Dakar 2019 – Μέρα 6η: Συνέχισε την αντεπίθεση ο Loeb

Ο Sebastien Loeb (Peugeot) συνέχισε την αντεπίθεση και την έκτη μέρα στο Dakar κερδίζοντας τη δεύτερη συνεχόμενη διαδρομή. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Αλσατός ανέβηκε δεύτερος γενικής υποβιβάζοντας τον Stephane Peterhansel (ΜΙΝΙ) τρίτο.

Δεύτερος στην έκτη διαδρομή τερμάτισε ο NasserAl-Attiyah (TOYOTA) ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Carlos Sainz(MINI). Ο Stephane Peterhansel κάνοντας αρκετά λάθη έχασε χρόνο και τη δεύτερη θέση από τον Loeb.

Στη γενική κατάταξη ο Al-Attiyah απέκτησε προβάδισμα 37 λεπτών από το δεύτερο Loeb ενώ ο Stephane Peterhansel είναι τρίτος και 41 λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο.

Ο Pablo Quintanilla (Husqvarna) ήταν ο αναβάτης που κέρδισε την έκτη διαδρομή μπροστά από τους Kevin Benavides (Honda), Matthias Walkner (KTM) και Toby Price(KTM). Με αυτή τη νίκη ο Quintanilla πέρασε πρώτος στη γενική κατάταξη υποβιβάζοντας τον Ricky Brabec (Honda) δεύτερο. Οι Toby Price και Kevin Benavides είναι στις θέσεις τρία και τέσσερα αντίστοιχα.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Gerard de Rooy με Iveco είναι ο οδηγός που σταμάτησε την επέλαση των ΚΑΜΑΖ. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε ο Federico Villagra, επίσης με Iveco ενώ τρίτος ολοκλήρωσε ο Dmitry Sotnikov με ΚΑΜΑΖ.

Πρώτος στη γενική κατάταξη εξακολουθεί να προηγείται ο Eduard Nikolaev με ΚΑΜΑΖ, δεύτερος είναι ο Dmitry Sotnikov με τον νικητή της έκτης διαδρομής Gerard de Rooy να ανεβαίνει τρίτος.

Καμία αλλαγή δε σημειώθηκε στην κατηγορία στην κατηγορία Quad. Ο Nicolas Cavigliasso (Yamaha YFM700R) κέρδισε ακόμα μια διαδρομή, με τους Jeremias Ferioli(Yamaha Raptor700) και Manuel Andujar (Yamaha Raptor700) να ολοκληρώνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο Nicolas Cavigliasso εξακολουθεί να παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη όμως το προβάδισμα του από το δεύτερο Ferioli είναι μόλις στο ένα λεπτό. Ο Gustavo Gallego είναι ο αναβάτης που συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Μεγάλη απόδοση είχε ο Francisco Contardo (CAN-AM) στην κατηγορία SxS καθώς ήταν ο μεγάλος νικητής. Ο δεύτερος Gerard Guell (CAN-AM) τερμάτισε με διαφορά 12 λεπτών ενώ η διαφορά του τρίτου Casey Currie (CAN-AM) ήταν στα 16 λεπτά.

Στη γενική κατάταξη ο Gerard Guell είναι πρώτος, δεύτερος είναι ο Sergei Kariakin και τρίτος ο Reinaldo Varela.

Η έβδομη διαδρομή ξεκινά και τελειώνει από τη San Juan de Marcona και είναι μήκους 323 αγωνιστικών χιλιομέτρων.