MXGP: Ανανέωσε με την ΚΤΜ ο Jorge Prado

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας ΜΧ2 Jorge Prado θα παραμείνει στην ομάδα της Red Bull KTM και κατ΄επεκταση στο MXGP για τα επόμενα τέσσερα χρόνια καθώς ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα μέχρι το 2023 στον προηγούμενο αγώνα που έγινε στη Γερμανία.

Ο 18χρονο; Ισπανός είναι ένα από τα καλύτερα ταλέντα στη διεθνή σκηνή του motocross. Έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνα το 2016 τερματίζοντας στο βάθρο στο Άσσεν της Ολλανδίας στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή. Λίγους μήνες αργότερα ο Prado πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην Ιταλία σαν rookie στην κατηγορία ΜΧ2, οδηγώντας μια ΚΤΜ 250 SX-F ενώ ακολούθως σαν δίδυμο στην ομάδα με τον Pauls Jonass κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη δεύτερη του σεζόν στο MXGP.

Μετά τον αγώνα της Γερμανίας την προηγούμενη βδομάδα ο Prado ουσιαστικά είναι αήττητος στους εννέα από τους δέκα αγώνες που έτρεξε φέτος, έχοντας κερδίσει 14 holeshots. Προηγείται στη βαθμολογία με 44 βαθμούς και μέχρι στιγμής προασπίζετε τον τίτλο πολύ καλά. Αν ο αναβάτης από τη Γαλικία καταφέρει να κερδίσει το δεύτερο συνεχόμενο τίτλο θα γίνει ο τρίτος που τα καταφέρνει με την Red Bull KTM τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς προηγήθηκαν οι Marvin Musquin (2009-2010) και Jeffrey Herlings (2012-2013). Επίσης ο Prado θα πλαισιώσει τους Tony Cairoli και Jeffrey Herlings το 2020 στην κατηγορία MXGP.


Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του ο Prado ανέφερε, «Η ΚΤΜ με υποστήριζε από τον καιρό που ξεκίνησα να τρέχω κερδίζοντας τον πρώτο μου τίτλο στα 65cc. Μου πρόσφεραν μια μεγάλη ευκαιρία να αγωνιστώ στο MXGP καθώς αν κερδίσω και φέτος τον τίτλο στην ΜΧ2 αναγκαστικά θα πρέπει να αγωνίζομαι με 450 του χρόνου και έτσι αυτό ήρθε γάντι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που θα παραμείνω ακόμα τέσσερα χρόνια και είμαστε και οι δυο πολύ ενθουσιασμένοι. Από τότε που εντάχθηκα στην ομάδα συνεργαζόμουν με τον Claudio De Carli. Πραγματικά νοιώθω ότι έπρεπε να μείνω εδώ για να μάθω. Έχει αρκετή εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να προσαρμοστούμε στα 450cc. Έχω μια υπέροχη ομάδα πίσω μου και είναι δύσκολο να βρω καλύτερα από εδώ που είμαι τώρα.»

Ο Team Manager της Red Bull KTM Claudio De Carli είπε, «Στο άθλημα μας δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα σαν δεδομένο και είναι πάντα ικανοποιητικό όταν γίνονται ανανεώσεις όπως αυτή και μπορούμε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Είναι σημάδι ότι εργαζόμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση και η συνέχεια στις σχέσεις σημαίνει ότι η ομάδα είναι συμπαγές και δυνατή. Με την περίπτωση του Jorge έχω την ευκαιρία να βοηθήσω ακόμα ένα νεαρό αναβάτη κάτι που πάντα ήταν στις προτεραιότητες μου και θέλω να ευχαριστήσω τη ΚΤΜ για αυτό. Τα τελευταία δυο χρόνια το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι με το Jorge δουλεύαμε σκληρά και πάντα με χαμόγελο, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές. Είναι φανταστικός και αξίζει όλες τις επιτυχίες του».