Ο Lehtinen φεύγει από την Toyota

Ο Jarno Lehtinen θα αποχωρήσει από τον ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή της Toyota Gazoo Racing World Rally Team αμέσως μετά τον αγώνα  Adac Rallye Deutschland (17-20 Αυγούστου).

Ο Lehtinen, έχοντας 15 νίκες σε αγώνες WRC σαν συνοδηγός στο πλευρό του Mikko Hirvonen σε Ford και Citroen, είχε ρόλο κλειδί  στην ομάδα της Toyota από την μέρα που ο Ιάπωνας κατασκευαστής αποφάσισε να επιστρέψει στο WRC.

“Τα επιτεύγματα που έχουμε πετύχει μαζί είναι φανταστικά και είμαι πολύ περήφανος που συνέβαλα σε αυτά” δήλωσε ο 48 χρόνος Lehtinen, ο οποίος προέβλεψε τις νίκες του Jari-Matti Latvala στην Σουηδία αλλά και του Esapekka Lappi στην Φινλανδία.

“Ελπίζω η ομάδα να στηριχτεί στην πολλά υποσχόμενη αρχή της σεζόν, για τις επόμενες χρονιές που θα ακολουθήσουν καθώς προχωρώ  στο επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου.”

Ο επικεφαλής της ομάδας Tommi Makinen ευχαρίστησε τον Lehtinen για το έργο που επιτέλεσε.

“Ο Jarno ήταν ένας από τους πρώτους αρχιτέκτονες του έργου μας και του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.  Εκτός από ένας αφοσιωμένος αθλητικός διευθυντής υπήρξε και ένας πολύ καλός φίλος σε όλους μας, για αυτό και του ευχόμαστε το καλύτερο για το μέλλον του” είπε ο Tommi Makinen.

Ο διάδοχος του Lehtinen θα ανακοινωθεί σύντομα.  Μέχρι τότε τα καθήκοντα του θα τα επιμεριστούν μεταξύ του Rally Engineer Christopher Rowden και του Test Manager Timo Kankkunen.