1oς Αγώνας Time Trial 4×4:Νικητές οι Δρουσιώτης Μαρασινός

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο πρώτος αγώνας για το πρωτάθλημα Time Trial 4χ4. Ο αγώνας διοργανώθηκε απο τον ΚΟΦΑ (Κυπριακός Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου) υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στην περιοχή των Κελιών στην Λάρνακα.

 

Ξεκινώντας απο την τοποθεσία, αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν η ίδια με την περσινή πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Στο σχεδιαστικό κομμάτι ακολουθήθηκε μια διαφορετική προσέγγιση απο τον περσινό αγώνα, ήταν και πάλι εντυπωσιακή με ψηλές ταχύτητες αλλά και αρκετά τεχνικά κομμάτια. Η συγκεκριμένη χάραξη της πίστας ήθελε τα πληρώματα να πιέζουν στο όριο αλλά να είναι ταυτόχρονα και πολύ συγκεντρωμένοι, διότι δεν συγχωρούσε τα όποιαδηποτε λάθη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι είχαμε την επικράτηση των περσινών πρωταθλητών Σπύρου Δρουσιώτη και Αντώνη Μαρασινού. Το πλήρωμα έγραψε απο το πρώτο του πέρασμα ένα χρόνο απλησίαστο απο τον όποιοδήποτε φτάνοντας πανάξια στην πρώτη θέση. Στην δεύτερη θέση βρίσκουμε τους Λάμπρο Ιωαννίδη και Νικόλα Ρέπα, το πλήρωμα το οποίο ήταν από τα πλέων θεαματικά στον αγώνα αλλά δεν κατάφερε όμως να απειλήσει τους περσινούς πρωταθλητές, αρκούμενοι έτσι με την δεύτερη θέση με μια διαφορά της τάξης των 4 δευτερολέπτων. Το πόντιουμ συμπλήρωσε ο Αντώνης Μαρασινός, ο οποίος αυτή την φορά ήταν στο τιμόνι και ο Σπύρος Δρουσιώτης στο πλευρό του.

Στην ίδια κατηγορία ήταν και ο Γιάννος Ιωαννίδης, ο οποίος δεν έτρεξε με το γνωστό τερατώδες Jeep αλλά με το αυτοκίνητο του πατέρα του. Ο Ιωαννίδης το πάλεψε και έχασε τη θέση στο βάθρο για μόλις δυο δέκατα του δευτερολέπτου. Δεύτεροι στην ιδια κατηγορία οι Σπύρος Σπύρου και Αντρέας Αντρέου. Μεγάλος άτυχος στην κατηγορία αυτή ήταν ο Κυριάκος Ιωαννίδης “Pepsi”, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει πέρασμα με το τερατώδες Jeep.

 

Στην κατηγορία S2 είχαμε την επικράτηση των Στέλιου Ζαχαρίου και Μαρίας Χ’Γεωργίου μετα απο εξαιρετική εμφάνιση. Εδω αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν η πρώτη παρουσία της νεαρής Μαρίας στους αγώνες του ΚΟΦΑ και είναι μεγάλη μας χαρά όταν νεαρά άτομα μπαίνουν στον χώρο. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Αντώνης Αντωνίου. Στην κατηγορία S3 πρώτευσε ο Κυριάκος Μιχαήλ με δεύτερο τον Μιχάλη Σολωμού.

 

Σε δηλώσεις τους οι νικητές του αγώνα μας ανάφεραν, “νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα με το δεξί. Ήταν ένα άκρως εντυπωσιακός αγώνας, τον οποίο απολαύσαμε όλοι. Θερμά συχαρητήρια στην διοργάνωση για την άψογη σχεδίαση και διοργάνωση. Τέλος θα θέλαμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας που είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν’’.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα έγιναν οι απονομές. Από πλευράς διοργάνωσης ήταν πολύ καλός, καθώς όλα κύλησαν ομαλά χωρίς οποιεσδήποτε καθυστερήσεις. Αναμένουμε ότι μέχρι τον επόμενο αγώνα θα έχουμε περισσότερες συμμετόχες.

Μιχαλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Μιχαλης Κοντογιώργης

KOFA Final Results (1)