H Citroen θέλει τον Loeb και για χωμάτινα δοκιμαστικά

Ο επικεφαλής της ομάδας της Citroen WRC Yves Matton είπε ότι θέλει τον Sebastien Loep να δοκιμάσει την Γαλλική φίρμα C3 WRC και σε χωμάτινη επιφάνεια μετά τις επιτυχημένες δοκιμές σε άσφαλτο που είχε δίνοντας υπερπολύτιμα δεδομένα στην ομάδα αυτή την εβδομάδα. Ο εννέα φορές πρωταθλητής 43χρονος Loeb, μαζί με τον μακροχρόνια συνοδηγό του Daniel Elena την Τρίτη δοκίμασαν το C3 προδιαγραφών 2017 τόσο σε στεγνό αλλά και βρεγμένο οδόστρωμα στην περιοχή Moselle στην Γαλλία.

Το δίδυμο έδωσε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες, ανάφερε ο επικεφαλής της Citroen Racing Team Yves Matton και επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσαν τώρα να κάνουν παρόμοια δοκιμαστικά και σε χωμάτινη επιφάνεια. Με τους υπόλοιπους αγώνες της χρονιάς στο WRC σε Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία να χαρακτηρίζονται σαν “loose Surface”, τα δεδομένα που θα μπορούσε να δώσει στην Citroen είναι αυτό το κάτι το οποίο χρειάζεται για να ολοκληρώσει θετικά μια απογοητευτική χρονιά.

“Προς το παρών τίποτα δεν έχει αποφασιστεί αλλά πιστεύω ότι θα ήταν ενδιαφέρον να τον έχουμε και σε χωμάτινα δοκιμαστικά,” δήλωσε ο Matton στο wrc.com. ”Θα δούμε εάν είναι εφικτό. Είναι πολύ απασχολημένος αυτό το χρονικό διάστημα με τους αγώνες rallycross αλλά και cross country.”

Οι εικασίες σχετικά με την επιστροφή του στο WRC έχουν συγκεντρώσει μια τρομερή δυναμική από την μέρα που ακούστηκε ότι ο Γάλλος θα έκανε ασφάλτινα δοκιμαστικά τον περασμένο μήνα. Παρόλο που ο Matton απέκλεισε την επιστροφή του Γάλλου στην αγωνιστική δράση την φετινή σεζόν, δεν αρνήθηκε την πιθανότητα να το πράξει σε μεταγενέστερο χρόνο.

Είπε: “Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε οποιονδήποτε αγώνα με τον Loeb το 2017. Νομίζω ότι πρώτα πρέπει να δούμε ποια είναι τα πλάνα του. Νομίζω το μόνο επόμενο βήμα που μπορούμε να δούμε αυτή την στιγμή είναι τα χωμάτινα δοκιμαστικά.  Εν τω μεταξύ τα δεδομένα που μάζεψε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να δώσουν ώθηση στην ασφάλτινη συμπεριφορά της Citroen καθώς οι οδηγοί Kris Meeke, Graig Breen and Andreas Mikkelsen ετοιμάζονται για το ADAC Rallye Deutschland (17-20 Αυγούστου).

“Αυτό που έκανε (Loeb) ήταν πολύ ενδιαφέρον και ήταν αρκετά βοηθητικό, έτσι αν έχουμε βροχές στον αγώνα θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε το αυτοκίνητο στα μέτρα των οδηγών μας,” δήλωσε ο Matton.

“Τώρα πρέπει να δούμε την πρόγνωση του καιρού για την επόμενη εβδομάδα, για να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα αυτά. Η συμμετοχή του Loeb στα δοκιμαστκά ήταν πραγματικά ενδιαφέρουσα και οι τεχνικές του γνώσεις μας βοήθησαν πολύ.”