Vodafone Rally de Portugal – Μέρα 1η: Δραματικό σκέλος με τον Evans να προηγείται

Η πρώτη μέρα του Vodafone Rally de Portugal τελείωσε πριν από λίγο και τα είχε όλα. Σκασμένα ελαστικά, εγκαταλείψεις και ανακατατάξεις ήταν στο σημερινό μενού, με τον Elfyn Evans να κλείνει την πρώτη μέρα στην πρώτη θέση.

Στο ενδιάμεσο των έξι πρώτων ειδικών του σημερινού σκέλους  τα πληρώματα δεν είχαν σέρβις, όμως μπορούσαν να αλλάξουν ελαστικά και να κάνουν επιδιορθώσεις με τα εργαλεία που είχαν στα αυτοκίνητα. Έτσι όλοι στο πρώτο πέρασμα διαφύλαξαν όσο μπορούσαν τα ελαστικά με αποτέλεσμα οι αποστάσεις να μην ανοίξουν.

Στο επαναληπτικό πέρασμα όμως, πέτρες βγήκαν στην επιφάνεια με αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν σκασμένα ελαστικά, με τον Sebastien Ogier να αποχωρεί σήμερα καθώς χρησιμοποίησε και τις δυο ρεζέρβες και δεν κατάφερε να επιστρέψει στην ανασυγκρότηση.

Αυτός που προηγήθηκε στον αγώνα ήταν ο Elfyn Evans, ο οποίος ξεκινούσε από τις πίσω θέσει και είχε καθαρή γραμμή. Στην τέταρτη ειδική διαδρομή ο Sébastien Loeb κέρδισε και πέρασε επικεφαλής δείχνοντας σε όλους ότι ακόμα το΄χει, όμως αυτό δεν κράτησε για πολύ καθώς στην επόμενη ειδική κτύπησε το πίσω δεξιά μέρος του Puma σε τοίχο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει. Στην ίδια ειδική ο Fourmaux είχε κλαταρισμένο ελαστικό χάνοντας αρκετά δευτερόλεπτα.

Το δράμα όμως είχε και συνέχεια καθώς στην έκτη ειδική ο Tanak σταμάτησε για να αλλάξει ελαστικό, ίδιο πρόβλημα που είχε ο CraigBreen. Tanak, Breen και Ogier είδαν τον αγώνα τους να καταστρέφεται στην έβδομη ειδική καθώς ο Εσθονός είχε ξανά σκασμένο ελαστικό, ο Breen έχασε το υβριδικό σύστημα και ο Ogier με ακόμα ένα σκασμένο ελαστικό έμεινε εκτός αγώνα αφού τρύπησε ακόμα ένα στην επόμενη ειδική.

Τεχνικά θέματα είχε και ο Thierry Neuville ο οποίος έχασε έδαφος και θέσεις στην γενική κατάταξη.

Με την όλη αυτή εξέλιξη, ο Evans που είχε περάσει επικεφαλής μετά την αποχώρηση του Loeb, είδε τον Kalle Rovanpera να κερδίσει την έβδομη και όγδοη ειδική και να περνά δεύτερος.

Με μια διαφορά της τάξης των 13,6 δευτερολέπτων, η αυριανή μέρα μεταξύ των δυο ομόσταυλων αναμένεται συναρπαστική.

 

Dani Sordo και Takamoto Katsuta είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα και είναι οι δυο που θα διεκδικήσουν αύριο την τελευταία θέση στο βάθρο, ενώ οι Gus Greensmith και Pierre-LuisLoubet συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Το Σάββατο είναι η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Περιλαμβάνει οκτώ ειδικές διαδρομές οι οποίες σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες και το σκληρό οδόστρωμα αναμφίβολα θα δυσκολέψουν πληρώματα και αυτοκίνητα.