37ο Tour Of Cyprus 2020: Εύκολη επικράτηση για τους Γαλαταριώτη/Ιωάννου

Η δεύτερη και τελευταία μέρα του 37ου Tour Of Cyprusπεριλάμβανε 4 ειδικές διαδρομές (δύο επαναμβανόμενες), τις ETS Racing Fuels Καπουράς-Σαράντι και Q8 Oils Σαράντι-Κυπερούντα συνολικής απόστασης 42,82 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Συνολικά 12 πληρώματα ξεκίνησαν σήμερα συμπεριλαμβανομένων ενός μικτού και ενός αρχάριου πληρώματος.

Το πλήρωμα των Petrolina Eni Racing Team Γαλαταριώτη/Ιωάννου με VW Polo GTi R5, κατάφερε και επικράτησε σε μια απο τις  τέσσερις ειδικές διαδρομές την σημερινή δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα και με σωστή διαχείριση της τεράστιας διαφοράς που απέκτησαν απο την χθεσινή μέρα, ολοκλήρωσαν τον αγώνα πρώτοι και έχουν βάσιμες ελπίδες για το φετινό πρωτάθλημα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Σίμος Γαλαταριώτης ανέφερε, «Είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα. Ήταν σχετικά ένας εύκολος αγώνας για εμάς, κάναμε ότι χρειαζόταν για να κερδίσουμε παρά το γεγονός ότι είχαμε μια ατυχία σήμερα καθώς άνοιξε το καπό σπάζοντας τον ανεμοθώρακα του αυτοκινήτου, κάτι που ευτυχώς δεν έπαιξε ρόλο. Απομένει ένας αγώνας για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, στον οποίο θα λάβουμε μέρος και ελπίζουμε να κερδίσουμε ούτως ώστε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα.»

Πέραν από τους νικητές, τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στην πολυαναμυνόμενη μάχη των Q8 Παντελή/Χριστοδούλου (Citroen DS3 R5) και των Petrolina Eni Racing Team Γιάγκου/Κυριάκου (Hyundai i20 R5). Και τα δυο πληρώματα με το καλημέρα έδειξαν τις προθέσεις τους, αφού στο πρώτο πέρασμα απο τις ειδικές κατάφεραν να πάρουν απο μια πρώτη θέση, με τους Γιάγκου/Κυριάκου να έχουν καλύψει την χθεσινή διαφορά και να περνούν δεύτεροι με 3 δευτερόλεπτα διαφορά.

Στο δεύτερο πέρασμα απο τις ειδικές τα δεδομένα άλλαξαν καθώς το πλήρωμα των Παντελή/Χριστοδούλου στη μεταξύ τους μάχη επικράτησε και στις δύο ειδικές, εξέλιξη η οποία έγειρε την πλάστιγγα προς το μέρος τους, κατακτώντας με αυτό το τρόπο τη δεύτερη θέση γενικής και αφήνοντας τους Γιάγκου/Κυριάκου τρίτους.

Στην τέταρτη θέση γενικής και πρώτους στην κατηγορία RC2 βρίσκουμε το πλήρωμα των Χριστοδούλου/Ξενοφώντος με Subaru Impreza Sti. Όντας το ταχύτερο πλήρωμα στην κατηγορία από χθες, κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τη διαφορά ασφαλείας που είχαν και χωρίς περιττά ρίσκα ολοκλήρωσαν ένα απαιτητικό διήμερο.

Στην πέμπτη θέση γενικής και δεύτεροι στη κατηγορία RC2 πλασαρίστηκαν οι Παφίτης/Βασιλείου με Mitsubishi Lancer Evo9. Το πλήρωμα δεν απείλησε και δεν απειλήθηκε απο κανένα την σημερινή μέρα κάνοντας ένα καθώς πρέπει αγώνα ο οποίος συνδυάστηκε από ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Στην έκτη θέση, συμπληρώνοντας και την πρώτη τριάδα στην κατηγορία RC2, τερμάτισε το πλήρωμα των Πετρίδη/Ανδρονίκου με Mitsubishi Lancer Evo 9.

Έβδομο γενικής, πρώτοι στην δικήνητη κατηγορία αλλά και στην κατηγορία RC4, τερμάτισε το πλήρωμα των Παντελή/Θεοφάνους με Ford Fiesta. Κατάφεραν απο την χθεσινή μέρα να είναι εντυπωσιακοί, συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και την σημερινή μέρα κατακτώντας δίκαια την πρώτη θέση.

Στην όγδοη θέση και δεύτεροι στην δικήνητη κατηγορία αλλά και στην RC4 ολοκλήρωσε το πλήρωμα των Τανούση/Χριστοδούλου με Toyota Yaris. ‘Ένατοι γενικής τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic, οι οποίοι δεν ολοκλήρωσαν την χθεσινή μέρα και επέστρεψαν σήμερα υπό το καθεστώς Rally 2, καταφέρνοντας να πάρουν την 3η θέση στην δικήνητη κατηγορία.

Στις επόμενες δυο θέσεις τερμάτισε το μεικτό πλήρωμα των Κώστα Μιχαηλίδη/Λευτέρη Λαού με Subaru Impreza και το αρχάριο πλήρωμα των Νίκου και Στέφανου Μάρκου με Suzuki Vitara.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές των βραβείων στο Nicosia Mall σε όλους του διακριθέντες του αγώνα.

Στην βαθμολογία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι όπως είναι μέχρι στιγμής, πρώτοι με 165 βαθμούς εξακολουθούν να είναι οι Παναγιώτης Γιάγκου/Παναγιώτης Κυριάκου, στη δεύτερη θέση με 141 βαθμούς είναι οι Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου και την τριάδα συμπληρώνουν οι Πέτρος Παντελή/Κύπρος Χριστοδούλου με 134 βαθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι από σύνολο 7 αγώνων που είναι προγραμματισμένοι για φέτος προσμετρούν τα πέντε καλύτερα αποτελέσματα

Με ένα αγώνα να απομένει, ο οποίος θα έχει και συντελεστή 1,5, τα πάντα εξακολουθούν να είναι ανοικτά όσον αφορά το φετινό τίτλο.

Το φινάλε για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι θα γίνει στην Πάφο με τον αγώνα Venus Rally, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Νοεμβρίου.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Overall after SS10

Official Final Results