Στο ERC Junior Under 27 ο Φιλανδός Miika Hokkanen

Ο ιπτάμενος Φιλανδός Miika Hokkanen αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα και από το εθνικό πρωτάθλημα της χώρας του θα δείξει το ταλέντο του στη διεθνή σκηνή και στο πρωτάθλημα του ERC, όπου θα αγωνιστεί αυτή τη χρονιά στην κατηγορία Junior Under 27.

Ο νικητής του Φιλανδικού πρωταθλήματος το 2017 στην ανταγωνιστική κατηγορία SM3, μπήκε στις τάξεις της Oklan Sport η οποία έχει τη βάση της στη Σλοβενία, θα οδηγήσει ένα Peugeot 208 R2 το οποίο θα φορά ελαστικά Pirelli και συνοδηγός του θα είναι ο Jukka Pasenius.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Hokkanen θα τρέξει εκτός Φιλανδίας και παραδέχτηκε ότι έχει πολλά να μάθει. «Η κατηγορία ERC Junior είναι το επόμενο καλύτερο βήμα για μένα. Είναι ιδανικό καθώς θα τρέξω σε αρκετούς αγώνες. Φυσικά είναι μια καμπή εκμάθησης για μένα καθώς ο κάθε αγώνας θα είναι κάτι νέο για μένα. Ελπίζω να μάθω γρήγορα, καθώς παρόλο που είμαι γρήγορος στο Φιλανδικό πρωτάθλημα τώρα πρέπει να κάνω το βήμα παραπάνω.

Ο 21χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Lathi και τώρα ζει στην Jyväskylä, έδρα του Φιλανδικού γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Σπουδάζει στο πανεπιστήμιο, όπου είναι στο δεύτερο χρόνο για το πτυχίο μηχανολογίας και στόχος του είναι να συνδυάσει τις σπουδές με τους έξι αγώνες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα», είπε ο Hokkanen ο οποίος ξεκίνησε από τα Kart πριν μεταπηδήσει στο ράλι. «Έκανα μερικούς αγώνες Kart και πήγα αρκετά καλά, όμως οι αγώνες ράλι στη Φιλανδία είναι μεγάλο πράγμα. Ξεκίνησα να τρέχω σε ράλι σε ηλικία 15 χρονών και πραγματικά αγάπησα αυτό το άθλημα. Πριν από αυτό έπαιξα λίγο ποδόσφαιρο όπως επίσης και Χόκεϊ επι πάγου, όμως μόλις ασχολήθηκα με το ράλι κατάλαβα ότι αυτό είναι το πάθος μου».

Αρκετοί Φιλανδοί οδηγοί γνώρισαν επιτυχίες στο ERC συμπεριλαμβανομένου των Juho Hänninen και Esapekka Lappi, οι οποίοι κατάκτησαν το πρωτάθλημα το 2012 και 2014 αντίστοιχα. Ο επίσης Φιλανδός Jari Huttunen ήταν νικητής ενός αγώνα πέρυσι.

 

Εκτός από το γεγονός ότι είναι υποψήφιος για το ποσό των 100000 ευρώ, το οποίο καταλήγει στον πρωταθλητή ο οποίος μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να τρέξει την επόμενη χρονιά στην κατηγορία ERC junior Under 28, ο Hokkanen θα συμμετάσχει επίσης και στο πρόγραμμα ERC Junior Experience.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Miika αποφάσισε να φύγει από το εθνικό πρωτάθλημα, επιλέγοντας να αγωνιστεί σε διεθνές επίπεδο και στην κατηγορία ERC Junior Under 27», είπε ο συντονιστής του ERC Jean Baptiste Ley. «Τώρα έχει την ευκαιρία να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα είναι σε θέση να μάθει πολλά σαν μέλος του προγράμματος ERC Junior Experience, το οποίο είναι πηγή εκμάθησης για νέους οδηγούς».

Το πρόγραμμα του Hokkanen στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά τον ερχόμενο μήνα με τον αγώνα Azores Airlines Rallye, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 24 Μαρτίου.