Νέα χρονιά και νέο “look” για τους Ott Tänak-Martin Järveoja

Η Hyundai Motorsport ετοιμάζετε να υπερασπιστεί τον τίτλο κατασκευαστών που κέρδισε πέρυσι, έχοντας φέτος νέες προσθήκες στο δυναμικό της, καθώς στην ομάδα εντάχθηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Ott Tänak-Martin Järveoja.

Ο Tänak και ο συνοδηγός του Martin πήραν μια πρώτη γεύση από το Hyundai i20 Coupe WRC κατά τη διάρκεια ενός μονοήμερου δοκιμαστικού στην περιοχή Sisteron στην Γαλλία στις 5 Δεκεμβρίου. Το πλήρωμα επισκέφτηκε επίσης τις εγκαταστάσεις της Hyundai Motorsport στο Alzernau στην Γερμανία καθώς έπρεπε να ρυθμιστούν τα καθίσματα στο αγωνιστικό και να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας.

Ο Εσθονός θα πλαισιώσει τον Thierry Neuville έχοντας πλήρη εμπλοκή το 2020, ενώ οι Dani Sordo και Sébastien Loeb θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Το σκηνικό για ένα συναρπαστικό 2020 είναι έτοιμο και το Μόντε Κάρλο είναι μόλις τρείς βδομάδες μακριά.

Σε δηλώσεις του ο Ott Tänak ανέφερε: «Είδα ότι η ομάδα έχει πολύ πάθος και είναι πολύ συγκεντρωμένη. Αναμφίβολα μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και φιλοδοξίες. Ανυπομονώ πολύ να ξεκινήσει η σεζόν, στο Μόντε Κάρλο. Στο σύντομο κενό που είχαμε σε χρόνο τον προηγούμενο μήνα στρωθήκαμε αμέσως στη δουλειά. Όλοι μας υποστηρίζουν και ακόμα έχω αρκετά μέλη της ομάδας που πρέπει να γνωρίσω., όμως αυτό είναι φυσιολογικό σε μια νέα συνεργασία.

Όσον αφορά τις δοκιμές που έκανα με το αυτοκίνητο, οι πρώτες εντυπώσεις ήταν θετικές μετά την πρώτη επαφή καθώς ένοιωσα πολύ καλά. Κάθε αυτοκίνητο έχει τη δική του προσωπικότητα και μέχρι στιγμής μπορώ να πω ότι το i20 Coupe WRC είναι δυνατό πακέτο για όλες τις επιφάνειες. Θα κάνουμε ακόμα μερικές δοκιμές πριν από το Μόντε Κάρλο και θα είμαστε έτοιμοι για την πρώτη πρόκληση».

Ερωτηθείς για τη νέα ομάδα και τους στόχους είπε: «Δεν είναι εύκολο να αλλάζεις ομάδα και υπάρχει πολλή δουλειά για να γίνει. Καταρχήν πρέπει να γνωρίσουμε τους ανθρώπους και ακολούθως να νοιώσουμε άνετα στο αυτοκίνητο και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Εργαζόμαστε στενά με την ομάδα ούτως ώστε να είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση εν όψη Μόντε Κάρλο. Όσον αφορά τον τίτλο μόλις έχουμε κερδίσει το πρώτο μας πρωτάθλημα. Η νέα χρονιά σημαίνει ότι ξεκινούμε από λευκό χαρτί. Θα χρησιμοποιήσω όλη μου την εμπειρία μαζί με την ομάδα και θα δουλέψουμε σκληρά για να υπερασπιστούμε τους τίτλους που κερδίσαμε πέρυσι. Στο Μόντε Κάρλο πάντα επιδιώκω να έχω καλή αρχή για να ξεκινήσω τη σεζόν θετικά. Για τη χρονιά ολόκληρη όλα είναι πιθανά. Έχω μια δυνατή ομάδα πίσω μου και έτσι θα παλέψουμε πολύ σκληρά».