Ο Neuville θα αγωνιστεί στο Irish rally προς τιμήν του Breen

Ο Thierry Neuville θα αγωνιστεί στο εθνικό ράλι Ιρλανδίας το επόμενο έτος στη μνήμη του ομόσταυλου και φίλου του στη Hyundai, Craig Breen.

Ο Ιρλανδός έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κατά την διάρκεια δοκιμαστικών τον Απρίλιο φέτος και ο Neuville θέλει να βοηθήσει τους θαυμαστές του να να τιμήσουν την μνήμη του Breen συμμετέχοντας στο Raven’s Rock Rally – ένα τοπικό αγώνα με έδρα στην πατρίδα του Breen, το Waterford.

Ο Neuville επιβεβαίωσε ότι ο καλύτερος φίλος του Breen, Patrick ‘Paddy’ Croke, θα συνοδηγήσει μαζί του στον ασφάλτινο αγώνα.

«Ο Craig ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος για όλους μας», είπε ο Βέλγος. «Όταν ήρθα στην κηδεία καθόμουν με τους γονείς του, με τον Ray και την Jackie και με την οικογένειά του και πήγα από εκεί καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη ζωή και πρέπει να θυμόμαστε πόσο σπουδαίος άνθρωπος ήταν ο Craig».

Ο Neuville συζήτησε τις πιθανότητες του αγώνα με τον φίλο του Breen και πρώην μάνατζερ James Coleman.

«Είπα στον James ότι ήθελα να το κάνω άμεσα», είπε ο Neuville. «Και θέλω να το κάνω με τον Patrick. Ο Craig μας σύστησε αυτόν τον απίστευτο τύπο, αυτόν τον σπουδαίο φίλο του και θέλω να οδηγήσω με τον Craig στο μυαλό μου και τον φίλο του στο πλευρό μου».

Ο Croke έχει εμπειρία από το Raven’s Rock, έχοντας τερματίσει στο βάθρο με τον Breen το 2017.

«Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να απαντήσω όταν ο Thierry μου είπε ότι θα κάναμε τον αγώνα μαζί», δήλωσε ο Croke.

«Συνοδηγός του Thierry Neuville… Δεν γίνεται πολύ πιο ιδιαίτερο από αυτό. Υπήρχε μια πραγματική αίσθηση στο φετινό Raven’s Rock Rally [τον Ιούνιο] ότι ο Craig ήταν μαζί μας, κοιτούσε από ψηλά τον αγώνα – είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει και την επόμενη χρονιά».