M-Sport Ford: Νεανική και με φιλοδοξίες η ομάδα για το 2020

Ο Esapekka Lappi θα ενώσει δυνάμεις με τους Teemu Suninen και Gus Greenmsith αυτή τη σεζόν καθώς η M-Sport Ford World Rally Team επενδύσει σε νεαρούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Πίσω από το τιμόνι του EcoBoost-powered Ford Fiesta WRC οι τρείς οδηγοί που θα το οδηγήσουν έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια και θα υποστηριχθούν από μια νέα και φιλόδοξη ομάδα όπου ο μέσος όρος των μηχανικών είναι τα 30 χρόνια, με τον αγωνιστικό διευθυντή Richard Millener να είναι μόλις 35 ετών.

Ο Esapekka Lappi απέδειξε ότι μπορεί να κερδίσει αγώνες και μαζί με το συνοδηγό του Janne Ferm θα ηγηθούν της ομάδας. H τελευταία φορά που βρέθηκαν πίσω από το τιμόνι ενός Fiesta οι Φιλανδοί ήταν το 2012. Τότε κατάφεραν να κερδίσουν όλους τους αγώνες του Φιλανδικού πρωταθλήματος με ένα Ford Fiesta S2000. Οκτώ χρόνια μετά το δίδυμο είναι έτοιμο να διεκδικήσει κορυφαία αποτελέσματα στην παγκόσμια σκηνή.

Έχοντας κερδίσει την πρώτη τους νίκη στο WRC το 2017 εντός έδρας και τερματίζοντας εφτά φορές στο βάθρο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι Φιλανδοί τερμάτισαν σε τρείς αγώνες πέρυσι στη δεύτερη θέση. Όντας ανταγωνιστικοί σε όλες τις επιφάνειες, οι Lappi-Ferm έχουν την ταχύτητα και η ομάδα ανυπομονεί να δει τι θα μπορέσουν να κάνουν όταν επανασυνδεθούν με το Blue Oval.

Όσον αφορά τους Teemu Suninen-Jarmo Lehtinen, οι δυο τους συνεχίζουν τη συνεργασία τους, με το νεαρό Φιλανδό να έχει πλήρη εμπλοκή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Suninen έχει ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Έκανε το ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2017, εξασφαλίζοντας το πρώτο του βάθρο το 2018 ενώ ο αγώνας όπου προηγήθηκε ήταν το 2019. Και σε αυτή την περίπτωση η ομάδα ανυπομονεί να δει τι μπορεί να κάνει τη φετινή σεζόν. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ομάδα θα αποτελείτε από Φιλανδούς μετά το 2006 και 2007, όπου τότε την ομάδα αποτελούσαν οι Mikko Hirvonen και Marcus Gronholm καθώς επίσης και το 2008-2011 με τον Jari-Matti Latvala. Σε αυτά τα έξι χρόνια οι Φιλανδοί κέρδισαν δυο πρωταθλήματα, έχοντας 31 νίκες, 99 βάθρα και 592 κερδισμένες ειδικές. Έτσι τώρα η M-Sport ανυπομονεί να προωθήσει τη νέα γενιά Φιλανδών.

Μαζί με τους Φιλανδούς, στο τρίτο Fiesta WRC θα αγωνιστούν οι Gus Greensmith-Elliot Edmondson, οι οποίοι θα αγωνιστούν σε εννέα αγώνες. Οι Βρετανοί θα ξεκινήσουν τη σεζόν από το Μόντε Κάρλο ενώ οι υπόλοιποι αγώνες που θα τρέξουν είναι στο Μεξικό, Αργεντινή, Πορτογαλία Σαρδηνία, Φιλανδία, Τουρκία, Γερμανία και Ουαλία.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της ομάδας Malcolm Wilson OBE ανέφερε, «Επιστρέφουμε πίσω στις ρίζες μας με περισσότερους από ένα τρόπους φέτος. Η ομάδα ανανεώθηκε με νεαρούς και καλωσορίζουμε τους Φιλανδούς στην οικογένεια μας. Είχαμε μερικά φανταστικά αποτελέσματα στο παρελθόν με τους Marcus, Mikko και Kari-Matti και τώρα ανυπομονώ να δω πως θα τα πάει η νέα γενιά των ιπτάμενων Φιλανδών. Η φιλοσοφία της ομάδας ήταν πάντα η προώθηση και εξέλιξη νεαρών ταλέντων και στο πρόσωπο των Esapekka, Teemu και Gus έχουμε τους νεαρούς οι οποίοι είναι εξελίξιμοι και ικανοί για δυνατά αποτελέσματα. Η ομάδα μπορεί να είναι νεανική, όμως όλοι έχουν την εμπειρία και τη φιλοδοξία να πάνε μακριά. Πραγματικά ανυπομονώ πολύ να δω τι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το 2020».