Τουρκία και Κροατία προτίθενται να συμμετάσχουν στο ημερολόγιο του WRC το 2018

Το Ράλι Τουρκίας φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) για την νέα χρονιά, ενώ η Κροατία κάνει και αυτή προσπάθειες για μια θέση στο ημερολόγιο του 2018.

Αν και η Νέα Ζηλανδία είχε αρχικά θεωρηθεί η πιο πιθανή προσθήκη στο ημερολόγιο του WRC για το 2018, σύμφωνα με πληροφορίες οι ελπίδες τους για κάτι τέτοιο έχουν μειωθεί.

Πηγές από τους διοργανωτές του WRC επιβεβαίωσαν ότι η Τουρκία είναι ήδη έτοιμη για ένα νέο χωμάτινο αγώνα ράλι που πιθανότατα θα οριστεί για να διεξαχθεί τον Σεπτέμβρη του 2018.

Η Τουρκία εμφανίστηκε για τελευταία φορά στο ημερολόγιο του WRC το 2010, ο οποίος ήταν και έκτος αγώνας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά τις παρουσίες από το 2003 μέχρι το 2006 αλλά και το 2008.

Ο “Promoter” του WRC θα παρουσιάσει το υποψήφιο ημερολόγιο του WRC για το 2018 σε συνεδρίαση της ειδική επιτροπής στην Γερμανία αυτό τον μήνα, όπου εκεί αναμένεται να αποφασιστεί και το μέλλον του Ράλι Πολωνίας.

Ο αγώνας με βάση το Mikolajki θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει την θέση του στο ημερολόγιο του WRC για το 2018 μετά από προβλήματα ελέγχου των θεατών τον περασμένο μήνα.

Οι ελπίδες της Κροατίας για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι εξαρτώνται άμεσα από την έξοδο του αγώνα της Πολωνία.

Ο Πρωθυπουργός Andrej Plenkovic συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του WRC στην πρωτεύουσα της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ νωρίτερα φέτος, όπου οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ισχυρή κυβερνητική υποστήριξη που θα έχει ένας αγώνας μικτής επιφάνειας.

Πηγή δήλωσε ότι, “Εάν φύγει η Πολωνία και ο Promoter εξακολουθεί να πιέζει για 14 αγώνες την νέα χρονιά τότε το πιο πιθανό είναι να μπει και η Κροατία.

“Εάν φύγει η Πολωνία (και όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε αυτό) τότε εξαρτάτε από τον Promoter να μπορέσει να πείσει την FIA για την ετοιμότητα της Κροατίας αλλά και τους κατασκευαστές για την αξία της.

Οι αξιωματούχοι στο στρατόπεδο της Νέας Ζηλανδίας λέγεται ότι είναι μπερδεμένοι από την όλη κατάσταση.

Παραμένουν ωστόσο αισιόδοξοι για ένα υποψήφιο αγώνα το Σαββατοκύριακο μετά το Ράλι Αυστραλίας το Νοέμβριο, αλλά και μια πιθανή επιστροφή στο WRC το συντομότερο δυνατό.