2024 Qatar International Rally-FIA Middle East Rally Championship: Loubet και Pascaud οι νικητές

Άντεξαν στην ασφυκτική πίεση σήμερα οι Pierre-Louis Loubet και ο Loris Pascaud και στο ντεμπούτο τους στην έρημο παρόλο που είχαν προβλήματα με το αμορτισέρ και μερικές ποινές χρόνου, κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια αξέχαστη νίκη στο Διεθνές Ράλι Κατάρ το Σάββατο.

Ο Mads Østberg και ο συνοδηγός του Patrik Barth πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση σήμερα με στόχο τη νίκη την οποία έχασαν για μόλις 4,6 δευτερόλεπτα.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Loubet έγινε μόνο ο δεύτερος μη Άραβας οδηγός μετά τον Björn Waldegård το 1986 (Vojtĕch Štajf – 2018) που κέρδισε στο Κατάρ. Η Sports Racing Technologies (SRT) κέρδισε δεόντως τον αγώνα με τερματισμό 1-2 με τα Skoda Fabia RS Rally2.

Ο Loubet μετά τη νίκη είπε: «Μπορούμε να είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που κάναμε. Ήταν μια υπέροχη στιγμή, ένα υπέροχο ράλι και το χάρηκα πολύ. Ευχαριστώ όλους. Είχαμε ένα θέμα με το αμορτισέρ και είμαστε χαρούμενοι που φτάσαμε στον τερματισμό. Ήταν σκληρός και πολύ απαιτητικός αγώνας».

Ο Østberg, ο οποίος κέρδισε τις εννέα από τις 13 ειδικές διαδρομές, πρόσθεσε: «Έπρεπε να κάνουμε το απόγευμα με μια εντελώς διαφορετική ρύθμιση του αυτοκινήτου. Ήταν πραγματικά δύσκολο. Ο Pierre (Loubet) είχε επίσης πρόβλημα. Ήταν δραματικό και για τους δυο μας. Περάσαμε ένα ωραίο απόγευμα και πιέσαμε όσο μπορούσαμε. Ήταν άλλο ένα πολύ ευχάριστο Σαββατοκύριακο.»

Ο Abdullah Al-Rawahi και ο Ιορδανός συνοδηγός του Ata Al-Hmoud απέδειξαν ότι η κατάκτηση του περσινού περιφερειακού τίτλου δεν ήταν τυχαία και ανέβηκαν από την πέμπτη θέση στο τελευταίο σκαλί του βάθρου με ένα Škoda της Autotek, με τον οδηγό από το Ομάν να κερδίζει πολύτιμους βαθμούς στο MERC στο.

Ο Al-Rawahi είπε: «Αυτό το αποτέλεσμα είναι καλό για το πρωτάθλημα. Σήμερα ήταν φανταστικά. Κάναμε μερικά μικρά λάθη χθες, αλλά καταφέραμε να επιστρέψουμε από την πέμπτη στην τρίτη θέση. Πιέσαμε δυνατά. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα δούλεψε πολύ σκληρά για να μου δώσει ένα καλύτερο αυτοκίνητο σήμερα και λειτούργησε».

Το αποτέλεσμα σήμαινε ότι κανένα πλήρωμα του Κατάρ δεν ανέβηκε στο βάθρο του αγώνα και αυτό έχει να γίνει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Με την υποστήριξη της QMMF, ο Abdulaziz Al-Kuwari και ο Ιρλανδός συνοδηγός James Fulton υποχώρησαν από την τρίτη στην τέταρτη θέση με το Volkswagen Polo GTi της Sarrazin. Ο πρώην νικητής του αγώνα Nasser Khalifa Al-Atya και ο Λιβανέζος Ziad Chehab ολοκλήρωσανστην πέμπτη θέση με το Ford Fiesta MkII της Motortune.

Μια ποινή 30 λεπτών μετά το τέλος του χθεσινού σκέλους εξάλειψε κάθε ελπίδα του Nasser Saleh Al-Attiyah να κερδίσει την εντός έδρας διοργάνωσή για 18η φορά, αλλά ο Καταρινός και ο συνοδηγός του Giovanni Bernacchini πίεσαν σκληρά σήμερα για να σκαρφαλώσουν για να κερδίσουν θέσεις στην κατάταξη Ο Nasser έφτασε ως την ένατη γενικής, αλλά ο τερματισμός στη Lusail Boulevard ήταν πολύ μακριά αφού ο νικητής των τριών ειδικών στον αγώνα έσπασε ένα αμορτισέρ και αποσύρθηκε στην τελευταία ειδική διαδρομή, ολοκληρώνοντας ένα άθλιο για εκείνον Σαββατοκύριακο.

Ο Al-Attiyah είπε: «Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος με την απόφαση (χρονική ποινή). Ήταν εντελώς λάθος. Δεν θα μπορούσαμε πραγματικά να σταματήσουμε στη μέση του αυτοκινητόδρομου διαφορετικά κάποιος θα μπορούσε να μας χτυπήσει. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμς. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος. Δεν είναι επαγγελματικός τρόπος. Προσπαθήσαμε να μαζέψουμε βαθμούς. Έκανα ό,τι μπορούσα για να ανέβω τουλάχιστον δύο ή τρεις θέσεις και να περάσω καλά».

Το πλήρωμα από την Ιορδανία των Shaker Jweihan και Mustafa Juma κυριάρχησε πλήρως στην κατηγορία MERC2 στο Mitsubishi Lancer Evolution X. Τερμάτισαν έκτοι γενικής και 9 λεπτά 04,5 δευτερόλεπτα μπροστά από τους πλησιέστερους αντιπάλους τους στην κατηγορία παραγωγής, Shadi Shaban και Samer Issa.Ο Husam Salim και η Nancy Al-Majali ολοκλήρωσαν στην όγδοη και τρίτη θέση στο MERC2 και ο Rashid Al-Muhannadi από το Κατάρ που είχε συνοδηγό την Omani Taya Al-Zadjali από το Oman τερμάτισε ένατος. Το δίδυμο από την Ιορδανία Ihab Al-Shorafa και Yousef Juma ολοκλήρωσε το top 10.

2024 Qatar International Rally – Αποτελέσματα μετά την SS13 (unofficial):

  1. Pierre-Louis Loubet (FRA)/Loris Pascaud (FRA) Škoda Fabia RS 1hr 46min 37.9sec
  2. Mads Østberg (NOR)/Patrik Barth (SWE) Škoda Fabia RS 1hr 46min 42.5sec
  3. Abdullah Al-Rawahi (OMN)/Ata Al-Hmoud (JOR) Škoda Fabia Evo 1hr 48min 18.5sec
  4. Abdulaziz Al-Kuwari (QAT)/James Fulton (IRL) Volkswagen Polo GTI 1hr 48min 50.2sec
  5. Nasser Khalifa Al-Atya (QAT)/Ziad Chehab (LEB) Ford Fiesta Mk II 2hr 01min 12.4sec
  6. Shaker Jweihan (JOR)/Mustafa Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo X 2hr 06min 56.0sec
  7. Shadi Shaban (JOR)/Samer Issa (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX 2hr 16min 00.5sec
  8. Husam Salim (JOR)/Nancy Al-Majali (JOR) Mitsubishi Lancer Evo X 2hr 16min 11.6sec
  9. Rashid Al-Muhannadi (QAT)/Taha Al-Zadjali (OMN) Subaru WRX-STI 2hr 20min 59.0sec
  10. Ihab Al-Shurafa (JOR)/Yousef Juma (JOR) Mitsubishi Lancer Evo IX 2hr 22min 32.9sec
  11. Filippo Epis (ITA)/Gabriele Zanni (ITA) Yamaha YXZ 1000R (T4) 2hr 22min 36.0sec*
  12. Fabid Ahmer (IND)/Milen George Cherian (IND) Subaru WRX-STI 2hr 25min 09.5sec
  13. Stefano Marrini (ITA)/Stefano Tiraboschi (ITA) Can-Am Maverick X3 (T4) 2hr 25min 54.2sec*
  14. Saneem Payyaakkal (ARE)/Musa Sherif (IND) Ford Fiesta Rally 4 2hr 33min 41.0sec
  15. Khalid Al-Suwaidi (QAT)/Ross Whittock (GBR) Volkswagen Polo GTI 2hr 36min 59.4sec
  16. Mohammed Al-Atteya (QAT)/Savvas Laos (CYP) Mitsubishi Lancer Evo X 2hr 48min 01.4sec*

Φωτογραφίες: MMS Racing