Τα Δοκιμαστικά της Toyota και Hyundai για το Ακρόπολις Επηρεάστηκαν από τις Πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές που εξακολουθούν να καίνε στην Περιφέρεια της κεντρικής Ελλάδας έχουν καθυστερήσει τα δοκιμαστικά ενόψει του αγώνα, για τις δύο ομάδες.

Η Hyundai και η Toyota δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής να πραγματοποιήσουν τα δοκιμαστικά τους πριν από το Ράλι Ακρόπολις λόγω των πυρκαγιών που εξακολουθούν να καίνε στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας αυτή την εβδομάδα.

Και οι δύο ομάδες έπρεπε να αλλάξουν τοποθεσίες σε μια προσπάθεια να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα αγωνιστικά τους σύμφωνα με τις οδηγίες της τοπικής κυβέρνησης και τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Η Hyundai το ανέβαλε για δύο ημέρες και άρχισε την Πέμπτη, με την Toyota να αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Και οι δύο είχαν προγραμματισμένα δοκιμαστικά στην περιοχή του Λουτρακίου.

Hyundai και Toyota είχαν προγραμματιστεί να κάνουν τα δοκιμαστικά τους την Παρασκευή, αλλά τώρα αναζητούν μια εναλλακτική τοποθεσία, καθώς τα δοκιμαστικά τους αναβλήθηκαν την Παρασκευή, όταν οι τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέκλεισαν την περιοχή.

Η M-Sport ξεκινά τα δοκιμαστικά της βορειότερα της χώρας το Σάββατο.

Τα δοκιμαστικά πριν από τον αγώνα προγραμματίζονται ιδιωτικά με συμφωνίες μεταξύ των τοπικών ιδιοκτητών γης και των ίδιων των ομάδων.

Ερωτηθείς για τις σκέψεις του σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις από τις πυρκαγιές στο Ράλλυ Ακρόπολις τον επόμενο μήνα, ο επικεφαλής της διοργάνωσης Παύλος Αθανασούλας δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει απολύτως καμία επίπτωση σε κανέναν από τους δρόμους ή σε οποιαδήποτε πτυχή της διαδρομής του αγώνα.

Φυσικά, είμαστε σε στενή συνεργασία με τις νομαρχίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας όπου διεξάγεται ο αγώνας. Δεν ανησυχούμε αυτή τη στιγμή – πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα επιλυθεί πολύ γρήγορα και οι πυρκαγιές θα αντιμετωπιστούν. Αυτό δεν είναι ένα τοπικό πρόβλημα για την Ελλάδα, είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές χώρες.

Οι πυροσβέστες καταπολεμούν αυτές τις πυρκαγιές με όλη τη δύναμή τους και θέλουμε απλώς να τους βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο».

Το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκινά την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή εξακολουθούν να κορυφώνονται γύρω στους 95F την ημέρα και δείχνουν ελάχιστα σημάδια σημαντικής πτώσης τον επόμενο μήνα. Υπάρχουν, ωστόσο, καταιγίδες που προσφέρουν κάποια πιθανή ύφεση των πυρκαγιών και βροχοπτώσεις.

Οι πυρκαγιές που απειλούν τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος δεν είναι κάτι καινούργιο – ο τελευταίος αγώνας του 2019 ακρώθηκε όταν οι πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν γρήγορα κατέκλυσαν τμήματα της διαδρομής του Ράλι Αυστραλίας.