Jeffrey Herlings: Η επιστροφή

Ο αναβάτης της Red Bull KTM Jeffrey Herlings ήταν παρόν στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής στην Ολλανδία και πιο συγκεκριμένα στην πίστα Valkenswaard. Αν και δεν έτρεξε στον αγώνα και μόνο η παρουσία του έδωσε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους.

Ο Herlings τραυματίστηκε πριν από την έναρξη της σεζόν σε προπόνηση στην Ισπανία και από τότε δουλεύει σκληρά για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση, πιθανότατα στο δεύτερο Ιταλικό αγώνα στη Mantova. Κάτι που θα ήταν αρκετά εκπληκτικό, δεδομένου ότι δε θα οδηγήσει μοτοσυκλέτα μέχρι τα τέλη Απριλίου, δίνοντας του μόλις δυο βδομάδες για να προετοιμαστεί.

«Προφανώς όσο περισσότερο καθυστερώ τόσο το καλύτερο θα είναι για το πόδι μου», ανέφερε ο Herlings. «Η ΚΤΜ με θέλει πίσω το συντομότερο δυνατό έτσι μόλις δεν έχω πόνο θέλουν να αγωνιστώ. Δε θα είναι σωστό να αγωνιστώ στην Mantova και να τερματίσω 15ος, όμως αν μπορώ να οδηγήσω θα προσπαθήσω να πάω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Θα χρειαστεί να περάσουν δυο με τρείς μήνες μέχρι να επανέλθω στο επιθυμητό επίπεδο.»

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο Ολλανδός είναι το γιατί να σπάζει τόσο εύκολα τα κόκκαλα του. Παρά το γεγονός ότι η προετοιμασία κατά τη διάρκεια του χειμώνα πήγε πολύ καλά, εντούτοις μετά από ένα ατύχημα ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε νοκ αουτ από την αγωνιστική δράση.

«Συνήθως δεν έχω πτώσεις αλλά όταν έχω σπάζω κάποιο κόκκαλο. Όταν είχα την πτώση στην Ισπανία, κοίταξα το πόδι μου και σκέφτηκα αμέσως ότι έσπασε. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είχα ούτε μια πτώση και όταν το έπαθα στην Ισπανία έσπασα το πόδι μου. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί συμβαίνει αυτό. Θα ήθελα να αγωνιστώ την Κυριακή με τους υπόλοιπους και να προσπαθούσα να κερδίσω. Δεν είμαι υγιείς ακόμα και θέλω να επιστρέψω όταν θα είμαι 100% έτοιμος.»

Όσον αφορά το ρεκόρ που κυνηγά, όπου γενικά αυτός είναι ο στόχος του, η ιδέα να κερδίσει ένα αγώνα στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι στο μυαλό του. Ο Herlings θέλει να είναι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πίνει σαμπάνια, όμως προς το παρόν θα παραμείνει στις 84 νίκες που πέτυχε μέχρι τώρα.

«Δύσκολο να πω πόσες νίκες θα κάνω. Στο δεύτερο μισό της σεζόν θέλω να είμαι όσο καλός ήμουν πέρυσι. Στους τελευταίους εφτά με οκτώ αγώνες θέλω να είμαι ο Jeffrey Herlings που ξέρω. Θα προπονηθώ καθώς η ΚΤΜ με θέλει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πίσω για να οδηγώ τη μοτοσυκλέτα και να υπογράφω αυτόγραφα. Δε θα είναι υπερβολή να με δείτε μπροστά, όμως εγώ θα το δω περισσότερο σαν προπόνηση.»

Ήδη πέρασαν δυο μήνες από τον τραυματισμό και απλά το μόνο που απομένει είναι να δούμε πότε θα επιστρέψει στη δράση ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής. Προφανώς μια πίστα με αμμώδεις επιφάνεια όπως στη Mantova θα είναι ιδανική για να τρέξει, όμως μην περιμένετε πυροτεχνήματα καθώς χρειάζεται χρόνος για να επανέλθει από ένα τραυματισμό ο οποίος πιθανότατα είναι ο χειρότερος στην καριέρα του.