ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ RALLYCROSS – 7ος & 8ος γύρος: ΙΣΠΑΝΙΑ: Συναρπαστικές μάχες στην Καταλονία για το πρωτάθλημα του World RX

Ο Σουηδός Timmy Hansen κατέκτησε την νίκη στο Logitech G FIA World RX του Pirineus-Barcelona 2020, στον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rallycross της FIA. Πρόκειται για την πρώτη νίκη του μετά την κατάκτηση του τίτλου το 2019 σε ένα θεσμό που υποστηρίζεται από τη Monster Energy.

Ο πρωταθλητής προκρίθηκε στην πρώτη σειρά του τελικού με φρέσκα ελαστικά στο Peugeot 208 Supercar της Team Hansen. Ο Σουηδός Johan Kristoffersson, ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος Οδηγών, ξεκίνησε από την pole position και οδήγησε τον τελικό αγώνα στην πρώτη φάση, αλλά όταν πήρε τον γύρο του Jocker ( μια εναλλακτική διαδρομή που κάθε οδηγός πρέπει να ακολουθήσει σε κάθε αγώνα), ο Hansen πήρε το προβάδισμα μετά από μια σειρά γρήγορων γύρων, και ο Kristoffersson έπρεπε να αρκεστεί στη δεύτερη θέση.

Η νίκη του Hansen, με λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο διαφορά, τον καθιστά τον τέταρτο διαφορετικό νικητή του θεσμού φέτος και τον ανέβασε στην τρίτη θέση στην κατάταξη των οδηγών. Ο Kristoffersson της KristofferssonMotorsport, οδηγώντας ένα Volkswagen Polo, είχε πάρει τη θέση TQ (κορυφαίο προκριματικό) στην ενδιάμεση κατάταξη και η νίκη στον ημιτελικό ένα και η δεύτερη θέση στον τελικό βοήθησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2017 και 2018 να επεκτείνει το προβάρισμα του στη βαθμολογία.
Ο δεύτερος αγώνας του Σαββατοκύριακου είχε ένα χαοτικό τελικό, με τον Kristoffersson να κατακτά μια δραματική νίκη, που ήταν και η 24η της μεγάλης του καριέρας. Βρίσκεται σε πορεία για κατάκτηση του τρίτου τίτλου στην καριέρα του, καθιστώντας τον ως τον μοναδικό οδηγό του θεσμού που θα φτάσει τα τρία πρωταθλήματα. Η εκκίνηση του τελικού είδε το δράμα να κορυφώνεται με τον Νορβηγό Andreas Bakkerud να έχει επαφή με τον Kristoffersson, πέφτοντας στον τοίχο και χτυπώντας και το Renault Megane του Robin Larsson, βγάζοντας και αυτόν εκτός αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο νικητής του πρώτου αγώνα, Timmy Hansen ενώ το πρώτο βάθρο της καριέρας του πήρε ο Σουηδός Anton Marklund της GCK Bilsten με ένα Renault Megane RS RX. Αξίζει να σημειωθεί πως οι αγωνοδίκες έπρεπε να μελετήσουν το συμβάν ανάμεσα στους Kristoffersson και Bakkerud μετά το τέλος του αγώνα, κρίνοντας το σαν ένα αγωνιστικό συμβάν.
Η επόμενη συνάντηση του θεσμού θα πραγματοποιηθεί  Σαββατοκύριακο 21-22 Νοεμβρίου στο Βέλγιο.

Βαθμολογία οδηγών World RX
1 JOHAN KRISTOFFERSSON          VW POLO                   219
2 MATTIAS EKSTRÖM                      AUDI S1                      192
3 TIMMY HANSEN                             PEUGEOT 208           163
4 NICLAS GRÖNHOLM                     HYUNDAI I20             147
5 KEVIN HANSEN                              PEUGEOT 208           135
6 ROBIN LARSSON                           AUDI S1                      122
7 ANDREAS BAKKERUD                  RENAULT MÉGANE  121
8 TIMO SCHEIDER                            SEAT IBIZA                92
9 ANTON MARKLUND                      RENAULT MÉGANE  90
10 TIMUR TIMERZYANOV                HYUNDAI I20             81