Φινάλε στο Παραλίμνι για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μότοκρος

Ο ένατος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος μότορκος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19 θα διεξαχθεί στην πίστα της Αμμοχώστου στο Παραλίμνι την Κυριακή 30 Ιουνίου με ώρα εκκίνησης τις 10 το πρωί και διοργανωτής του αγώνα είναι η Λέσχη Φίλων Μοτοσυκλέτας Αμμοχώστου.

Αν και έχουν κριθεί τα πρωταθλήματα στις πλείστες κατηγορίες, εντούτοις εξακολουθεί να εκκρεμεί ο τίτλος στην πλέον ανταγωνιστική κατηγορία, την ΜΧ2. Δυο αναβάτες διεκδικούν τον τίτλο οι οποίοι κατάφεραν να οδηγήσουν την μάχη μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Πρόκειται για τον πρωτοπόρο Χρύσανθο Γεωργίου από το δεύτερο Μιχάλη Πάμπουκκα τους οποίους χωρίζουν 9 βαθμοί. Σημαντικότατο ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος θα παίξουν ο πολύ ανεβασμένος Άριστος Γεωργίου, ο Μάριος Πάμπουκκας ο οποίος επιστέφει μετά από τραυματισμό και ο Θανάσης Φελλά ο οποίος θα επιδιώξει να μπει σφήνα στους πρωτοπόρους.

Στην κατηγορία ΜΧ1 το πρωτάθλημα κέρδισε ο Χρίστος Τσαγγαράς και οι Σάββας Σάββα, Άρης Κωνσταντίνου και Μαρίνος Ζηντήλης έχουν μια τελευταία ευκαιρία φέτος για να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στην κατηγορία ΜΧ3 ο Γιώργος Παουλλής είναι ήδη πρωταθλητής, όμως εξακολουθεί να είναι ανοικτή η μάχη για τη δεύτερη θέση μεταξύ των Εύανδρου Καμέρη και Γιώργου Νικολάου.

Στην κατηγορία MX3 OVER οι Γιώργος Σιδερένιος και Σπύρος Ηλία θα προσπαθήσουν να σπάσουν το αήττητο του πρωταθλητή Μαρίνου Τσαγγαρά, με τους Άκη Έλληνα και Άκη Σάββα να έχουν επίσης βλέψεις για το βάθρο καθώς στους τελευταίους αγώνες έδειξαν ότι είναι ικανοί να το κάνουν.

Ο Χρίστος Κημήτρη κέρδισε το πρωτάθλημα στην κατηγορία ΜΧ4 όμως εξακολουθεί να είναι ανοικτή η μάχη για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα την οποία διεκδικούν με αξιώσεις οι Χρίστος Καΐκκη, Λούκας Τσόκκου τους οποίους χωρίζει μόλις ένας βαθμός και ο Κυριάκος Μαυρονικόλας ο οποίος έχει διαφορά έξι βαθμών από το δεύτερο Καΐκκη.

Στην κατηγορία ΜΧ85 ο Αριστόδημος Έλληνας δεν έχει απειληθεί από κανένα τη φετινή σεζόν και μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί η απόδοση του Δομήνικου Κολοκάση και Βρυώνη Βλάσιου οι οποίοι θα επιδιώξουν στο φινάλε να τον κερδίσουν. Πέραν από τη νίκη οι δυο αναβάτες διεκδικούν την δεύτερη θέση καθώς χωρίζονται από ένα βαθμό. Ο Αντώνης Γεωργίου έδειξε πως έχει την ταχύτητα να πρωταγωνιστήσει και αναμένετε να είναι επίσης στη μάχη για μια θέση στο βάθρο.

Τέλος στην κατηγορία ΜΧ65 το πρωτάθλημα ακόμα δεν έχει κριθεί αφού ο Χριστόφορος Κάρυος είναι μόλις έξι βαθμούς μπροστά από τον Κυριάκο Κωστέα, τρείς βαθμούς πιο πίσω ακολουθεί ο Λουκάς Σοφοκλέους. Σε αυτή την κατηγορία όλα μπορούν να συμβούν καθώς οι μικροί αναβάτες έδειξαν να είναι στο ίδιο επίπεδο.

Για τον τελευταίο αγώνα δημιουργήθηκε η κατηγορία OPEN FREE η οποία είναι για μοτοσυκλέτες ανεξαρτήτου τύπου και κυβικών εκατοστών. Θα περιλαμβάνει δυο φιλικά σκέλη των 12 λεπτών και ενός γύρου και σε αυτή μπορούν αν αγωνιστούν αναβάτες που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα του Μότοκρος σε πραγματικές συνθήκες αγώνα του Κυπριακού Πρωταθλήματος, ή αναβάτες που έτρεχαν στο παρελθόν. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δεν έχουν λάβει μέρος σε αγώνες μότοκρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας τα τελευταία εφτά χρόνια.