Rally DAKAR 2020 – Μέρα 2η: Ο Terranova οδηγεί τον αγώνα

Η δεύτερη μέρα του DAKAR διεξήχθη στην ακτογραμμή της Νεκράς Θάλασσας, με τους διαγωνιζόμενους να αφήνουν πίσω την Al Wajh και να κινούνται προς την Neom σε μια διαδρομή 367 χιλιομέτρων.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων ο τοπικός οδηγός Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux) κατάφερε να είναι στην πρωτοπορία της διαδρομής για αρκετή απόσταση όμως ο νικητής του 2009 De Villiers(Toyota Hilux) αποφεύγοντας τα λάθη σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο τέλος της μέρας.

Στη γενική κατάταξη ο Orlando Terranova με ΜΙΝΙ εξακολουθεί να προηγείται, με τον ομοσταυλό του και δυο φορές νικητή του DAKAR Carlos Sainz να είναι δεύτερος. Ο περσινός νικητής Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux) ανέβηκε μια θέση και είναι τρίτος, ενώ ο 13 φορές νικητής του αγώνα Stephane Peterhansel (MINI) οπισθοχώρησε στην όγδοη θέση.

Στις μοτοσυκλέτες ο Πρωταθλητής Toby Price ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα κερδίζοντας την πρώτη ειδική της Κυριακής, ωστόσο ο Αυστραλός δεν κατάφερε να μείνει κοντά στον ανταγωνισμό καθώς αναβάτης από την Botswana, Ross Branch, τρέχοντας με ιδιωτική συμμετοχή και μια ΚΤΜ ήταν μακράν ο ταχύτερος από τον Price.

Δεύτερος πίσω από τον Branch ολοκλήρωσε ο Sunderland (ΚΤΜ) ο οποίος πλέον προηγείται στην κατηγορία, με τους Pablo Quintanilla (Husqvarna) και Kevin Benavides (Honda) να συμπληρώνουν μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Λευκορώσος Siarhei Viazovich (ΜΑΖ)κέρδισε για πρώτη φορά ειδική σε DAKAR και με αυτό το αποτέλεσμα πέρασε στην πρωτοπορία. Στη δεύτερη και τρίτη θέση ακολουθούν οι Ρώσσοι Dmitry Sotnikov και Andrey Karginov με ΚΑΜΑΖ.

Ο Ignacio Casalle (Yamaha Raptor) στην κατηγορία Quad μετά τη νίκη στη δεύτερη διαδρομή αύξησε το προβάδισμα του στην κατηγορία. Είναι περισσότερο από εννέα λεπτά μπροστά από το δεύτερο Rafal Sonik (Yamaha Raptor), ενώ ο τρίτος Giovanni Enrico (Yamaha Raptor) είναι τρίτος 23 λεπτά μακριά από τον πρωτοπόρο.

Στην κατηγορία SSV, ο Francisco Lopez Contardo (CAN-AM) είναι ο οδηγός που προηγείται, με τους Casey Currie και Jose Antonio Lopez να είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας συνεχίζετε την Τρίτη με την 3η διαδρομή η οποία ξεκινά και τελειώνει στην πόλη Neom, με την επιφάνεια στη μεγαλύτερη απόσταση ειδική των 414km να είναι αμμώδες.