GP Ιαπωνίας – Αγώνας: Άνετη νίκη MARQUEZ

Ο Marc Marquez δεν είχε καμία αντίσταση στο Motegi και πήρε μία ακόμη εύκολη νίκη στη φετινή σεζόν. Δεύτερος ο Fabio Quartararo, τρομερή μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου.

Σε αντίθεση με τις 2 προηγούμενες ημέρες, ο καιρός ήταν πολύ καλύτερος για τον αγώνα της Κυριακής, με τον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του ανάμεσα από τα σύννεφα. Αντίστοιχα οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά υψηλότερες (21 βαθμοί Κελσίου στον αέρα, 26 βαθμοί στο οδόστρωμα.

Όταν έσβησαν τα φώτα, ο Marquez έφυγε αρκετά καλά και κράτησε την πρωτοπορία, παρά τις έντονες πιέσεις του Quartararo. Πολύ καλή εκκίνηση έκανε ο Jack Miller που από την εσωτερική κατάφερε να ανεβεί στην 3η θέση, ενώ αντίθετα ο Valentino Rossi έπεσε στην 13η θέση.

Ο Γάλλος της Petronas Yamaha μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός στους πρώτους γύρους του αγώνα, κρατώντας τη διαφορά κάτω από το 1 δευτερόλεπτο. Όμως σιγά-σιγά, όσο περνούσαν οι γύροι, ο Marquez έβρισκε τον ρυθμό που έδειξε και στο πρωινό ζέσταμα κι έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση.

Το ενδιαφέρον άρχισε να στρέφεται στη μάχη της τρίτης θέσης, με τον Jack Miller να χάνει έδαφος. Ο Morbidelli πέρασε στην τρίτη θέση, όμως ο Andrea Dovizioso έδειχνε πολύ δυνατός, με τον Maverick Vinales να ακολουθεί, αφότου πέρασε τον Crutchlow για την 5η θέση.

Ο Dovizioso δεν άργησε να περάσει και τον Morbidelli, με τον Vinales να ακολουθεί λίγες στροφές αργότερα. Οι 2 τους έδωσαν μια τρομερή μάχη για την τρίτη θέση, με τον Ιταλό αναβάτη να εκμεταλλεύεται την ανώτερη τελική ταχύτητα της Ducati και να μένει μπροστά.

Παράλληλα, ένα πολύ κακό τριήμερο ολοκληρώθηκε εξίσου άσχημα για τον Valentino Rossi, ο οποίος ενώ ήταν μόλις στην 11η θέση, είχε και μία πτώση στον 12ο γύρο, μένοντας εκτός αγώνα.

Στο τέλος του αγώνα ο Dovi έδειξε πολύ γρήγορο ρυθμό, έχοντας διατηρήσει τα ελαστικά του και μπόρεσε να μειώσει τη διαφορά από τον Quartararo, ο οποίος είχε χάσει την πρόσφυση από τα δικά του, χωρίς όμως να μπορέσει να γίνει πολύ απειλητικός.

Προβλήματα είχε κι ο Marquez που χρειάστηκε να συντηρήσει τα καύσιμα του και μετά βίας κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα προτού μείνει. Παρόλα αυτά διέσχισε την γραμμή του τερματισμού πρώτος και πήρε μία ακόμη νίκη στην φετινή σεζόν!

Ο Fabio Quartararo με την δεύτερη θέση κατάφερε να εξασφαλίσει τον άτυπο τίτλο του rookie της χρονιάς, τον οποίο και πανηγύρισε έξαλλα, ενώ ο Andrea Dovizioso ανέβηκε για 100η φορά στην καριέρα του στο βάθρο!

Ο Maverick Vinales ολοκλήρωσε  στην τέταρτη θέση, ενώ ο Cal Crutchlow έκλεψε στο νήμα την πέμπτη θέση από τον Franco Morbidelli. O Alex Rins ανέβηκε από την 11η και τερμάτισε 7ος, με την έτερη Suzuki του Joan Mir να ολοκληρώνει τον αγώνα στην 8η θέση. Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Danilo Petrucci και Jack Miller.

Επόμενος αγώνας το ερχόμενο τριήμερο, 25-27 Οκτωβρίου από την πίστα του Phillip Island και το Grand Prix Αυστραλίας!

Classification

Πηγή:totalracing.gr