Χρίστος Τσαγγαράς: Πρωταθλητής και στο Ισραήλ

Ο Παγκύπριος Πρωταθλητής Motocross Χρίστος Τσαγγαράς κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν παράλληλα με το Παγκύπριο πρωτάθλημα Motocross αγωνίστηκε επίσης και στο εθνικό πρωτάθλημα Motocross του Ισραήλ.

Μετά τη συμμετοχή του με την Εθνική ομάδα Motocross σε δυο διεθνής αγώνες, ο ένας ήταν στον αγώνα των Εθνών, αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα όπως προαναφέραμε στο Εθνικό πρωτάθλημα Motocross του Ισραήλ.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, πέραν από τον Τσαγγαρά αγωνίστηκαν επίσης και άλλοι αθλητές εκτός από τους τοπικούς οδηγούς. Ο ανταγωνισμός ήταν σαφώς ανώτερος από το Κυπριακό πρωτάθλημα και οι εμπειρίες που αποκόμισε από αυτούς τους αγώνες αναμφίβολα θα τον βοηθήσουν να βελτιωθεί περεταίρω στη συνέχεια της καριέρας του.

Στις πίστες του Ισραήλ ο Χρίστος Τσαγγαράς δεν είχε καθόλου εύκολο έργο. Είχε να αντιμετωπίσει δυνατούς αντιπάλους με ορισμένους εξ αυτών να έχουν εμπειρία και από τη διεθνή σκηνή. Ο Πρωταθλητής μας αγωνίστηκε σε εφτά από τους οκτώ αγώνες του Πρωταθλήματος Motocross του Ισραήλ. Αναβάτες από Ισραήλ, Ουγγαρία, Ιταλία και Νότια Αφρική συνέθεταν ένα δυνατό πάζλ αυξάνοντας το βαθμό δυσκολίας για τον Τσαγγαρά.

Ο δικός μας αναβάτης κατάφερε να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη πρόκληση καταφέρνοντας στους έξι αγώνες να ολοκληρώσει στη δεύτερη θέση, ενώ στο φινάλε όπου κρίθηκε και ο τίτλος τερμάτισε στην τρίτη θέση. Με αυτά τα αποτελέσματα ο Χρίστος Τσαγγαράς πρόσθεσε ακόμα ένα πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ1 ο οποίος αναμφίβολα είναι ξεχωριστός στην καριέρα του καθότι κερδήθηκε σε χώρα του εξωτερικού με σαφώς πιο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Μαρίνος Τσαγγαράς

Στο Εθνικό πρωτάθλημα Motocross του Ισραήλ έτρεξε επίσης ο πατέρας του Χρίστου και πρώην πρωταθλητής Κύπρου στην ΜΧ1, Μαρίνος Τσαγγαράς. Ο Τσαγγαράς αγωνίστηκε σε τρείς αγώνες στην κατηγορία για αναβάτες πάνω από 40 χρονών και το αποτέλεσμα ήταν άκρως θετικό καθώς και στις τρείς περιπτώσεις αναδείχθηκε νικητής.

Πλέον, το ενδιαφέρων και των δυο είναι στραμμένο στις εγχώριες διοργανώσεις καθώς το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross συνεχίζετε με τον τέταρτο αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Tim Nodelman