Ο Kalle Rovanpera στο WRC το 2020 με την Toyota

Ο Kalle Rovanpera θα βρεθεί στο τιμόνι ενός εργοστασιακού Toyota την επόμενη χρονιά, καθιστώντας τον νεότερο εργοστασιακό οδηγό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο Manager του 18χρονου θα επικαλεστεί μια ρήτρα στο συμβόλαιο δύο χρόνων που διατηρεί με την Skoda για να αποχωρήσει από την ομάδα ο νεαρός στο τέλος της χρονιάς. Πηγές αναφέρουν ότι ο Rovanpera θα τρέχει με ένα τρίτο Yaris WRC το 2020.


Όλοι οι εμπλεκόμενοι αρνούνται ότι έχουν φτάσει σε συμφωνία, αλλά ο manager του Rovanpera, Timo Jouhki, πιστεύει ότι ο σημερινός πρωτοπόρος του WRC 2 Pro είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα.

“Η Skoda ήταν πολύ, πάρα πολύ καλή με τον Kalle”, δήλωσε ο Jouhki
“Έχει κάνει πολλά δοκιμαστικά και αυτό ήταν ένα εξαιρετικό μέρος, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα για να προχωρήσει. Θέλαμε να δούμε πώς προχωράει με τις σημειώσεις, να συνεργαστεί με την ομάδα, την φυσική του ικανότητα, να δουλεύει με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όλα αυτά και έχει προχωρήσει σε κάθε τομέα. Πιθανότατα έχει εξελιχτεί περισσότερο από ότι πιστεύαμε. Στόχος μας ήταν να αποκτήσει εμπειρίες για όλους τους αγώνες. Μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς θα έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες”.


Ο επικεφαλής της ομάδας της Toyota Tommi Makinen δήλωσε ότι ήταν “λίγο νωρίς” να αρχίσουμε να μιλάμε για τους οδηγούς της επόμενης χρονιάς, αλλά πρόσθεσε ότι θα σκεφτόταν από τώρα και στο εξής για το ποιοι θα αποτελούν την ομάδα του 2020.
Ο Rovanpera έχει ήδη δοκιμάσει το Yaris WRC, οδηγώντας το αυτοκίνητο για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια ενός endurance session το 2017. Οι εικασίες σχετικά με την παρουσία του νεαρού στην Toyota έχουν φουντώσει από τότε.
Ο Rovanpera δήλωσε ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, το οποίο είναι σε αυτοκίνητο κατηγορίας WRC.

“Αν η χρονιά συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, τότε νομίζω ότι μπορούμε να πάμε στην μεγάλη κατηγορία”, δήλωσε.
“Μπορούμε να πάμε εκεί και να μάθουμε ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιλογή της Skoda και να μείνουμε για μια ακόμη χρονιά, γιατί υπάρχουν πολλά να μάθουμε από τις συνθήκες των αγώνων.
“Το είδα στους αγώνες σε Πορτογαλία και Σαρδηνία, η πρώτη φορά που θα πάω σε ένα νέο αγώνα είναι πάντα δύσκολο. Έτσι θα μάθω με το Skoda ή θα πάω με το μεγαλύτερο αυτοκίνητο”.


Ο Rovanpera ήταν προσεκτικός για να μην προσδιορίσει το “μεγάλο αυτοκίνητο” για το οποίο μιλούσε. Όπως αντιλαμβανόμαστε υπήρξε ενδιαφέρον για τον Rovanpera από τη M-Sport και τη Hyundai, αλλά η Citroen παραμένει αμετάβλητη και για την επόμενη χρονιά με τους Sebastien Ogier και Esapekka Lappi.

Η είδηση ότι ο Rovanpera θα πάρει μία από τις τρεις θέσεις στο WRC με Yaris την επόμενη χρονιά θα προκαλέσει ανακατατάξεις στην αγορά των οδηγών αυτή τη σεζόν καθώς μεγάλο κομμάτι θα εξαρτηθεί από το εάν ο πρωτοπόρος του WRC Ott Tanak παραμείνει στην Toyota.
Η ομάδα αυτή την στιγμή αποτελείται από τους Ott Tanak, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala.