Φοινικούδες Λάρνακα Ράλι 2022 – Μέρα 1η: Flat out οι Γαλαταριώτης/Ιωάννου

Ο τρίτος γύρος του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Φοινικούδες Λάρνακα Ράλι,  ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι από την πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες, με την πρώτη μέρα να περιλαμβάνει δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές και μια υπερειδική στην πίστα Achna Speedway.

Στις πολύ γρήγορες ειδικές OMP Cyprus by M22 Enterprises Κελιά και Klimacontrol Ltd Κόσιη έγιναν μεγάλες μάχες από τους συμμετέχοντες, ενώ παράλληλα η μέρα δεν εξελίχθηκε θετικά για όλους.

Οι περσινοί πρωταθλητές, Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης/Ιωάννου δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. Οδήγησαν στο Flat out το VW Polo GTI R5, κέρδισαν όλες τις ειδικές του πρώτου σκέλους και απέκτησαν πλεονέκτημα 28.3 δευτερολέπτων.

Με τη σημερινή τους απόδοση έδειξαν ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη και απομένουν τέσσερις ειδικές για να επιτύχουν το στόχο τους.

Στην δεύτερη θέση είναι οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5. Το δίδυμο πίεσε τους πρωταθλητές όμως σταδιακά είδε τη μεταξύ τους διαφορά να μεγαλώνει εις βάρος τους και τα δεδομένα για νίκη δυσκόλεψαν αρκετά.

Φανταστική επίδοση είχαν οι Ζήνωνος/Χριστοφή. Έκαναν ίσως την καλύτερη τους εμφάνιση μέχρι σήμερα με το Citroen DS3 R5 και δίκαια βρίσκονται στην τρίτη θέση γενικής μετά που άντεξαν στην πίεση από τους Παντελή/Χρυσοστόμου.

Οι Παντελή/Χρυσοστόμου, επίσης με Citroen DS3 R5, ήταν το πλήρωμα που κατάφερε να κρατηθεί κοντά στους Ζήνωνος/Χριστοφή όντας στη μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου. Η μεταξύ τους διαφορά είναι στα 15 δευτερόλεπτα και έχουν στη διάθεση τους τέσσερις ειδικές αύριο για να ανατρέψουν τα δεδομένα.

Οι Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου είναι πέμπτοι με το Hyundai i20 R5. Το πλήρωμα δεν μπόρεσε να μείνει κοντά στις θέσεις του βάθρου και πλέον στόχος είναι να μαζέψουν όσο περισσότερους βαθμούς από τον αγώνα.

Στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση, οι Κυριάκου/Αριστείδου κατάφεραν να γράψουν κορυφαίους χρόνους στην κατηγορία RC 2 δείχνοντας σε όλους ότι ακόμα έχουν την ταχύτητα για να πρωταγωνιστήσουν. Σήμερα οδήγησαν μαεστρικά το Subaru Impreza και είναι έκτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC 2.

Ακόμα ένα πλήρωμα που έθελξε με την απόδοση του είναι αυτό των SHOCKS LAB Πολυκάρπου/Νικολαΐδη. Πίσω από το τιμόνι του δικίνητου Peugeot 208 Rally4, ο Πολυκάρπου έγραφε συνεχώς χρόνους δεκάδας και έτσι το εκτάκτως όπως διαμορφώθηκε δίδυμο είναι στην έβδομη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC 4.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου ήταν θεαματικοί και γρήγοροι με το Mitsubishi Lancer Evo IX και βρίσκονται στην όγδοη θέση γενικής και δεύτεροι στην κατηγορία RC 2.

Σταύρου/Ελπιδοφόρου κάνουν μέχρι στιγμής ένα σταθερό αγώνα χωρίς προβλήματα και είναι στην ένατη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RCS 2.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Λαός/Στυλιανού με Mitsubishi Lancer Evo IX, οι οποίοι είναι σε μάχη για θέση καθώς η διαφορά τους από τους προπορευόμενους Λαό/Στυλιανού είναι μόλις στο μισό δευτερόλεπτο.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, οι Χριστοδούλου/Γεωργίου (Honda Civic) προηγούνται στην RCS 3, οι Έλληνας/Μιχαήλ (Ford Fiesta PROTO) είναι πρώτοι στην κατηγορία RCL 1, στην RCS 1 προηγούνται οι Κυριάκος και Μάριος Κυριάκου (Toyota Yaris) και στην RC 5 αυτοί που προηγούνται είναι οι Σταύρου/Πιερής με Suzuki Swift.

Συνολικά 43 πληρώματα πήραν σήμερα εκκίνηση και κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος τα 33.

Η αυριανή μέρα αποτελείται από δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, τις Smartway Motors Κοτιάτη και Toptul – CX80 Σταυροβούνι, οι οποίες αποτελούνται συνολικά από 50 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες στις έξι το απόγευμα.

Results Up to SS5