37o Tour Of Cyprus 2020 – Μέρα 1η: Αλάνθαστοι οι Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου

Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Tour Of Cyprus, πέμπτου και προτελευταίου αγώνα του Παγκυπρίου πρωταθλήματος Ράλι. Συνολικά απο τη ράμπα εκκίνησης πέρασαν 17 πληρώματα με μεγάλους απόντες ένα απο τα φαβορί για την νίκη, τους Petrolina Eni Racing Team Τσουλόφτα/Ηλία (VW Polo GTi R5).

Τα 17 πληρώματα είχαν να αντιμετωπίσουν έξι σκληροτράχηλες ορεινές ειδικές διαδρομές (τρείς επαναλαμβανόμενες) συνολικής απόστασης 68,62 αγωνιστικών χιλιομέτρων, τις Honda Cars Αγια Μαρίνα-Παναγία, A.T Car Repair Παναγία-Παναγία και την Nicosia Mall Ξυλιάτος μετά την εκκίνσηση που δόθηκε στο Nicosia Mall.

Οι Petrolina Eni Racing Team Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με VW Polo GTi R5, ήταν πραγματικά αλάνθαστοι επικρατώντας στις πέντε από τις έξι ειδικές της μέρας με εξαιρετική άνεση. Δεν πιέστηκαν απο κανένα δημιουργώντας μια διαφορά της τάξης των 2 λεπτών και 24 δευτερολέπτων, η οποία τους δίνει την άνεση να κινηθούν πολύ πιο ασφαλισμένα την αυριανή μέρα.

Στη δεύτερη θέση είχαμε μια εντυπασιακή μάχη μεταξύ των περσινών πρωταθλητών Q8 Πέτρου Παντελή/Κύπρου Χριστοδούλου με Citroen DS3 R5 και των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, τους Petrolina Eni Racing Team Παναγιώτη Γιάγκου/Παναγιώτη Κυριάκου με Hyundai i20 R5.

Τα δύο αυτά πληρώματα κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση αφού μοιράστηκαν τις δεύτερες θέσεις στις ειδικές τη σημερινή μέρα, με τους Πέτρο Παντελή/Κύπρο Χριστοδούλου να κερδίζουν την έκτη και να ολοκληρώνουν το πρώτο σκέλος τελικά δεύτεροι μπροστά από τους Παναγιώτη Γιάγκου/Παναγιώτη Κυριάκου. Η διαφορά του ενός δευτερολέπτου που έχουν τα δυο πληρώματα αφήνει ανοικτά τα πάντα για την αυριανή μέρα.

Για την τέταρτη θέση γενικής και την κατηγορία RC2 είχαμε ακόμα μια μάχη με τρία πληρώματα. Αυτοί που κινήθηκαν ταχύτερα από τους αντιπάλους τους ήταν οι Χρίστος Χριστοδούλου/Ευάγγελος Ξενοφών με Subaru Impreza Sti, οι οποίοι είναι τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2.

Πιό πίσω βρίσκουμε τους Γιώργο Παφίτη/Μιχάλη Βασιλείου με Mitsubishi Lancer Evo 9 οι οποίοι παράλληλα είναι δεύτεροι στην κατηγορία RC2, ενώ στην έκτη θέση γενικής και την τρίτους στην RC2 βρίσκουμε τους Σταύρο Αντωνίου/Δημήτρη Πιερή με Mitsubishi Lancer Evo 10 R4.  Στην έβδομη θέση γενικής είναι οι Άγγελος Πετρίδης/Κυριάκος Ανδρονίκου με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Όγδοοι γενικής, ταχύτεροι δικίνητοι και πρώτοι στην κατηγορία RC4 είναι οι Χρυσόστομος Παντελή/Θωμάς Θεοφάνους με  Ford Fiesta.   Στην 9η θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC4 είναι το πλήρωμα των Γιώργου Τανούση/Χριστόδουλο Χριστοδούλου με Toyota Yaris.

Την πρώτη ημέρα δεν ολοκλήρωσαν οι Ρούσος/Γιαννακού, Πέτρου/Χρυσοστόμου, Ιωάννου/Νέστωρος, Τσιάκκας/Εγγλέζου, Τζιωρτζής /Κασέττας, Γεωργίου/Τανούσης, Ιορδάνου/Πιερή και Ξενοφώντος Παναγιώτης/Αντρέας, με τους τελευταίους να είναι οι πλέον άτυχοι του αγώνα καθώς είχαν έξοδο στην τελευταία ειδική και ενώ προηγούνταν στη δικίνητη κατηγορία.

Ο αγώνας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται αύριο με την διεξαγωγή δυο επαναλαμβανόμενων τεσσάρων ειδικών διαδρομών, την ETS Racing Fuels Καπουράς-Σαράντι και Q8 Oils Σαράντι-Κυπερούντα, συνολικής απόστασης 42,82 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο τερματισμός είναι ορισμένος στις 16:35 στο Nicosia Mall.

Overall after SS6