3ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil: Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Haskasap

Ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil πέρασε ήδη στην ιστορία και νικητής της τρίτης φετινής αναμέτρηση αναγράφεται ο Enver Haskasap.

Ο πρωτοπόρος πλέον την βαθμολογίας ήταν σε μεγάλη φόρμα από το Σάββατο και εκ των φαβορί για τη νίκη και αυτά τα δεδομένα επιβεβαίωσε μετά το τέλος του αγώνα.

Όντας ο καλύτερος όλων το Σάββατο όπου πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία, ο Haskasap κατάφερε να ξεπεράσει την Κυριακή στα twin battles όλα τα εμπόδια για να φτάσει στον τελικό.

ΤΟΡ 16

Στους 16 είδαμε ενδιαφέροντα ζευγάρια και δυνατές μονομαχίες. Οι ομόσταυλοι Sergio Γρηγορίου και Βασίλης Χριστοφόρου βρέθηκαν αντιμέτωποι, με τον “παλιό” και πιο έμπειρο Sergio Γρηγορίου να επικρατεί του νεαρού και ανερχόμενου Βασίλη και στις δυο μονομαχίες.

Ο Ανδρέας Ελευθερίου είχε δίπλα του τον Πάμπο Χαραλάμπους, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ στη γραμμή εκκίνησης καθώς ακόμα ένα πρόβλημα με το νέο αγωνιστικό τον άφησε εκτός αγώνα. Ο Ελευθερίου έκανε ένα τυπικό πέρασμα ούτως ώστε να βαθμολογηθεί και να προκριθεί στους 8.

Η μάχη μεταξύ του Δαυίδ Δαυίδ και Ανδρέα Ανδρέου (WAX) ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Ο Δαυίδ ήταν αρκετά ανεβασμένος παρά τα θέματα με το αγωνιστικό που τον ταλαιπωρούσαν και έδειξε να μην πτοείται από αυτή την εξέλιξη, περνώντας και αυτός στους 8.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον ζευγάρι ήταν αυτό του Κυριάκου Μάριου (Τσόδα) και του Αλέξη Χάρη Γεωργίου. Ο τελευταίος έτρεξε με το αυτοκίνητο του Ευτύχιου Χριστοδούλου καθώς το δικό του είχε θέματα με τον συμπλέκτη. Εν τέλη η μάχη δεν έγινε ποτέ καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα στο αγωνιστικό του Τσόδα, ο οποίος δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έτσι ο Γεωργίου πέρασε στους 8.

Ο Κώστας Σπαρσής έδειξε ότι είχε ξεπεράσει τα θέματα των προηγούμενων αγώνων και έψαχνε ένα αποτέλεσμα ψηλά στη γενική κατάταξη. Απέναντι στον πολύ ανταγωνιστικό Χριστόφορο Κωνσταντίνου δεν τα κατάφερε αφού στην πρώτη μάχη είχε τετακέ με αποτέλεσμα να μηδενιστεί.

Στη δεύτερη μάχη ο Κωνσταντίνου με ένα πολύ καλό πέρασμα χωρίς ρίσκα έφερε ισοπαλία με τον Σπαρσή και προκρίθηκε στους 8.

Ο Τακαμούρα βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Αλέκο Χάσικο και αυτή η μάχη επίσης δεν έγινε ποτέ. Ο Χάσικος αντιμετώπισε πρόβλημα με το αγωνιστικό και έτσι ο Δημητράκης Χριστοφή πέρασε στους 8.

Σίμος Τίκκης και Πάμπος Νικολάου πάλεψαν επι ίσοις όροις, με τον Νικολάου να κερδίσει στις λεπτομέρειες και να προκρίνεται στην οκτάδα.

Το τελευταίο ζευγάρι στους 16 ήταν οι Haskasap και Ανδρέας Νέστωρας. Ο τελευταίος είχε σαφώς δύσκολο έργο απέναντι σε ένα από τα φαβορί. Ο Haskasap ήταν αυτός που κατάφερε να επιβληθεί και στις δυο μονομαχίες περνώντας στους 8.

ΤΟΡ 8

Στην οκτάδα ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος έδειχνε αρκετά δυνατός από το Σάββατο αντιμετώπισε τον Ανδρέα Ελευθερίου. Η πρώτη μάχη κρίθηκε με 10-0 υπέρ του Γρηγορίου ο οποίος στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείριση του αποτελέσματος περνώντας στους 4.

Ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου πάλεψε απέναντι στον Δαυίδ Δαυίδ, όμως ο τελευταίος ο οποίος ανέβαζε στροφές μετά από κάθε μάχη κατάφερε να επιβληθεί του αντιπάλου του και να περάσει στην τετράδα.

Ο Τακαμούρα απέναντι στον Χριστόφορο Κωνσταντίνου δεν έκανε λάθος και κατάφερε να κερδίσει και να προκριθεί στους 4. Η πρώτη μάχη ήταν 10-0 υπέρ του και χωρίς να ρισκάρει στο δεύτερο έφτασε στην τετράδα.

Enver Haskasap και Πάμπος Νικολάου τα έδωσαν όλα στη δική τους διπλή μονομαχία, με τον Haskasap να επικρατεί στις λεπτομέρειες και να περνά στους 4.

ΤΟΡ 4

Στον πρώτο ημιτελικό ο Ηaskasap αντιμετώπισε τον Τακαμουρα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ένα λάθος του Τάκη τον έφερε σε δεινή θέση αφού είδε τον Haskasap να παίρνει προβάδισμα 10-0. Προσπάθησε στο δεύτερο να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα, όμως ο Haskasap που κινήθηκε στο όριο παρόλο που έχασε με 7-3, εντούτοις πέρασε στον μεγάλο τελικό.

Ο δεύτερος ημιτελικός έφερε αντίπαλους τους Δαυίδ Δαυίδ και Sergio Γρηγορίου. Στην πρώτη μάχη ο Γρηγορίου πήρε προβάδισμα 6-4 όμως στο δεύτερο η προσπάθεια του απλοποιήθηκε αφού ένα λάθος από τον Δαυίδ έφερε το 10-0 υπέρ του Γρηγορίου δίνοντας του το εισιτήριο για τον τελικό.

Τελικός

Οι Haskasap και Γρηγορίου πρόσφεραν άπλετο θέαμα στους φιλάθλους που πήγαν στον αγώνα. Οι πολύ κλειστές μάχες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον με τον Haskasap να επικρατεί στο τέλος και να πανηγυρίζει μια μεγαλειώδη νίκη.

Στον μικρό τελικό Τακαμούρα και David τα έδωσαν όλα για την τελευταία θέση στο βάθρο και η μεταξύ τους πρώτη διπλή μονομαχία δεν ανέδειξε νικητή με αποτέλεσμα να πάμε σε one moretime.

Στην πρώτη από τις δυο επαναληπτικές μάχες ο Τακαμούρα πήρε ελαφρύ προβάδισμα, όμως ένα λάθος στο δεύτερο πέρασμα έγειρε την πλάστιγγα προς τον David, ο οποίος κατέλαβε τελικά την τρίτη θέση στον αγώνα.

Στην βαθμολογία ο Haskasap απολαμβάνει πλέον τη μοναξιά της κορυφής αφού έμεινε μόνος πρώτος με 346 βαθμούς. Δεύτερος είναι ο Δαυίδ Δαυίδ με 309, τρίτος ο Δημητράκης Χριστοφή με 267, στην τέταρτη θέση είναι ο Κυριάκος Μάριου με 256, ο Αλέξης Χάρης Γεωργίου βρίσκεται στην πέμπτη θέση 239 βαθμούς και την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Πάμπος Νικολάου με 222 βαθμούς.

«Καταφέραμε να κερδίσουμε τον τρίτο αγώνα της σεζόν που διοργανώθηκε από το power Drift Club. Το Σάββατο είχαμε λίγες δυσκολίες στο να ρυθμίσουμε σωστά το αυτοκίνητο για τη διαδρομή. Καταφέραμε να πάρουμε καλή θέση για τα διπλά μετά την πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα. Την Κυριακή τα twinbattles ήταν πολύ δύσκολα καθώς η διαδρομή ήταν πολύ τεχνική. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση σε ακόμα ένα αγώνα και για αυτό θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου και όσους μα στηρίζου», ανέφερε μετά το τέλος ο νικητής Enver Haskasap.

Στην κατηγορία SEMI PRO αυτοί που ξεχώρισαν με την απόδοση τους σε όλο τον αγώνα κατάφεραν να φτάσουν και να τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό.

Ο Σάββας Σπύρου ήταν εντυπωσιακός στην πρώτη του φετινή εμφάνιση και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, κάτι που έπραξε ακριβώς το ίδιο και ο Ευτύχιος Χριστοδούλου.

Σπύρου και Χριστοδούλου ήταν οι δυο οδηγοί που κατέλαβαν τις δυο πρώτες θέσεις στα μονά βαθμολογημένα του Σαββάτου,  με τον Γιάννο Μιχαήλ να ολοκληρώνει τρίτος.

Στα twin battles ο Σάββας Σπύρου αντιμετώπισε αρχικά τον Χρίστο Λοΐζου τον οποίο απέκλεισε δύσκολα και προκρίθηκε στους 4.

Νέαρχος Σοφοκλέους και Αντώνης Νικολάου πάλεψαν σκληρά και μετά από one more time ο Νικολάου κατάφερε να προκριθεί.

Ο Ευτύχιος Χριστοδούλου αντιμετώπισε τον Γιάννο Μοδέστου τον οποίο κέρδισε και προκρίθηκε, κάτι που έπραξε και ο Γιάννος Μιχαήλ απέναντι στον Stefan Sorin.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Σάββας Σπύρου συνέχισε να εντυπωσιάζει κερδίζοντας τον Αντώνη Νικολάου για να βρεθεί έτσι στον τελικό όπου αντιμετώπισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου, ο οποίος προηγουμένως είχε κερδίσει τον Γιάννο Μιχαήλ.

Στον τελικό της SEMI PRO οι δυο οδηγοί έκαναν εκατέρωθεν λάθη με αποτέλεσμα οι κριτές να ζητήσουν επανάληψη. Στη δεύτερη διπλή μονομαχία ο Χριστοδούλου ήταν πιο ψύχραιμος και έτσι αναδείχθηκε νικητής.

Στον μικρό τελικό ο Γιάννος Μιχαήλ κέρδισε τον Αντώνη Νικολάου ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην βαθμολογία ο Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι πρώτος με 346 βαθμούς, δεύτερος είναι ο Γιάννος Μιχαήλ με 293 βαθμούς, τρίτος ο Χρίστος Λοΐζου με 286, στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Stefan Sorin με 249, πέμπτος ο Αντώνης Νικολάου με 235 και την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Πέτρος Χατζίκκος με 206 βαθμούς.

«Φτάσαμε στο τέλος του τρίτου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift μετά απο αρκετή κούραση, θέληση, πείσμα και αγάπη για αυτό που κάνουμε, καταφέρνοντας να πάρουμε την πρώτη θέση στην κατηγορία SEMI PRO. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου όλους όσους με στηρίζουν, ενώ ένα μεγάλο ευχαριστώ πάει στους χορηγούς μου. Ακολουθεί προετοιμασία του αγωνιστικού περιμένοντας τον επόμενο αγώνα», είπε ο νικητής της SEMI PRO Ευτύχιου Χριστοδούλου.

Το Power Drift Club έχει στα σχέδια του ο επόμενος αγώνας να διεξαχθεί τον Ιούλιο υπο το φως των προβολέων, γεγονός που θα προσδώσει νέο ενδιαφέρον αφού τα δεδομένα της νύκτας είναι εντελώς διαφορετικά από τη μέρα.