1ος Αγώνας Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Eneos 2021: Μεγάλος νικητής ο Πάμπος Νικολάου

Με μεγάλες μάχες και εκπλήξεις άνοιξε η αυλαία του φετινού Πρωταθλήματος Drift By Psaltis Eneos της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου την Κυριακή 18 Απριλίου στην πίστα Achna Speedway.

Το πρόγραμμα του αγώνα ξεκίνησε με ενημέρωση των διαγωνιζομένων οδηγών απο τους τρείς κριτές του αγώνα, οι οποίοι ζήτησαν απο τους οδηγούς να είναι εξαιρετικά επιθετικοί στο οδήγημα τους. Ακολούθως ξεκίνησε η προθέρμανση με τους οδηγούς να έχουν το δικαίωμα για τρία περάσματα χωρίς να έχουν όμως δικαίωμα αλλαγής ελαστικών στο μεσοδιάστημα.

Με την ολοκλήρωση της προθέρμανσης ξεκίνησε η διαδικασία των μονών βαθμολογημένων περασμάτων. Ξεκινώντας απο την κατηγορία Semi Pro, o Σίμος Τίκκης πήρε την ψηλότερη βαθμολογία με 81 βαθμούς έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 89 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη θέση με 76,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 99 χιλιόμετρα πλασαρίστηκε ο Χρήστος Χαραλάμπους και την τριάδα συμπλήρωσε ο Πλούταρχος Ανδρέου με 69 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102 χιλιόμετρα.

Στην κατηγορία Pro ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Χριστοφόρου ‘Έλα Κόκο’ συνέχισε απο εκεί που σταμάτησε την περσινή χρονιά. Είχε δύο περάσματα για σεμινάριο κατακτώντας την πρώτη θέση με 95 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 115 χιλιόμετρα. Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τον Πάμπο Χαραλάμπους ο οποίος αν και αγωνίστηκε με το παλιό του αγωνιστικό λόγω μηχανικού προβλήματος που προέκυψε στο καινούργιο, έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση παίρνοντας μια βαθμολογία της τάξης των 90,5 βαθμών και ταχύτητα εισόδου 107 χιλιόμετρα.  Στην τρίτη θέση βρίσκουμε τον νεαρό Βασίλη Χριστοφόρου με 79,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 101 χιλιόμετρα. Ο Χριστοφόρου έδειξε δείγματα του ταλέντου του απο την περσινή χρονιά και περιμένουμε να τον δούμε ακόμη καλύτερο τη φετινή παρόλο που υπηρετεί την θητεία του στην Εθνική Φρουρά.

Τέταρτος στα μονά βαθμολογημένα ολοκλήρωσε ένας οδηγός ο οποίος εξέπληξε όλους με την εξαιρετική του παρουσία καταφέρνοντας να πάρει την τέταρτη θέση με 76,5 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου 102 χιλιόμετρα. Ο Στέλιος Ζαχαρία έδειξε να είναι αναγεννημένος με το καινούργιο του αγωνιστικό και δεν θα είναι έκπληξη αν τον δούμε και στο βάθρο στη συνέχεια της φετινής σεζόν.

Μεγάλος άτυχος ο Κυριάκος Μάριου ‘Τσόδας’ ο οποίος δεν κατάφερε να έχει βαθμολογημένο πέρασμα και αποκλείστηκε απο τις διπλές μονομαχίες. Με την ολοκλήρωση των μονών βαθμολογημένων περασμάτων ακολούθησε ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να βγουν τα ζευγάρια για τις διπλές μονομαχίες.

 

Όπως συμβαίνει σε κάθε αγώνα, τα ‘twin battles’ είναι αυτά που μαγνητίζουν τα βλέμματα με τις πολύ κλειστές μάχες μεταξύ των οδηγών.  Ξεκινώντας απο την κατηγορία Semi Pro, είδαμε τον Σίμο Τίκκη να περνάει απο τον πρώτο γύρο χωρίς αγώνα λόγω της πρώτης θέση που πήρε στα μονά βαθμολογημένα. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Ευτύχιο Χριστοδούλου, φτάνοντας στον τελικό εκεί όπου βρήκε απέναντι του τον Χρήστο Χαραλάμπους. Ο Τίκκης μετουσίωσε την πολύ καλή του απόδοση με νίκη στην κατηγορία Semi Pro στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος.

Στον μικρό τελικό αντιμέτωποι ήταν οι Ευτύχιος Χριστοδούλου και Πλούταρχος Αλέκου, με τελικό νικητή τον δεύτερο ο οποίος συμπλήρωσε και το βάθρο στην κατηγορία.

Στην κατηγορία Pro τα πράγματα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά αφού ο Πάμπος Νικολάου απέκλεισε τον Δαυίδ Δαύιδ μετά απο ένα μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο δεύτερος. Στη συνέχεια απέκλεισε τον Αντρέα Νέστωρα και τον Πόλυ Κωνσταντίνου φτάνοντας μέχρι τον μεγάλο τελικό. Εκεί βρήκε απέναντι του τον περσινό πρωταθλητή Γιώργο Χριστοφόρου ‘Έλα Κόκο’ ο οποίος αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον συμπλέκτη, κάτι το οποίο δεν μπόρεσε να επιδιορθώσει και έτσι ο Πάμπος Νικολάου κατέκτησε τη νίκη.

 

Στον μικρό τελικό βρέθηκαν αντιμέτωποι οι δύο εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων του αγώνα, ο Γιώργος Τσιελεπής και ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας Semi Pro Πόλυς Κωνσταντίνου.  Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Γιώργος Τσιελεπής ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών κατακτώντας την τρίτη θέση.

Απο τις διπλές μάχες ξεχωρίσαμε τους δύο που ανέβηκαν απο την κατηγορία Semi Pro στην μεγάλη κατηγορία. Τον πρωταθλητή Πόλυ Κωνσταντίνου και τον δευτεραθλητή Ανδρέα Νέστωρα. Οι δυο τους έδειξαν ότι η Semi Pro ήταν μικρή για να τους κρατήσει. Σημείο αναφοράς είναι και το ότι ο Πάμπος Χαραλάμπους στάθηκε για ακόμη μια φορά άτυχος αφού δεν μπόρεσε να συνεχίσει μετά απο μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε με το αγωνιστικό του.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα στην κατηγορία Semi Pro στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Σίμο Τίκκη με 140 βαθμούς, στην δεύτερη τον Χρήστο Χαραλάμπους με 120 και την τριάδα συμπληρώνει ο Πλούταρχος Ανδρέου με 108.

Στην κατηγορία Pro, στην πρώτη θέση βρίσκουμε τον Γιώργο Χριστοφόρου ‘Ελα Κόκο’, με 130 βαθμούς παρόλο που δεν κέρδισε τον αγώνα, καθώς οι βαθμοί που πήρε με τη δεύτερη θέση στα διπλά και την πρώτη στα μονά τον έφεραν στην πρώτη θέση. Στη δεύτερη θέση με 123 βαθμούς ο είναι ο Πάμπος Νικολάου, στην τρίτη ο Γιώργος Τσιελεπής με 101 και στην τέταρτη ο Πόλυς Κωνσταντίνου με 91.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Drift By Psaltis Eneos είναι προγραμματισμένος στις 6 Ιουνίου στην πίστα Achna Speedway. Χορηγός του αγώνα, όπως και του πρωταθλήματος πλαγιολίσθησης είναι η εταιρία Ψάλτης ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Μιχάλης Κοντογιώργης

Φωτογραφίες: Joshua Infanti/Μιχάλης Κοντογιώργης