Η Saintéloc φέρνει το Citroen C3 στο ERC

Η ομάδα Saintéloc Racing θα φέρει το ολοκαίνουργιο Citroen C3 R5 στο ERC για τη χρονιά 2018. Ο μακροπρόθεσμος συνεργάτης των Citroen και Peugeot έχει σαν πλάνο να διαθέσει το αυτοκίνητο σε πελάτες που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά τον Ιούνιο, όταν θα εγκριθεί από την FIA το homologasion του αυτοκινήτου.

«Παραμένουμε πιστοί στην PSA με το νέο Citroen C3 R5», είπε ο διευθυντής ράλι Vincent Ducher. «Θα είναι σημείο αναφοράς στην κατηγορία και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διαθέσουμε όσα περισσότερα για να τρέξουν σε εθνικά και διεθνές πρωταθλήματα».

Η συνεργασία της Saintéloc με τις Citroen και Peugeot ξεκίνησε το 2011 με επιτυχίες στο Βρετανικό πρωτάθλημα με την προηγούμενη έκδοση του Citroen, το DS3. Η ομάδα τις προηγούμενες χρονιές έτρεξε με το DS3 στις κατηγορίες R3 και R5, ενώ έχει εμπειρία και με το Peugeot 207 Super 2000, το Peugeot R2 όπως επίσης και με το Peugeot R5 208 T16. Παράλληλα λειτουργεί και την ακαδημία Peugeot Rally Academy στο ERC, με τον Laurent Pellier να είναι ο τελευταίος που πήρε το βραβείο πλήρης υποστήριξης από την Peugeot.

Από το ERC πέρασαν και οι πρώην οδηγοί της Saintéloc Craig Breen και Stephane Lefebvre οι οποίοι πραγματοποίησαν πέρυσι δοκιμές με το C3 R5.

Η σεζόν για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά με το ράλι Azores Airlines από τις 22 μέχρις τις 24 Μαρτίου.