Φοινικούδες Λάρνακα Ράλι 2022: Μεγαλειώδης νίκη για Γαλαταριώτη-Ιωάννου

Το Φοινικούδες Λάρνακα Ράλλυ τελείωσε και νικητές είναι οι Petrolina Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου.

Δυο μέρες γεμάτες δράση στην επαρχία της Λάρνακας, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον σε όσους παρακολούθησαν τον φετινό αγώνα. Ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας επέλεξε τέσσερις ειδικές διαδρομές επαναλαμβανόμενες και μια υπερειδική, στις οποίες τα πληρώματα πρόσφεραν θέαμα τόσο με τα περάσματα τους όσο και με τις μεταξύ τους μονομαχίες.

 

Οι περσινοί πρωταθλητές Γαλαταριώτης/Ιωάννου (VW Polo GTI R5) ήθελαν τη νίκη στον τρίτο γύρο του θεσμού ούτως ώστε να ξεπεράσουν με τον καλύτερο τρόπο το στραβοπάτημα του προηγούμενου αγώνα όπου αποχώρησαν και να παραμείνουν σε τροχιά τίτλου.

Από το Σάββατο επέβαλαν το δικό τους ρυθμό στον αγώνα, απέκτησαν προβάδισμα ασφαλείας και σήμερα διαχειρίστηκαν σωστά το πλεονέκτημα τους ανεβαίνοντας πρώτοι στη ράμπα τερματισμού.

Την υπέρτατη διάκριση στον αγώνα της πόλης τους ήθελαν οι Petrolina Racing Team Δημοσθένους/Χριστοδούλου. Στο μπάκετ του Skoda Fabia R5 σημείωναν επανειλημμένα το δεύτερο χρόνο στις ειδικές του Σαββάτου, κάτι που συνεχίστηκε και σήμερα μέχρι την έβδομη ειδική διαδρομή, καθώς από κει και πέρα πήραν τις δυο τελευταίες ολοκληρώνοντας δεύτεροι στη γενική κατάταξη.

Προσπάθησαν να πιέσουν τους πρωτοπόρους χωρίς να τα καταφέρουν, όμως με τη συνολική τους προσπάθεια έδειξαν ότι σε μελλοντικούς αγώνες μπορούν να μειώσουν τη διαφορά από τους πρωταθλητές.

Πολύ δυνατή εμφάνιση έκαναν οι Ζήνωνος/Χριστοφή με το Citroen DS3 R5. Φαίνεται ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα αξιοπιστίας που είχαν σε προηγούμενους αγώνες και στην Λάρνακα ήταν από τα πληρώματα που ξεχώρισαν σε απόδοση.

Η μάχη με τους Παντελή/Χρυσοστόμου (Citroen DS3 R5) ήταν αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον, αφού και τα δυο πληρώματα ήταν συνεχώς σε φουλ ρυθμό.

Οι Ζήνωνος/Χριστοφή ειδική με ειδική κέρδιζαν τα δευτερόλεπτα που τους έδωσαν στο τέλος του Σαββάτου πλεονέκτημα. Την Κυριακή σημείωσαν ίδιο χρόνο στην έκτη ειδική με τους αντιπάλους τους, ήταν όμως ξανά ταχύτεροι στην έβδομη ειδική και από κει και πέρα έλεγξαν το ρυθμό και τερμάτισαν τρίτοι γενικής.

Οι Παντελή/Χρυσοστόμου μπορεί στο τέλος να συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση, όμως δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο σήμερα να πιέζουν ευελπιστώντας ότι θα μπορούσαν να γυρίσουν τα δεδομένα υπέρ τους, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Στην πέμπτη θέση τερμάτισαν οι Petrolina Racing Team Γιάγκου/Νικολάου με το Hyundai i20 R5. Το πλήρωμα δεν κατάφερε ποτέ να μπει στη διεκδίκηση του βάθρου αφού ένα θέμα με τη μηχανή τους ανάγκασε να κινούνται επιφυλακτικά σε όλο τον αγώνα.

Εκπληκτικό αποτέλεσμα πέτυχαν οι SHOCKS LAB Πολυκάρπου/Νικολαΐδης με το Peugeot 208 Rally4. Το γρήγορο τέμπο που είχαν και τις δυο μέρες τους επιβράβευσε με την έκτη θέση γενικής και πρώτους στη δικίνητη κατηγορία. Σημείωσαν και τις δυο μέρες ανταγωνιστικούς χρόνους, ταχύτερους και από τετρακίνητα αυτοκίνητα και δίκαια ολοκλήρωσαν ψηλά στη γενική κατάταξη.

Στην έβδομη θέση τερμάτισαν οι Τιμοθεόυ/Σιάλος επίσης με Peugeot 208 Rally4. Το έμπειρο δίδυμο έγραψε τα πρώτα του αγωνιστικά με το νέο αυτοκίνητο χθες και παρόλο που είναι ακόμα σε πορεία εκμάθησης του αγωνιστικού, εντούτοις κατάφεραν σήμερα να αυξήσουν το ρυθμό τους, να κερδίσουν θέσεις στην γενική κατάταξη και πέραν από την έβδομη θέση να ολοκληρώσουν πρώτοι στην κατηγορία RC 4.

Οι Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου (Mitsubishi Lancer Evo IX) ξεκίνησαν την Κυριακή από τη δεύτερη θέση στην κατηγορία RC 2 πίσω από τους Κυριάκου/Αριστείδου (Subaru Impreza). Η ατυχία τους τελευταίους λειτούργησε ευεργετικά για τα αδέρφια Εγγλέζου οι οποίοι τελικά κέρδισαν την κατηγορία ενώ παράλληλα τερμάτισαν στην όγδοη θέση γενικής.

Οι Petrolina Racing Team Λαός/Στυλιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX) ολοκλήρωσαν στην ένατη θέση γενικής. Οδήγησαν γρήγορα και προσεκτικά και χωρίς να κινδυνεύσουν οπουδήποτε πέραν από την ένατη θέση τερμάτισαν και δεύτεροι στην κατηγορία RC 2.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Παφίτης/Γραμμένος, επίσης με Mitsubishi Lancer Evo IX. Έκαναν σταθερό αγώνα πέραν από τη δέκατη θέση ολοκλήρωσαν τρίτοι στην κατηγορία RC 2.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, αρχίζοντας από την RCS 2, το Mitsubishi Lancer Evo VI με πλήρωμα τους Σιώφερο/Γεωργίου ήταν αυτό που ξεχώρισε καθώς δεν αντιμετώπισε οποιοδήποτε πρόβλημα και από κει και πέρα με σωστή στρατηγική κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία.

Στην δεύτερη θέση με Mitsubishi Lancer Evo III τερμάτισαν οι Κωνσταντίνου/Φιλιππίδης, έχοντας σταθερή απόδοση σε όλο το διήμερο.

Στην κατηγορία RC 3 οι Χριστοδούλου/Γεωργίου με το Honda Civic μπορεί να ήταν το μοναδικό πλήρωμα που συμμετείχε, όμως αυτό δεν τους εμπόδισε να κινηθούν πολύ γρήγορα και να απολαύσουν τον αγώνα.

Οι Έλληνας/Μιχαήλ ήταν το μοναδικό πλήρωμα που τερμάτισε στην κατηγορία RCL 1 και δίκαια πήρε τους βαθμούς της νίκης.

Στην RC 5 αυτοί που διέπρεψαν ήταν οι Σταύρου/Πιερής με το Suzuki Swift, με τους Σκορδή/Χρυσάνθου να τερματίζουν δεύτεροι μετά από πολύ καλή απόδοση την Κυριακή.

Τέλος, πρώτο μεικτό πλήρωμα ήταν οι Αχιλλέως/Τρύφωνος με Suzuki Swift.

Διέλευση από την ειδική Toptul – CX 80 Σταυροβούνι έκαναν και τα ιστορικά αγωνιστικά με πληρώματα τους Μανώλη και Ανδρέα Γιάλλουρο (NISSAN 240 RS), Μιχαηλίδη/Εγγλέζου (MitsubishiLancer), Πικκή/Αρχοντίδη (Ford Escort), Αυγουστή/Αποστόλου (OPELKADETT GSI), Ανδρέα και Paullie Εγγλέζου (PROTON SATRIA SPRINT), Σπύρο και Κώστα Πατσαλή (VW GOLF GTI), Σκαρπάρη/Δημητριάδη (DATSUN PICK UP) και Ιωαννίδη/Παυλίδη (NISSAN sunny B120).

Από τις κυριότερες εγκαταλείψεις σήμερα είναι αυτή των  Κυριάκου/Αριστείδου. Έφυγαν το πρωί από την ανασυγκρότηση όντας στην έκτη θέση γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC 2 και φτάνοντας στην εκκίνηση της ειδικής Smartway Motors Κοτιάτης το Subaru Impreza δεν έπαιρνε μπρος με αποτέλεσμα να τεθούν νοκ άουτ.

Οι Γιαννούρη/Χρυσοστόμου εκκίνησαν ξανά σήμερα υπο καθεστώς Rally 2 όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφεραν να ολοκληρώσουν. Εκτός αγώνα έμειναν επίσης και οι κυριάκος και Μάριος Κυριάκου, Παπαγεωργίου/Ππάης, Τζιωρτζής/Κασέττας, Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος, Σταύρου/Ελπιδοφόρου, Ιωάννου/Καραντώνης και Χαραλάμπους/Ιωσιφάκη.

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Αυτοκινήτου Λάρνακας ανέβασε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τον πήχη, καθώς ήταν από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη σε τοπικό επίπεδο που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Μετά και το τέλος του τρίτου αγώνα ακολουθεί διάλειμμα τριών μηνών για τους αγώνες ράλι. Τον Σεπτέμβριο είναι το διεθνές Ράλι Κύπρος όπου αρκετοί είναι αυτοί που θα συμμετάσχουν.

Final Results