3ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil – Μέρα 1η: Έδειξε τις προθέσεις του ο Haskasap

Ο τρίτος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, με τον Enver Haskasap να πετυχαίνει την ψηλότερη βαθμολογία στα μονά περάσματα.

Μετά την πρωινή ενημέρωση από τους κριτές του αγώνα, οι διαγωνιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να κάνουν δοκιμαστικά περάσματα στη νέα χάραξη στο “Parking”, ούτως ώστε να αφομοιώσουν όσο καλύτερα γινόταν τη νέα διαδρομή.

Μετά το μεσημέρι άρχισαν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα και οι οδηγοί είχαν δυο ευκαιρίες για να πετύχουν την όσο καλύτερη βαθμολογία, η οποία αναλόγως αποτελέσματος θα έβγαζε τα ζευγάρια των διπλών μονομαχιών της Κυριακής.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα και πρωτοπόρος της βαθμολογίας Enver Haskasap (Nissan Silvia) ήταν αυτός που ξεχώρισε σήμερα με τη συνολική του απόδοση. Παρόλο που δεν βαθμολογήθηκε στο πρώτο πέρασμα, εντούτοις στο δεύτερο οδήγησε ψύχραιμα, σχεδόν αλάνθαστα και πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία, η οποία ήταν 89,67 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου τα 106km.

Πολύ σταθερός αλλά και θεαματικός, ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) έδειξε ότι είναι έτοιμος να διεκδικήσει τη νίκη. Πέτυχε στη δεύτερη προσπάθεια μια βαθμολογία της τάξης των 88 βαθμών και τοποθέτησε το Nissan Silvia στη δεύτερη θέση της κατάταξης, έχοντας παράλληλα ταχύτητα εισόδου τα 113km, η οποία ήταν και η ψηλότερη της ημέρας.

Τρίτος πλασαρίστηκε ο Σέργιος Γρηγορίου με το BMW E46. Ο Sergioδεν ξεκίνησε τη σεζόν όπως και ο ίδιος θα περίμενε και σε αυτό τον αγώνα θα κυνηγήσει μια θέση στην πρώτη τριάδα ούτως ώστε να ανέβει θέσεις στη γενική κατάταξη. Σήμερα και αυτός στη δεύτερη προσπάθεια πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία η οποία ήταν 87,33 βαθμοί με ταχύτητα εισόδου 108km.

Ο Δημητράκης Χριστοφή (Τακαμούρα) συνέχισε για ακόμα ένα αγώνα τις σταθερές παρουσίες συνδυάζοντας τες παράλληλα με θέαμα. Ο αειθαλής οδηγός ολοκλήρωσε τέταρτος με το BMW E46 με βαθμολογία 85,67 και ταχύτητα εισόδου 106km.

Ακόμα ένας οδηγός που είχε νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν είναι ο Κώστας Σπαρσής. Σήμερα ο Σπαρσής έδειξε ότι ξεπέρασε τα θέματα που τον ταλαιπωρούσαν και έφερε το Skyline R32 στην πέμπτη θέση, μαζεύοντας 85 βαθμούς με ταχύτητα εισόδου τα 107km.

Ο Πάμπος Χαραλάμπους σε αυτό τον αγώνα τρέχει με το δικό του αγωνιστικό, ένα BMW M4. Ο πρώην πρωταθλητής και η ομάδα του ξεπέρασαν τα μηχανικά προβλήματα που τους ταλαιπώρησαν στην πρεμιέρα και είναι υποψήφιοι για μια θέση στο βάθρο. Ο Χαραλάμπους ολοκλήρωσε έκτος σήμερα με βαθμολογία 82,33 και ταχύτητα εισόδου 105km, στο δεύτερο πέρασμα.

Από κει και πέρα ο έτερος πρωτοπόρος στη βαθμολογία Δαυίδ Δαυίδ έμεινε έβδομος, στην όγδοη θέση ολοκλήρωσε ο Σίμος Τίκκης και τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Πάμπος Νικολάου και Ανδρέας Ανδρέου (WAX).

Στην κατηγορία SEMI PRO αυτός που μαγνήτισε τα βλέμματα με την απόδοση του ήταν ο Σάββας Σπύρου (BMW). Στην παρθενική του εμφάνιση φέτος, ο νεαρός είναι αυτός που πέτυχε την ψηλότερη βαθμολογία, η οποία ήταν 77,33 βαθμοί και ταχύτητα εισόδου 96km.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ευτύχιος Χριστοδούλου (BMWE46) έμεινε δεύτερος με 73 βαθμούς στην δεύτερη προσπάθεια και ταχύτητα εισόδου 98km.

Την πρώτη τριάδα στην SEMI PRO συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ, ο οποίος είχε την καλύτερη του βαθμολογία (62,67) στην δεύτερη του προσπάθεια, με ταχύτητα εισόδου τα 100km.

Ο Νέαρχος Σοφοκλέους έμεινε τέταρτος, στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Αντώνης Νικολάου, έκτος είναι ο Stefan Sorin, έβδομος ο Γιάννος Μοδέστου και όγδοος ο Χρίστος Λοΐζου.

Ο αγώνας κορυφώνεται αύριο με τις διπλές μονομαχίες όπου θα αναδειχτεί ο νικητής και στους 16 ήδη υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, με αντίπαλους τους Κυριάκο Μάριου (Τσόδα) και Αλέξη Χάρη Γεωργίου.

Θα καταφέρει ο Haskasap να διπλασιάσει τις νίκες του ή θα δούμε τρίτο διαφορετικό νικητή φέτος; Η απάντηση αύριο το απόγευμα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PRO

Βαθμολογία SEMI PRO

TWIN PRO

TWIN SEMI PRO