Στην Monster Energy Kawasaki για το 2018 o Julien Lieber

Ο Julien Lieber με την άνοδο του την επόμενη χρονιά στην κατηγορία MXGP, θα τρέχει με την ομάδα της Monster Energy Kawasaki, πλαισιώνοντας τον Clement Desale. Ο Lieber είχε ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο στον τελευταίο αγώνα που έγινε στην πίστα του Lommel στο Βέλγιο καθώς τερμάτισε για πέμπτη φορά φέτος στο βάθρο. Επίσης επελέγη για την εθνική ομάδα του Βελγίου η οποία θα συμμετάσχει στον επερχόμενο αγώνα των εθνών (Monster Energy FIM Motocross of Nations) και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την υπογραφή συμβολαίου για να οδηγήσει τη νέα χρονιά την εργοστασιακή Kawasaki KX450-SR.

Αυτό ήταν και το αποκορύφωμα μέχρι στιγμής στην καριέρα του, σε μια σεζόν όπου επέστρεψε με ιδιωτική συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP και την κατηγορία ΜΧ2, μετά από αποχή ενός χρόνου. Ο πολλά υποσχόμενος Βέλγος το 2015 τερμάτισε στην έκτη θέση γενικής ενώ πέρσι έχασε τη σεζόν μετά τους πολλούς τραυματισμούς που είχε, κάνοντας μάλιστα εγχειρήσεις και στους δυο του γοφούς. Φέτος εξέπληξε όλους με τις επιδόσεις που είχε στην κατηγορία ΜΧ2 στην Ινδονησία καθώς ήταν πρώτος, ενώ παράλληλα έτρεχε και στο πρωτάθλημα MXGP με τη δική του ιδιωτική ομάδα.

‘’Η επιστροφή μου στην ενεργό δράση φέτος ήταν ο βασικός μου στόχος, αφού ήθελα να προετοιμαστώ όσο καλύτερα μπορούσα για τη μεγάλη κατηγορία την ερχόμενη χρονιά και χαίρομαι που τα κατάφερα,’’ είπε ο Julien Lieber. ‘’Η συμμετοχή μου στην κατηγορία MXGP με μια επαγγελματική ομάδα είναι σαν όνειρο για μένα και να είστε σίγουροι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί αναβάτες στη μεγάλη κατηγορία και έχω ήδη εξασκηθεί πολύ με μοτοσυκλέτα 450cc τις προηγούμενες χρονιές. Επίσης νομίζω ότι αυτή η κατηγορία θα ταιριάξει και στο οδηγικό μου στυλ. Τα τελευταία εφτά χρόνια οδηγούσα μοτοσυκλέτα 250cc και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τη μεταπήδηση μου στη μεγάλη κατηγορία. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που θα τρέξω με την Monster Energy Kawasaki και θα έχω στην ίδια ομάδα τον συμπατριώτη μου Clement. Η σχέση μας είναι πολύ καλή και είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε στενά.’’