Ράλι σπριντ Λεμεσού: Χωρίς αντίπαλο

Σε μεγάλη μέρα βρέθηκαν οι χθες οι οδηγοί της Αντώνης & Σταύρος, καταλαμβάνοντας τις τρεις πρώτες θέσεις, στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος ταχύτητας, που έγινε στη Λεμεσό. Αρχή κάνουμε με το νικητή Νικόλα Γεωργίου, ο οποίος για ακόμα ένα αγώνα έδειξε πως είναι κλάση ανώτερος από τους υπόλοιπους και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα στη φετινή χρονιά, τρέχει χωρίς αντίπαλο. Σημείωσε στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας (01:56.868), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη και με μαθηματική ακρίβεια οδεύει προς το δεύτερο του πρωτάθλημα στους αγώνες ταχύτητας.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ηλίας Πιερή ο οποίος έδωσε μεγάλη μάχη με τον Σταύρο Αντωνίου. Στην πρώτη χρονομετρημένη διαδρομή η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις εφτά δέκατα του δευτερολέπτου υπέρ του Αντωνίου, όμως στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή ο Πιερή έβαλε το κεφάλι κάτω καταφέρνοντας στο τέλος να επικρατήσει αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα.

Το πόντιουμ συμπλήρωσε όπως είπαμε ο Σταύρος Αντωνίου ολοκληρώνοντας το θρίαμβο για την ομάδα του. Συνδύασε θέαμα και ουσία δείχνοντας αρκετά ανταγωνιστικός. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τρεις πρώτοι οδηγοί ήταν οι μόνοι που κατέβηκαν σε χρόνο κάτω από τα δυο λεπτά.

Στην τέταρτη θέση και πρώτος στην κατηγορία RCS 2 τερμάτισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης με το Γιώργο Χριστοφή να τερματίζει πέμπτος και παράλληλα να κερδίζει την κατηγορία RC 2. Τρία δέκατα πίσω του στην έκτη θέση τερμάτισε ο Παύλος Πέτρου ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία RC 6.1. Στην έβδομη θέση έμεινε ο Μάριος Παναγιώτου και στην όγδοη τερμάτισε ο Γιάννος Ιωαννίδης τον οποίο περιμέναμε να τερματίσει ψηλότερα στη γενική κατάταξη. Ένατος τερμάτισε ο Αντρέας Τάππος και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Ιάκωβος Πενταράς.

Στην κατηγορία cross-cart συμμετείχαν δυο από τους τρεις οδηγούς που δήλωσαν συμμετοχή. Τελικός νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Μιλτιάδους με δεύτερο τον Γιώργο Γεωργίου. Το μηχανικό πρόβλημα που ταλαιπώρησε καθόλη τη διάρκεια του αγώνα τον Γεωργίου δεν του άφησε περιθώρια για να γράψει ανταγωνιστικούς χρόνους.

LIMASSOL RALLYSPRINT 26JUN2016 (519) (Αντιγραφή)

Ο Χρίστος Καρούσιος ήταν ο νικητής στην κατηγορία αυτοκινήτων με κίνηση στους δυο τροχούς. Ο νεαρός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη χρονομετρημένη διαδρομή αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα της κατηγορίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Parellis Junior ο οποίος κέρδισε και την κατηγορία στα 1600 cc. Η νίκη αυτή ήταν αφιερωμένη στον αδερφό του Απόστολο ο οποίος ως γνωστό θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Σωκράτης Παπαναστασίου. Την κατηγορία RC 4 κέρδισε ο Σκεύος Γερολέμου, την RCS 1 ο Γιώργος Ασπρής και τέλος την κατηγορία Τ 1.2 κέρδισε ο Roman Starikovichs.

Ξεκίνησαν οι 42 οδηγοί από τους 51 που δήλωσαν συμμετοχή με τους αδερφούς Νίκο και Άδωνη Σπύρου να μην καταφέρνουν να ολοκληρώσουν λόγο μηχανικού προβλήματος.

Ο αγώνας τελείωσε χωρίς προβλήματα, με τα ωράρια να τηρούνται ευλαβικά και ο κόσμος που πήγε να τον παρακολουθήσει αψηφώντας τις ψηλές θερμοκρασίες, έφυγε ικανοποιημένος από το θέαμα που παρουσίασαν οι οδηγοί.

Ο επόμενος αγώνας για το παγκύπριο πρωτάθλημα ταχύτητας θα διεξαχθεί στο Παραλίμνι στις 17 Ιουλίου.

Κείμενο: Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου / Κούλλης Κυριάκου

Results Rally Sprint 2016