της Hyundai έκτος από τον ίδιο θα περιλαμβάνει επίσης τους Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.