Φωτιά στο πρωτάθλημα του MotoGP

Τα πάνω κάτω έφερε ο ενδέκατος αγώνας για το πρωτάθλημα του MotoGP στην πίστα του Aragon της Ισπανίας. Ένας αγώνας όπου τις τέσσερις πρώτες θέσεις πήραν Ισπανοί αναβάτες και με τον Alex Rins να γίνεται ο όγδοος διαφορετικός νικητής σε δέκα αγώνες της μεγάλης κατηγορίας.


Στους πρώτους γύρους του αγώνα ο Maverick Vinales πήρε στην πρωτοπορία και ξεκίνησα άμυνα, εκμεταλλευόμενος νωρίς το κράτημα του μαλακού μείγματος που επέλεξε, έχοντας πίσω του τον Fabio Quartararoνα τον κυνηγά. Ο Morbidelli, χάνοντας την πρωτοπορία, προσπάθησε να την επανακτήσει από τον Quartararo, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να χάσει και θέση από τον Alex Rins της Suzuki. Ο Ισπανός άρπαξε στον πέμπτο γύρο την ευκαιρία να βάλει και τον Quartararo πίσω του, και βρισκόμενος στην δεύτερη θέση, ξεκίνησε να επιτίθεται πάνω στον πρωτοπόρο Vinales, τον οποίο εν τέλει προσπέρασε. Μάλιστα ο Joan Mir, έχοντας ξεκινήσει 11ος,  ανέβηκε πολλές θέσεις πιάνοντας και αυτός τον Vinales. Πιο πίσω ο Quartararo ξεκίνησε να χάνει ρυθμό απότομα, με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος να βλέπει τους βαθμούς να κάνουν φτερά, μιας και έπεσε εκτός βαθμολογούμενης 15αδας πριν καν συμπληρωθούν οι 15 πρώτοι γύροι.

Ακόμη μια δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Alex Marquez, που ανέβηκε στο βάθρο στον προηγούμενο αγώνα για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μέσα από τις μάχες του χθεσινού αγώνα κατάφερε και πάλι να βρεθεί στο βάθρο. Πήρε τη δεύτερη θέση, προσπερνώντας τον Mir, τερματίζοντας μόλις δύο δέκατα πίσω από το νικητή του αγώνα, Alex Rins. Έτσι, το βάθρο συμπλήρωσε ο Mir ενώ τέταρτος, και επίσης Ισπανός, τερμάτισε ο MaverickVinales.
Η καταστροφική εμφάνιση του Fabio Quartararo έριξε τον αναβάτη της Yamaha Petronas στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ανεβάζοντας τον Mir στην πρωτοπορία του θεσμού, με διαφορά μόλις έξι βαθμών. Μάλιστα οι πρώτοι τρεις αναβάτες του θεσμού χωρίζονται από μόλις 16 βαθμούς, ενώ απομένουν τέσσερεις αγώνες μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η, ιστορικά, απίστευτη σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα δυο τροχών.
Την δεκάδα του αγώνα στο Aragon έκλεισαν οι Nakagami, Morbidelli, Dovi, Crutchlow, Miller και ο Johann Zarco. Η επόμενη συνάντηση του πρωταθλήματος MotoGP 2020 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σαββατοκύριακο στην ίδια πίστα.

Πρωτάθλημα αναβατών MotoGP 2020
1 Joan Mir                   Suzuki             121
2 Fabio Quartararo     Yamaha           115
3 Maverick Viñales      Yamaha           109
4 Andrea Dovizioso    Ducati              105
5 Takaaki Nakagami   Honda             92
6 Franco Morbidelli      Yamaha           87
7 Álex Rins                 Suzuki             85
8 Jack Miller                Ducati              82
9 Pol Espargaró          KTM                77
10 Miguel Oliveira       KTM                69