Το World RX ανακοινώνει ξεχωριστό πρωτάθλημα για ηλεκτροκίνητα το 2020

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross ανακοίνωσε την δημιουργία ενός πρωταθλήματος για ηλεκτροκίνητα οχήματα ονομαζόμενο ως Projekt E μετά την αποτυχία των σχεδίων αλλαγής του World RX από συμβατικά σε ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για το 2021.

Το Motorsport.com έβγαλε πρώτο την είδηση την περασμένη εβδομάδα ότι το World RX δεν πρόκειται να γυρίσει σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για το 2021, αφού οι κατασκευαστές ψήφισαν αρνητικά την 29η Μαρτίου στην ιδέα του EWRX.


Τα σχέδια για την εισαγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο World RX αποκαλύφθηκαν τον Αύγουστο του 2017, πριν ξεκινήσει η χρονιά για το EWRX για την κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ εννέα κατασκευαστές δήλωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με τον promoter IMG και την FIA.

Μετά την είδηση ότι το EWRX δεν θα ξεκινήσει από το 2021, ο Promoter του παγκοσμίου πρωταγωνιστής RX ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου πρωταθλήματος που αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο και θα τρέχει παράλληλα με το World RX.


“Προφανώς ήταν πρόθεσή μας μαζί με τη FIA να έχουμε το ηλεκτρικό στοιχείο στον θεσμό”, δήλωσε ο Torben Olsen, Διευθύνων Σύμβουλος της World RX, στο Motorsport.com νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Είχαμε συναντηθεί, βάλαμε σχέδια στο τραπέζι και δουλέψαμε πολύ στενά με τους κατασκευαστές. Αυτό [EWRX δεν συμβαίνει] είναι απλώς αποτέλεσμα αυτών που δεν είναι έτοιμοι για το 2021 που είναι προφανώς ντροπή “.


Στην ανακοίνωσή που έκανε την Τρίτη, η Olsen δήλωσε ότι η IMG σκοπεύει να συνεχίσει την ηλεκτρική στρατηγική της το επόμενο έτος, αλλά περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα σειρά Projekt E δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει ακόμη.

“Η IMG δεσμεύτηκε ήδη από το 2017 ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα ήταν μέρος του αγώνα του World RX. Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την πρόθεσή μας να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο “, ανέφερε.

“Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε το μελλοντικό “mobility” και τις σχετικές τεχνολογίες στο σκληρό, ανταγωνιστικό περιβάλλον του rallycross με οχήματα με βάση αυτά της παραγωγής που μπορούν να αφορούν τους καταναλωτές.

“Πιστεύουμε ότι το Projekt E είναι ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης της δέσμευσής μας για το 2017. Το Projekt E μας επιτρέπει να αγκαλιάζουμε αναδυόμενες τεχνολογίες και να δείχνουμε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι γρήγορα και διασκεδαστικά”.