Το ανερχόμενο αστέρι Kale Rovanpera στην M-Sport για το 2018

Ο νεαρός Kale Robanpera, το νέο ανερχόμενο αστέρι του ράλι κλείνει συμφωνία με την M-Sport, η οποία μπορεί να τον καλύψει για το BRC 2018 αλλά και το WRC 2018 με ένα αυτοκίνητο Ford Fiesta R5. Ο 16χρονος, ο οποίος έχει ήδη την υποστήριξη της Red Bull, έκανε ήδη τα πρώτα δοκιμαστικά με το Fiesta στο Greystoke Forest, χώρο των δοκιμαστικών της ομάδας M-Sport. Ο Rovanpera θα κάνει τεστ οδήγησης την 1 Οκτωβρίου στα 17α γενέθλια του, με φόντο το ντεμπούτο το του στο WRC 26 μέρες αργότερα στο WRC Rally GB.

Πριν από αυτό, αναμένεται να τον δούμε να συνεχίζει τους αγώνες σε Λετονία και Φινλανδία, εκεί όπου οδηγεί ένα Skoda Fabia R5 της ομάδας Toni Gardemeister αλλά και στην Ιταλία όπου εκεί τρέχει με ένα FPF Sport Peugeot 208 T16 R5. Ο manager του, Timo Jounki δήλωσε ότι η M-Sport είναι η αγαπημένη ομάδα του Rovanpera και όχι μόνο.

“Έχουμε επιλογές για την νέα χρονιά και ακόμα συζητούμε αλλά πιστεύω ότι το πιο πιθανό είναι ότι ο Kale θα είναι με Fiesta στην Ουαλία φέτος και πολύ πιθανό και για την νέα σεζόν” δήλωσε o Jounki στο Motorsport.com

Αν και η πρόθεση είναι ο Rovanpera να παραμείνει με ένα αυτοκίνητο κατηγορίας R5 για το 2018, ο Jounki δήλωσε ότι οι προοπτικές για δουλειά τεστ σε ένα αυτοκίνητο της M-Sport WRC αποτελεί την μεγαλύτερη ατραξιόν.

“Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Kale είναι έτοιμος να οδηγήσει ένα αυτοκίνητο κατηγορίας WRC τώρα, άμεσα” δήλωσε. “Αν κάποιος μου τηλεφωνούσε και μου έλεγε ότι θα ήθελε να οδηγήσει τέτοιο αυτοκίνητο και όχι ένα R5, τότε εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα με αυτό’’.

“Τον γνωρίζω καλά και ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του, έχω καλή εμπειρία στο να γνωρίζω πόσο καλοί είναι οι νέοι οδηγοί.  Αλλά ο Kale μαθαίνει τους αγώνες για την επόμενη χρονιά και ένα αμάξι κατηγορίας R5 είναι ότι πρέπει για αυτό.

Ο Rovanpera εντυπωσίασε ιδιαίτερα τον επικεφαλή της M-Sport κύριο Malcom Wilson με την τεχνική του. “Φυσικά θα θέλαμε να δούμε τον Kale σε ένα από τα αυτοκίνητα μας στο Rally GB, την επόμενη χρονιά στους αγώνες του BRC και WRC” δήλωσε ο Wilson.

“Προσπαθούμε μαζί να καταφέρουμε κάτι καλό αυτή την στιγμή. Είναι πιθανότατα ο πιο πολυσυζητημένος νεαρός στο χώρο του ράλι αυτή την στιγμή, οπότε το να τον έχουμε μαζί μας θα είναι υπέροχο. Πέραν από αυτή την συζήτηση, είναι σαφώς ένας πολύ πολύ ταλαντούχος νεαρός άντρας.”

Ο Jounki έχει μια μακροχρόνια σχέση με την M-Sport, αφού ήταν αυτός που συνέβαλε στην προηγούμενη τοποθέτηση στην M-Sport των Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala και πιο πρόσφατα του Teemu Suninen.

Ο πατέρας του Rovanpera, Hari έτρεξε για ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί με την ομάδα του Maclom Wilson σε BRC και WRC το 1996 πριν ενταχθεί στην εργοστασιακή ομάδα της Seat. Ο Jounki δήλωσε ότι το να ενταχθεί στην ομάδα της M-Sport θα ήταν “Φυσική κίνηση” για τον έφηβο Rovanpera.

“Είναι αλήθεια ότι έχουμε μια μακριά ιστορία και μια πολύ καλή φιλία με τον Malcom”, δήλωσε ο Jouhki.