Hyundai Motorsport: Στην Ισπανία με στόχο να αυξήσει το προβάδισμα στο κατασκευαστών

Στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, το Rally de España, η ομάδα της Hyundai Motorsport πάει με στόχο να αυξήσει το προβάδισμα της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Η μάχη σε αυτό το πρωτάθλημα έχει φουντώσει καθώς η φετινή σεζόν πλησιάζει προς το τέλος. Η δεύτερη θέση στο Wales GB σηματοδότησε το ενδέκατο βάθρο για φέτος και δίνει στην ομάδα 11 βαθμούς πλεονέκτημα από τον κοντινότερο της αντίπαλο.

Με τρία πληρώματα θα αγωνιστεί η Hyundai στις 17 ειδικές του αγώνα, οι οποίες αρχικά την Παρασκευή είναι σε χωμάτινη επιφάνεια και τις υπόλοιπες δυο μέρες η επιφάνεια είναι αμιγώς ασφάλτινη. Οι ομάδες έχουν στη διάθεση τους 75λεπτά το βράδυ της Παρασκευής για να μετατρέψουν τα αγωνιστικά από χωμάτινα σε ασφάλτινα.

Τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC, θα οδηγήσουν οι Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από τους Dani Sordo-Carlos del Barrio και Sébastien Loeb-Daniel Elena στο 13o αγώνα της σεζόν. Όλα τα πληρώματα έκαναν δοκιμές στην Tarragona την προηγούμενη βδομάδα. Οι Loeb και Sordo για μισή μέρα δοκίμασαν στο χώμα, ενώ ακολούθως όλα τα πληρώματα δοκίμασαν για μια ολόκληρη μέρα σε ασφάλτινη επιφάνεια.

Η Hyundai Motorsport έχει καταφέρει σε προηγούμενες εμφανίσεις στην Ισπανία να τερματίσει στο βάθρο τρείς φορές, δυο με τον Sordo, την πρώτη το 2016 και ξανά το 2017 όταν τερμάτισε στην πρώτη τριάδα μαζί με τον Thierry Neuville. Όσον αφορά τον Loeb, o Γάλλος τρέχει για πρώτη φορά φέτος μετά την Πορτογαλία τον Ιούνιο και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τη νίκη που πέτυχε κατά την περσινή χρονιά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo είπε σχετικά, «έχουμε ένα στόχο στο Rally de España και αυτός δεν είναι άλλος από το να αυξήσουμε το προβάδισμα μας στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Φυσικά γνωρίζουμε ότι δε θα είναι καθόλου εύκολο με το επίπεδο ανταγωνισμού που υπάρχει τη φετινή σεζόν, όμως θα τα δώσουμε όλα για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Απομένουν μόνο δυο αγώνες και δεν μπορούμε να χάσουμε άλλες ευκαιρίες. Είμαι πεπεισμένος ότι τα πληρώματα μας θα καταφέρουν να εκπληρώσουν τους στόχους μας. Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας».

Ο Thierry Neuville ανέφερε, «πλησιάζουμε ένα κρίσιμο σημείο στη σεζόν και ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, να παλέψουμε για τη νίκη. Την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι το Rally de España είναι μοναδικός αγώνας καθώς είναι ο μόνος του ημερολογίου όπου την πρώτη μέρα αγωνιζόμαστε στο χώμα και τις άλλε δυο σε άσφαλτο. Έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είναι ένας από τους αγαπημένους μου. Έχει προκλήσεις τις οποίες ανυπομονώ να αντιμετωπίσω και δείξαμε κατά το παρελθόν ότι είμαστε αρκετά δυνατοί και στις δυο επιφάνειες».