4ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Motocross: Ο Ανθούλλης πρόλαβε να… κερδίσει

Μοναδικές στιγμές μας επεφύλαξε ο τέταρτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος MotocrossΝεοφυτος Τσαγγαράς, ο οποίος διεξήχθη στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά. Όσοι ήταν παρόν παρακολούθησαν ωραίες μάχες ειδικότερα στις κατηγορίες ΜΧ1 και ΜΧ2 οι οποίες σημαδεύτηκαν από πτώσεις, πριν ο αγώνας διακοπή λόγω καταιγίδας που έπληξε την περιοχή.

ΜΧ1

Στην κατηγορία ΜΧ1, ο Χρύσανθος Χαραλάμπους (Ανθούλλης) πρόλαβε να κερδίσει τον τέταρτο συνεχόμενο αγώνα αφού λίγο αργότερα διεκόπει οριστικά όπως προαναφέραμε λόγω βροχής. Στο πρώτο hit ο αποφασισμένος Χρίστος Τσαγγαράς έκανε μια από τις γνωστές καλές του εκκινήσεις και έφυγε μπροστά σα σίφουνας. Ο ρυθμός του ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Ο Χρύσανθος Χαραλάμπους δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και έχοντας και πτώση περιορίστηκε στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο βετεράνος Σάββας Σάββα ο οποίος συνεχίζει να μας εκπλήσσει με την απόδοση του.

Στο δεύτερο hit οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Χρύσανθο Χαραλάμπους να κάνει την καλύτερη εκκίνηση και να ανοίγει από νωρίς απόσταση ασφαλείας. Παρέμεινε πρώτος μέχρι το τέλος του hit, πανηγυρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη. Ο Χρίστος Τσαγγαράς από τη δεύτερη θέση που έτρεχε δεν είχε απάντηση στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και έτσι ολοκλήρωσε δεύτερος. Οι δυο αναβάτες ισοβάθμησαν όμως η νίκη πήγε στον Χαραλάμπους καθώς ήταν ο νικητής στο δεύτερο hit. Την τριάδα συμπλήρωσε για ακόμα μια φορά ο Σάββας Σάββα μετά από πολύ καλή και σταθερή απόδοση.

Ο νικητής Χρύσανθος Χαραλάμπους μετά το τέλος του αγώνα ανέφερε: «Παρόλη τη βροχόπτωση που προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της βδομάδας, η πίστα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Παρευρέθηκα εδώ το Σάββατο και οι ιθύνοντες της πίστας έκαναν έργα συντήρησης και επιδιόρθωσης ούτως ώστε να είναι έτοιμη για τον αγώνα. Όσον αφορά τον καθαυτό αγώνα, στο πρώτο hit τερμάτισα δεύτερος καθώς άργησα να αντιληφθώ τις σωστές γραμμές που διμιουργήθηκαν, ενώ είχα και μια πτώση. Στο δεύτερο hit έφυγα πρώτος και κατάφερα να παραμείνω εκεί μέχρι και το τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου καθώς χωρίς αυτούς αυτή η προσπάθεια δε θα ήταν δυνατή.»

ΜΧ2

Δυναμική επιστροφή έκανε ο Μιχάλης Πάμπουκκας στην κατηγορία ΜΧ2. Ο περυσινός πρωταθλητής ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε και αυτό φάνηκε στην πίστα, αφού ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα. Στο πρώτο hitο Ντίνος Θεοδώρου ήταν ο αναβάτης που έκανε την καλύτερη εκκίνηση χωρίς όμως να έχει συνέχεια. Σύντομα έχασε θέσεις και την πρωτοπορία πήρε ο Μιχάλης Πάμπουκκας ο οποίος άνοιξε νωρίς απόσταση ασφαλείας και πορεύτηκε μέχρι το τέρμα χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα. Πίσω του έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Χρύσανθου Γεωργίου και του δεύτερου Μάριου Πάμπουκκα. Οι δυο τους πάλεψαν στήθος με στήθος κατά τη διάρκεια του hit, με τον Γεωργίου να καταφέρνει στο τέλος να επικρατήσει.

Στο δεύτερο hit η εκκίνηση ήταν μια επανάληψη του πρώτου. Και πάλι ο Ντίνος Θεοδώρου ήταν ο αναβάτης που έφυγε καλύτερα όμως ο Μιχάλης Πάμπουκκας πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος κατάφερε να περάσει μπροστά. Πίσω του ακολουθούσε ο Μάριος Πάμπουκκας ενώ ο Χρύσανθος Γεωργίου είχε πτώση μόλις στην πρώτη στροφή, με αποτέλεσμα να μείνει τελευταίος.

Μπροστά οι Μιχάλης και Μάριος Πάμπουκκας κράτησαν τις θέσεις τους την ίδια στιγμή που ο Χρύσανθος Γεωργίου υπέρβαλλε εαυτόν περνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του hitέφτασε τον Μάριο Πάμπουκκα και όλοι περίμεναν ακόμα μια μονομαχία μεταξύ των δυο η οποία όμως δεν έγινε ποτέ καθώς ο Μάριος Πάμπουκκας είχε πτώση. Έτσι το δεύτερο hitολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Πάμπουκκα νικητή, τον Χρύσανθο Γεωργίου δεύτερο και τον Μάριο Πάμπουκκα τρίτο.

Με τερματισμούς 1-1 η νίκη πήγε στον Μιχάλη Πάμπουκκα, δεύτερος ολοκλήρωσε ο Χρύσανθος με τερματισμούς 2-2 και τρίτος ο Μάριος Πάμπουκκας με τερματισμούς 3-3.

«Αυτός ήταν ο τρίτος αγώνας μετά τον τραυματισμό μου και ήθελα πολύ να το παλέψω. Τα κατάφερα, κέρδισα την κατηγορία μου και θα συνεχίσω έτσι και στους επόμενους αγώνες. Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους οδηγούς, εμείς συνεχίζουμε δυνατά για το υπόλοιπο της σεζόν.»

ΜΧ3

Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Γιώργος Παουλλής στην κατηγορία MX3, αλλά αυτός που έθελξε με την απόδοση του ήταν ο Σάββας Σάββα. Στο πρώτο hitο Σάββα ήταν άπιαστος, οδήγησε τον αγώνα χωρίς να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πίεση από τους υπολοίπους με τη νίκη να έρχεται στο τέλος φυσιολογικά. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Γιώργος Παουλλής ενώ οι Μιχάλης Νεοπτολέμου και Παναγιώτης Ζηντήλης δεν βαθμολογήθηκαν καθώς ο πρώτος πραγματοποίησε τρείς μόνο γύρους ενώ ο δεύτερος δε ξεκίνησε σε κανένα από τα δυο hit.

Στο δεύτερο hit (το οποίο έμεινε ημιτελές λόγω κακών καιρικών συνθήκων), ο Γιώργος Παουλλής ήταν ο αναβάτης που προηγήθηκε με το Σάββα να είναι δεύτερος. Αυτή η διάταξη έμεινε μέχρι το τέλος και μετά από ισοβαθμία των δυο αναβατών η νίκη πήγε στο Γιώργο Παουλλή. Η πρώτη παρουσία του Μιχάλη Νεοτπολέμου στη φετινή σεζόν συνοδεύτηκε με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο βάθρο.

MX3 OVER

Δυσκολεύτηκε λίγο στα αρχικά στάδια του πρώτου hit, η κατάληξη όμως είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Ο λόγος είναι για τον Μαρίνο Τσαγγαρά ο οποίος στο πρώτο hitείδε τον Ντίνο Κωνσταντινίδη να φεύγει δυνατά στην εκκίνηση και να οδηγεί τον αγώνα. Αυτό κράτησε μέχρι το δεύτερο γύρο καθώς απο κει και πέρα ο έμπειρος αναβάτης πέρασε πρώτος και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Δεύτερος τερμάτισε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και τρίτος ο Γιώργος Σιδερένιος.

Στο δεύτερο hit ο καιρός είχε τα δικά του σχέδια. Ο Μαρίνος Τσαγγαράς ήταν αλάνθαστος στην εκκίνηση, πέρασε πρώτος και έμεινε εκεί μέχρι οι διοργανωτές τερματίσουν τον αγώνα νωρίτερα καθώς η νεροποντή που ξεκίνησε δυσχέραινε αφάνταστα το έργο των διαγωνιζομένων, ενώ υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για τραυματισμούς. Την καρό σημαία αντίκρισε ξανά πρώτος ο Μαρίνος Τσαγγαράς, δεύτερος τερμάτισε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης και τρίτος ο Άκης Σοφοκλέους.

Με τερματισμούς 1-1 η νίκη πήγε στον Μαρίνο Τσαγγαρά ο οποίος με αυτό το αποτέλεσμα ξέφυγε στη βαθμολογία. Δεύτερος με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε ο Ντίνος Κωνσταντινίδης ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Άκης Σοφοκλέους με τερματισμούς 5-3.

MX4

Ο Βίκτωρ Ζαχαρία επέστρεψε στις νίκες. Ξεκίνησε ιδανικά το μοναδικό hitπου έγινε (στο δεύτερο δεν έτρεξαν λόγω καιρού), πέρασε πρώτος μετά την πρώτη στροφή και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος χωρίς να πιεστεί από κανένα. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Χρίστος Κημήτρης ολοκλήρωσε τον αγώνα στη δεύτερη θέση, με τον Κυριάκο Μαυρονικόλα να τερματίζει τρίτος. Στις θέσεις 4 και 5 τερμάτισαν οι Χρίστος Καΐκκη και Λούκας Τσόκος.

ΜΧ85

Παραλίγο να γίνει έκπληξη στην κατηγορία ΜΧ85 καθώς ο πρωτοπόρος και φαβορί για τον τίτλο Αριστόδημος Έλληνα τα βρήκε σκούρα στο πρώτο hit. Ο Βρυώνης Βλασίου πραγματοποίησε εκπληκτική εκκίνηση στο πρώτο hit και κρατούσε την πρώτη θέση για αρκετούς γύρους. Σύντομα δημιουργήθηκε ένα τρενάκι με τρείς αναβάτες. Ο Βλασίου ήταν πρώτος, δεύτερος ο Αντώνης Γεωργίου και τρίτος ο Αριστόδημος Έλληνας. Οι τρείς τους πορεύτηκαν έτσι για μερικούς γύρους μέχρι που ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Έλληνας έκανε την κίνηση και πέρασε τον Γεωργίου. Η προδιαγραφόμενη έκπληξη δεν έγινε ποτέ καθώς λίγο πριν το τέλος πέρασε και τον Βλασίου τερματίζοντας πρώτος.

Στο δεύτερο hit ο Έλληνας έκανε καλή εκκίνηση και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Βρυώνης Βλασίου ήταν και πάλι δεύτερος ενώ τρίτος αυτή τη φορά ήταν ο Σπύρος Γιάγκου.

Με τερματισμούς 1-1 ο Αριστόδημος Έλληνας κέρδισε ακόμα ένα αγώνα, δεύτερος με τερματισμούς 2-2 ολοκλήρωσε ο Βρυώνης Βλασίου και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Αντώνης Γεωργίου με τερματισμούς 3-5. Ο Σπύρος Γιάγκου τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ήταν ο Νίκος Καραπιττίδης και έκτος ο DominicΚολοκάσης ο οποίος είχε δυο πτώσεις, μια σε κάθε hit.

MX65

Για πρώτη φορά φέτος έτρεξε η κατηγορία ΜΧ65. Για πρώτη φορά σε Κυπριακό αγώνα έτρεχε επίσης και ο νεαρός Ελλαδίτης Παναγιώτης Κεραμιδάς ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής στους μικρούς με δυο νίκες σε ισάριθμα hit. Με δυο δεύτερες θέσεις ολοκλήρωσε δεύτερος τον αγώνα ο Ταξιάρχης Παπαγεωργίου ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κυριάκος Κωστέας με τερματισμούς 4-3. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Λούκας Σοφοκλέους και Χριστόφορος Κάριος.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross Νεόφυτος Τσαγγαράς θα διεξαχθεί στην πίστα της Μακούντας στις 10 Φεβρουαρίου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης