Το Yaris έτοιμο να αγωνιστεί στις μεικτές ειδικές της Ισπανίας

Η TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να πάρει το μάξιμουμ από της μεικτής επιφάνειας ειδικές διαδρομές του Rally de España, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου. Πηγαίνοντας στον τελευταίο αγώνα, οι απαιτήσεις είναι ψηλές. Ο Ott Tanak προηγείται στη βαθμολογία οδηγών με 28 βαθμούς διαφορά και στην Ισπανία υπάρχει πιθανότητα να στευθεί πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του. Παράλληλα η ομάδα είναι μόλις 11 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μετά τις νίκες που πέτυχε στους τελευταίους τρείς από τους τέσσερις αγώνες.

Ο αγώνας έχει τη βάση του στο Salou, στην Costa Daurada, η οποία βρίσκετε βόρεια της Βαρκελώνης. Η πρώτη μέρα αποτελείται από μέτριας ταχύτητας χωμάτινες ειδικές διαδρομές, ενώ οι υπόλοιπες δυο μέρες αποτελούνται από ασφάλτινες ειδικές οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις θυμίζουν πίστα. Είναι ο μοναδικός αγώνας όπου οι ομάδες μετατρέπουν τα αγωνιστικά μετά το τέλος της Παρασκευής από χωμάτινα σε ασφάλτινα, με τους οδηγούς να πρέπει αμέσως να προσαρμοστούν στις ασφάλτινες επιφάνειες που ακολουθούν την επόμενη μέρα.

Μετά το shakedown και την τελετή εκκίνησης στο Salou την Πέμπτη, φέτος ο αγώνας ξεκινά την Παρασκευή με δυο περάσματα από τρείς ειδικές σε χωμάτινη επιφάνεια, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία της La Fatarella – Vilalba,της μεγαλύτερης ειδικής του αγώνα μήκους 38.85km υπάρχουν σημεία με άσφαλτο.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δυο περάσματα από τρείς ειδικές διαδρομές, ενώ ακολουθεί μια μικρή ειδική στο Salou. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με δυο περάσματα από τις ειδικές Riudecanyes και La Mussara, με την τελευταία να είναι και η power stage του αγώνα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Tommi Makinen είπε, «Είμαστε σε πολύ καλό ρυθμό και πρέπει να πιέσουμε για να πάρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα σε Ισπανία και Αυστραλία, καθώς στοχεύουμε στο πρωτάθλημα οδηγών, συνοδηγών και κατασκευαστών. Έχουμε προετοιμαστεί για την Ισπανία όπως το είχαμε προγραμματίσει, κάνοντας δοκιμές σε άσφαλτο αλλά και σε χώμα. Οι μεικτή επιφάνεια σημαίνει ότι ο αγώνας είναι απρόβλεπτος, όμως είμαστε πεπεισμένοι ότι το αυτοκίνητο θα αποδώσει καλά και στις δυο επιφάνειες. Την ίδια στιγμή δεν θεωρούμε τίποτα δεδομένο και όλοι δουλεύουν σκληρά ούτως ώστε να παρέχουν το καλύτερο αυτοκίνητο στους οδηγούς μας».

Ο πρωτοπόρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ott Tanak ανέφερε, «Ανυπομονώ πολύ για την Ισπανία. Στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο όμως παράλληλα πρέπει να είμαστε έξυπνοι. Ξέρουμε ότι θα είναι ύπουλο για εμάς την πρώτη μέρα καθώς θα ξεκινούμε πρώτοι στις χωμάτινες ειδικές. Ο καιρός μπορεί επίσης να αλλάξει τα δεδομένα. Είδαμε πέρυσι ότι εύκολα μπορεί να βρέξει στην Ισπανία αυτή την εποχή. Πιστεύω ότι η απόδοση μας θα είναι καλή και στις δυο επιφάνειες. Είμασταν πολύ γρήγοροι σε αυτό τον αγώνα πέρυσι και ευελπιστώ ότι θα είμαστε το ίδιο και φέτος, ούτως ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε»..