Motogp Assen: Σούπερ έκπληξη με Miller

Συναρπαστικός ο αγώνας που έγινε στο Assen με αρκετές πτώσεις, κερδισμένους και χαμένους όσον αφορά το πρωτάθλημα και με σούπερ έκπληξη η οποία ακούει στο όνομα Jack Miller.

Η βροχή ήταν η αιτία για να έχουμε διακοπή στον αγώνα του Assen. Οι πτώσεις ήταν, ήδη, πολλές και συνεχίστηκαν με την επανεκκίνηση του αγώνα, με μία εξ’ αυτών να είναι του Valentino Rossi. Ο «Γιατρός» ήταν δεύτερος και είχε καλή ευκαιρία να πάρει βαθμούς και να μειώσει τη διαφορά από τους Marc Marquez και Jorge Lorenzo.

41-aleix-espargaro-esp-93-marc-marquez-esp_gp_7861.gallery_full_top_fullscreen

Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν ήταν ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς ο Jack Miller έκανε την έκπληξη και πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας του στο Moto GP με την Estrella Galicia 0,0 Marc VDS, η οποία χρησιμοποιεί μοτοσικλέτες της Honda. Ο Αυστραλός εκμεταλλεύτηκε την ικανότητά του στο βρεγμένο και την απώλεια του Rossi για να γίνει ο πρώτος από τη χώρα των καγκουρό που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, μετά τον Casey Stoner στο Phillip Island το 2012.

09-danilo-petrucci-ita_gp_8569.gallery_full_top_fullscreen

Όσο για τον Doctor, όλα έδειχναν ότι όδευε σε μία άνετη νίκη και θα μείωνε τη διαφορά στη βαθμολογία. Εν αντιθέσει, είχε πτώση στη δέκατη στροφή στον 15ο γύρο, ώστε να εγκαταλείψει και να χάσει κι άλλο έδαφος στη μάχη για τον τίτλο.

_5n23081.gallery_full_top_fullscreen

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους δύο έτερους διεκδικητές του πρωταθλήματος, ο Marquez βγήκε περισσότερο κερδισμένος, αφού ήρθε δεύτερος, με τον Lorenzo επίσης να χάνει έδαφος, καθώς έκανε κακή εκκίνηση, με την επανεκκίνηση ήταν 19ος και κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δέκατη θέση.

_gp_9536-2.gallery_full_top_fullscreen

Από εκεί και πέρα, ενδιάμεσα στους δύο βρέθηκαν οι Scot Redding, Pol EspargaroAndrea Iannone, Hector Barbera, Eugene Laverty, Stefan Bradl και Maverick Vinales. Τέλος, τον αγώνα εγκατέλειψαν και οι Alvaro Bautsta, Michele Pirro, Aleix Espargaro, Andrea Dovisiozo, Danilo Petrucci, Cal Crutchlow, ενώ ο Yonni Hernandez δεν εκκίνησε καν.

_5n23597.gallery_full_top_fullscreen

Έτσι, στη βαθμολογία ο Marquez εξακολουθεί να είναι μπροστά με 145, με τον Lorenzo να είναι στους 121 και τον Rossiνα μένει στους 103, με το έργο να γίνεται πιο εύκολο για τον αναβάτη της Repsol Honda και πολύ δύσκολο για τον VR46.