Παγκύπριο Πρωτάθλημα Karting 2019

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στην πίστα Daytona Raceway η 1η Αγωνιστική Συνάντηση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος 2019. Είχαμε αθλητές σε τρεις κατηγορίες την Mini, την Open Και την KZ2.

Στην Mini κατηγορία είχαμε νέους αθλητές με τον Αλέξανδρο Ζένιου να κερδίζει τον πρώτο αγώνα με δεύτερο τον «μικρό» Τζώρτζη Χριστοδούλου και τρίτο τον Νικόλα Γεωργίου.

Στην κατηγορία Open η Φώτια Θεοδώρου επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της διατηρώντας την πρώτη θέση και στους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Ιωάννου του οποίου το καρτ παρουσίασε πρόβλημα (έκανε διακοπές) ενώ τρίτος ήταν ο Γιώργος Ορφανίδης. Στον δεύτερο αγώνα πίσω από την Φώτια Θεοδώρου τερμάτισε δεύτερος ο Γιώργος Ορφανίδης με τρίτο τον Ανδρέα Κωνσταντινίδη ο οποίος έτρεξε για πρώτη φορά με το νέο του Tony Kart αφήνοντας καλές εντυπώσεις.

Στην μεγάλη κατηγορία των εξατάχυτων ΚΖ2 το φαβορί, ο Κωνσταντίνος Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον ήθελαν πρώτο και στους δύο αγώνες. Στον πρώτο αγώνα, αν και έφυγε πρώτος κάνοντας δυνατή εκκίνηση, δεύτερος ήταν ο Στέλιος Κυθρεώτης και τρίτος ο Χρίστος Δημητρίου. Στον δεύτερο αγώνα, ο Χριστοδουλίδης ήταν πρώτος με δεύτερο τον Δημητρίου ο οποίος δέχτηκε συνεχόμενη πίεση από τον Κυθρεώτη που αντιμετώπισε θέματα με το καρμπυρατέρ του καρτ.

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα 2019 αποτελείται από 5 Αγωνιστικές Συναντήσεις και συνολικά θα διεξαχθούν 10 Αγώνες (2 Αγώνες σε κάθε Αγωνιστική Συνάντηση). Το Πρωτάθλημα διοργανώνει η Κυπριακή Επιτροπή Karting (Cyprus Karting Committee) κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου F.I.A. και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Karting CIK/FIA).

Φωτογραφίες: Κούλλης Κυριάκου