Dakar 2019 – Μέρα 7η: Ο Peterhansel κέρδισε και ελπίζει

Η 7η διαδρομή στο Dakar ήταν εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες καθώς οι διαγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν όλων των ειδών τις δυσκολίες. Οι γρήγοροι οδηγοί ήταν στο στοιχείο τους στα γρήγορα κομμάτια των πρώτων 100kmενώ στη συνέχεια η διαδρομή έγινε πιο σκληρή ανεβαίνοντας στο οροπέδιο στα μέσα της διαδρομής.

Στα επόμενα 50km επικεντρώθηκαν στους αμμόλοφους των περιοχών Duna Grande και Duna Argentina περνώντας λίγο πριν το τέλος απο γρήγορα κομμάτια για να φτάσουν στον τερματισμό.

Ο οδηγός που ήταν ταχύτερος από τους υπόλοιπους στα αρχικά στάδια της διαδρομής ήταν ο Sebastien Loeb (Peugeot) ο οποίος όμως ταλαιπωρήθηκε από ηλεκτρικά προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσει 40 λεπτά και τη δεύτερη θέση. Ο πρωτοπόρος της κατάταξης NasserAl-Attiyah (ΤΟΥΟΤΑ) οδήγησε συντηρητικά χωρίς να πάρει περιττά ρίσκα εν αντιθέσει με τον Peterhansel (MINI) ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να πιέσει, απόφαση η οποία τον δικαίωσε αφού κατάφερε να κερδίσει την ειδική και να συνεχίσει να ελπίζει.

Το προβάδισμα του Al-Attiyah στη γενική κατάταξη είναι σχεδόν 30 λεπτά από το δεύτερο πλέον Peterhansel, με τον Nani Roma (MINI) να συμπληρώνει μέχρι στιγμής την τρίτη θέση.

Μπορεί στο φετινό Dakar η απόδοση του Sam Sunderland (ΚΤΜ) να μην είναι σταθερή, εντούτοις όμως ο Βρετανός συνεχίζει να είναι στο κόλπο της νίκης μετά την επικράτηση του στην 7η διαδρομή. Ο Jose Ignacio Florimo (HONDA) ολοκλήρωσε δεύτερος και ο Ricky Brabec τρίτος.

Στη γενική κατάταξη ο Ricky Brabec εκμεταλλεύτηκε τη μειωμένη απόδοση του πρωτοπόρου Pablo Quintanilla ανεβαίνοντας πρώτος. Ο Quintanilla από πρώτος οπισθοχώρησε πέμπτος, με τον Adrien Van Beveren να είναι δεύτερος και τους Toby Price και Sam Sunderland να βρίσκονται στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Ο Gerard de Rooy (IVECO) αντιδρά θετικά στην κατηγορία των φορτηγών αφού κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη συνεχόμενη διαδρομή. Ο Siarhei Viazovich (MAZ) τερμάτισε δεύτερος και ο Eduard Nikolaev (ΚΑΜΑΖ) τρίτος.

Οι Eduard Nikolaev και Dmitry Sotnikov είναι οι οδηγοί που εξακολουθούν να είναι στις δυο πρώτες θέσεις ενώ τρίτος είναι ο Gerard de Rooy.

Στην κατηγορία Quad ο Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) κέρδισε ακόμα μια διαδρομή και δείχνει να ελέγχει την κατάσταση. Ο Alexandre Giroud (Yamaha YFZ700) μπήκε ενδιάμεσα στους Αργεντινούς τερματίζοντας δεύτερος, με τον Manuel Andjuar (Yamaha Raptor700) να ολοκληρώνει τρίτος.

Ο Nicolas Cavigliasso εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη, δεύτερος είναι ο Jeremias Ferioli και τρίτος ο Gustavo Gallego.

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό ο Francisco Contardo (CAN-AM) καθώς κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη συνεχόμενη διαδρομή στην κατηγορία SxS.Reinaldo Varela (CAN-AM) και Rodrigo Piazzoli (CAN-AM) ήταν οι οδηγοί που ολοκλήρωσαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μετά και την 7η ειδική ο Reinaldo Varela πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη, δεύτερος είναι ο Francisco Contardo και τρίτος ο Rodrigo Piazzoli.

Από την San Juan de Marcona στην Pisco είναι η επόμενη διαδρομή όπου οι διαγωνιζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν 360 αγωνιστικά χιλιόμετρα.