Hyundai Motorsport Preview – Croatia Rally

Η Hyundai Motorsport μεταβαίνει στον τρίτο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA WRC 2021, στο Ράλι Κροατίας, με στόχο τη δεύτερη νίκη της σεζόν.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο WRC στις 22-25 Απριλίου, το Κροατικό Ράλι παρουσιάζει μια ολοκαίνουργια πρόκληση για τα πληρώματα της Hyundai Motorsport, τα οποία δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία από τον αγώνα. Ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας της αποτελείται απο 20 ειδικές, με ένα συνδυασμό ομαλών και ανώμαλων οδοστρωμάτων για το Hyundai i20 Coupe WRC που έχει  να αντιμετωπίσει.

Ο αγώνας ο οποίος αποτελείται απο τμήματα που είναι τόσο γρήγορα οσο και στενά, και με μόνο δύο περάσματα από κάθε ειδική να επιτρέπεται πριν από τον αγώνα, τα πληρώματα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα από την αρχή για να τελειοποιήσουν τις σημειώσεις τους.

Η Hyundai Motorsport  στοχεύσει να επαναλάβει την εμφατική της απόδοση στο Arctic Rally Finland, στην οποία ο Ott Tänak και ο Martin Järveoja οδήγησαν από την αρχή μέχρι το τέλος για την πρώτη νίκη της ομάδας στη χρονιά. Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν και οι Thierry Neuville και Martijn Wydaeghe κατακτώντας την τρίτη θέση – το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο του δίδυμου.

Και τα δύο πληρώματα θα επιστρέψουν πίσω απο το τιμόνι των Hyundai i20 Coupe WRC για το Κροατικό Ράλι, μαζί με τους Craig Breen/Paul Nagle. Και τα τρία πληρώματα έχουν δοκιμάσει το Hyundai i20 Coupe WRC σε άσφαλτο πριν από τον αγώνα. Στο πλαίσιο των δοκιμαστικών τους, οι Tänak και Neuville αγωνίστηκαν στην κατηγορία WRC του Rallye Sanremo, ενώ ο Breen κέρδισε τον αγώνα με το Hyundai i20 R5.

Μετά το shakedown την Πέμπτη, το Ράλι της Κροατίας θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τα πληρώματα να έχουν να αντιμετωπίσουν δύο περάσματα  των τεσσάρων ειδικών νοτιοδυτικά της πόλης, συνολικού μήκους 99,82km. Η προτελευταία ημέρα του αγώνα είναι συνολικής απόστασης 121,92 αγωνιστικών χιλιομέτρων χωρισμένα σε οκτώ ειδικές, ενώ την Κυριακή θα έχουμε την ολοκλήρωση τον αγώνα με τέσσερις ακόμη ειδικές στα βόρεια του service park.

Ο επικεφαλής της ομάδας Andrea Adamo είπε: «Το ArcticRally Finland μας βρίσκει σε φόρμα ως ομάδα. Τώρα πρέπει να μεταφέρουμε αυτό τo ‘Momentum’ και στην Κροατία και πέραν αυτής. Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε σταθερά δυνατή παρουσία σε όλες τις επιφάνειες φέτος για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας για άλλη μια φορά, οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα σε αυτές τις άγνωστες ειδικές και να είμαστε στο ρυθμό από την αρχή. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλύτερο δυνατό και να εργαστούμε μαζί για τον κοινό μας στόχο: να πολεμήσουμε στο μέτωπο για να προηγηθούμε στη κατάταξη του πρωταθλήματος.»

 

Thierry Neuville (#11 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Οι Βέλγοι τερμάτισαν τρίτοι στου δυο πρώτους αγώνες μαζί.
  • Πλήρωμα που στοχεύει να συνεχίσει τους τερματισμούς στο βάθρο και στην Κροατία

Ο Neuville είπε: «Ανυπομονώ πάντα για ασφάλτινους αγώνες. Αυτή τη φορά είναι νέα για όλους. κανένας από εμάς δεν έχει αγωνιστεί προηγουμένως στην Κροατία. Επίσης για τις ομάδες, δεν έχουμε εμπειρία σε αυτές τις ειδικές. Θα είναι ένας αγώνας πρόκληση, αλλά νομίζω ότι όλοι αρέσκονται σε νέους αγώνες. Επειδή είναι η πρώτη μας φορά στο Κροατικό Ράλι, υπάρχει πολλή σκληρή δουλειά για εμάς να κάνουμε μόλις φτάσουμε για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι.»

 

Ott Tänak (#8 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Το πλήρωμα ανάκαμψε μετα το ατυχές αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα με μια εντυπωσιακή νίκη.
  • Οι Εσθονοί έχουν σαν στόχο μια καλή παρουσία στο ασφάλτινο αγώνα.

Ο Tänak είπε: «Δεν έχω πάει ποτέ στην Κροατία και δεν έχω δει κανένα υλικό, οπότε αυτή τη στιγμή είναι όλα νέες πληροφορίες. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένας καθός πρέπει αγώνας. Έχω ακούσει ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι πολύ διασκεδαστικοί εκεί. Φαίνεται ότι θα υπάρξουν μερικοί ασφάλινοι αγώνες στο πρωτάθλημα φέτος, οπότε είναι μια επιφάνεια στην οποία πρέπει να είμαστε ισχυροί. Θα στοχεύσουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή και να συνεχίσουμε το θετικο μας ‘momentum’ από τη Φινλανδία.»

Craig Breen (#42 Hyundai i20 Coupe WRC)

  • Τέταρτη θέση για το πλήρωμα στον Φινλανδικό αγώνα
  • Το πλήρωμα ψάχνει να εφαρμόσει αυτά που έμαθε στο δεύτερο αγώνα του 2021

Ο Breen είπε: «Η Κροατία είναι ο πρώτος καθαρά ασφάλτινος αγώνα της σεζόν και ένας νέος αγώνας για όλους. Είναι ειλικρινά αρκετά δύσκολο να βρεις πληροφορίες σχετικά με το ράλι, αλλά φαίνεται ότι θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας, ελπίζω με καλό καιρό και κάποιες ειδικές στα βουνά. Σίγουρα ανυπομονώ για τον πρώτο μου καθαρά ασφάλτινο αγώνα με το Hyundai i20 WRC στο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να είναι ένας ωραίος αγώνας.»