3ος Αγώνας Scramble 2023/2024: Apache x3!!

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Scramble συνεχίστηκε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου με τον τρίτο αγώνα, ο οποίος διεξήχθη μεταξύ των περιοχών Δελήκηκπος και Μαθιάτης.

Διοργανωτής ήταν η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Περιφέρειας Μοσφιλωτής και η τρίτη αγωνιστική συνάντηση τελούσε υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας.

Η διαδρομή που επιλέγηκε ήταν χαμηλού βαθμού δυσκολίας και προσιτή σε όλους, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί ένας πολύ γρήγορος αγώνας με δυνατό ανταγωνισμό και θέαμα.

Champion

Στο αγωνιστικό μέρος και την κατηγορία Champion, ο Χρύσανθος Γεωργίου (Apache) ήθελε τη νίκη για να αυξήσει την διαφορά στην βαθμολογία, Απέναντι του, πέραν από τον Άριστο Γεωργίου, τον Μιχάλη και Μάριο Πάμπουκκα και τον Βρυώνη Βλασίου, αυτή τη φορά είχε και τον Χρήστο Τσαγγαρά, ο οποίος με τη συμμετοχή του έδωσε νέο ενδιαφέρον στον αγώνα.

Με δυνατό ανταγωνισμό στην κατηγορία, ο Χρύσανθος Γεωργίου δεν ήθελε να μπλεχτεί σε περιπέτειες και στην εκκίνηση έτρεξε πρώτος στην μοτοσυκλέτα κάνοντας την καλύτερη εκκίνηση.

Με την συμπλήρωση του πρώτου γύρου δεχόταν ασφυκτική πίεση από τον δεύτερο BO Motor Oil / Rinaldi Μάριο Πάμπουκκα και τον Χρήστο Τσαγγαρά. Κατάφερε να μείνει μπροστά και σταδιακά άρχισε να ξεφεύγει από τους διώκτες του, με τον Άριστο Γεωργίου να ανακάμπτει και να περνά δεύτερος και να κυνηγά τον πρωτοπόρο.

Μπροστά ο Χρύσανθος Γεωργίου άρχισε να αυξάνει την διαφορά από τον ανταγωνισμό και το πέσιμο της καρό σημαίας τον βρήκε νικητή για τρίτο διαδοχικό αγώνα.

Ο Άριστος Γεωργίου δεν παράτησε ποτέ την προσπάθεια και προς το τέλος του αγώνα μείωσε την διαφορά, όμως στο τέλος συμβιβάστηκε με την δεύτερη θέση.

Ο Χρήστος Τσαγγαράς που έτρεξε για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα Scramble κατάφερε μετά από πολύ καλή προσπάθεια να ανέβει στην τελευταία θέση του βάθρου.

Την τέταρτη θέση κατέλαβε ο BO Motor Oil / Rinaldi Μιχάλης Πάμπουκκας και τον ακολούθησαν οι Μάριος Πάμπουκκας και Βρυώνης Βλασίου που ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

Ε1

Ο Λευτέρης Κουρούγιαννης ήταν ο μεγάλος νικητής στην Ε1, ο οποίος μετά από αυτό το αποτέλεσμα μετρά πλέον δυο νίκες σε τρείς αγώνες διατηρώντας παράλληλα το προβάδισμα στην βαθμολογία.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Magdis Massar, ο οποίος σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να απειλήσει τον νικητή.

Ε2

Η τρίτη νίκη για τον Γιώργο Παουλλή στην κατηγορία είναι γεγονός. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκίνησε τον αγώνα σαν φαβορί και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Όντας ανταγωνιστικός μεταξύ των αναβατών στην Ε2, ο Βάσος Βασιλείου πήρε την δεύτερη θέση και ο Μάριος Χριστοδούλου συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα.

Ο Fedor Kleandrov έμεινε τέταρτος και τον ακολούθησαν στην πέμπτη και έκτη θέση οι Χρύσης Χρυσάνθου και Στέλιος Μιχαήλ. Ο Χρήστος Χ’’ Κώστας ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, όγδοος τερμάτισε ο Αλέξης Παντελίδης, ενώ ο Αινείας Σπηλιώτης δεν προσμέτρησε στα αποτελέσματα καθώς δεν συμπλήρωσε το απαιτούμενο ποσοστό γύρων. Τον αγώνα δεν κατάφερε να τερματίσει ο Χρήστος Αναστασίου.

Ε3

Η πρώτη φετινή εμφάνιση του Ανδρέα Χριστοδουλίδη στην Ε3 συνοδεύτηκε από πολύ καλή απόδοση. Όντας ο ταχύτερος όλων δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τη νίκη και να φύγει με το απόλυτο των βαθμών από τον τρίτο αγώνα.

Ο Μαρίνος Γεωργίου είχε σε ακόμα ένα αγώνα ωραία μάχη με τον Σταύρο Σόλωνος και αυτή τη φορά κατάφερε να επιβληθεί και να τερματίσει δεύτερος, με τον Σόλωνος να μένει τρίτος.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Andrei Bassa και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Πάρης Λουκά και Βασίλης Πατσαλίδης. Ο Χαράλαμπος Γεωργίου ολοκλήρωσε στην έβδομη θέση, ο Silvester Yensouang τερμάτισε όγδοος, με τον Μάρκο Παντελίδη να μην προσμετρά στα αποτελέσματα καθώς δεν συμπλήρωσε το απαιτούμενο ποσοστό γύρων.

ΜΧ1

Στην ΜΧ1 τα ανεπίσημα αποτελέσματα φέρνουν τον Μαρίνο Τσαγγαρά πρώτο, τον Σάββα Σάββα δεύτερο και τον Χρήστο Τσιάκκα τρίτο. Η κατηγορία δεν απονεμήθηκε αφού εκκρεμεί ένσταση και το τελικό αποτέλεσμα θα αποφασιστεί σε κατοπινό στάδιο.

ΜΧ2

Εύκολη μέρα είχε ο BO Motor Oil / Rinaldi Ιωάννης Σταυρή και πήρε τη νίκη στην κατηγορία, με τους Αντώνη Στεφανή και Damian Zukowski να μην προσμετρούν στα αποτελέσματα αφού δεν συμπλήρωσαν το απαιτούμενο ποσοστό γύρων.

ΟΡΕΝ

Μεγάλες μάχες έγιναν στην ΟΡΕΝ όπου ο Μιχάλης Αντρέου επιβλήθηκε των αντιπάλων του και κέρδισε. Ο Μαρίνος Ανδρέου ολοκλήρωσε στην δεύτερη θέση και ο Γιάννος Αλεξάνδρου πλασαρίστηκε τρίτος.

Ο Ιάκωβος Στεφάνου τερμάτισε οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον Αλεξάνδρου και πήρε την τέταρτη θέση, με τον Παύλο Αποστόλου να είναι ακόμα οκτώ δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Στεφάνου και να τερματίζει πέμπτος.

Ο Παναγιώτης Ιορδάνους πλασαρίστηκε στην έκτη θέση, έβδομος τερμάτισε ο Ευριπίδης Σβανάς και ακολούθησαν οι Demetri Kaledin, Γιασουμής Γιασουμή και Αντρέας Κριτικός, οι οποίοι συμπλήρωσίν την δεκάδα.

VETERAN

Μεγάλος νικητής στην κατηγορία VETERAN αναδείχθηκε ο Χριστόφορος Χρυσάνθου ενώ μαζί του στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν επίσης ο Γιάννος Ιωάννου που τερμάτισε δεύτερος και ο Richard  Marmon που ολοκλήρωσε τρίτος.

Ο Κυριάκος Καρανίκης τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ο Brad Kading στην πέμπτη, με τον Μαρίνο Παναγιώτου να αποχωρεί μετά την ολοκλήρωση τριών γύρων.

Φτάνοντας στου δρόμου τα μισά στο Πρωτάθλημα Scramble, πλέον τα περιθώριά στενεύουν για όσους στοχεύουν τον τίτλο. Με δυο αγώνες να απομένουν, ο επόμενος θεωρείται κομβικής σημασίας αφού είναι ο τέταρτος και προτελευταίος του ημερολογίου και θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στην Λάρνακα.